Vasárnap délutánra eldőlt, hogy csapatunk másodikként zár az NB I/B-s férfi kézilabda-bajnokság Nyugati csoportjában. Ahogy arról beszámoltuk, a Tata legyőzésével beiztosítottuk dobogós helyezésünket, az érem színe pedig attól függött, hogy a Veszprém U23-as gárdája legyőzi-e a rivális PLER együttesét. Amennyiben igen, úgy ezüstérmet nyerünk, egyébként marad a szintén szépen csillogó bronzérem. Nos, a veszprémi fiatalok kitettek magukért: 16-16-os félidei állást követően 33-28-ra nyertek a fővárosiak ellen, így csapatunk a második helyen végzett!

Agrofeed-ETO-SZESE–Tata 28-24 (16-12)

Győr, NB I/B-s mérkőzés, 600 néző. V.: Murvai-Buzogány, Szilvási.

ETO-SZESE: NAHAJ – Terenyi 3, SZABÓ A. 7, SCHNEIDER 3, HÁRI 1, Kovácsovics 3, Paár 4. Cs.: Sarmon (kapus), SOKORAY 1, KŐHALMI 3, Goór, Győri-Dani, Bella 2, Kalmár 1, Bősze. Edző: Deáki István

Ünnepléssel kezdődött a szezon utolsó mérkőzése, csapatunk képviseletében Auer Károly és Endrődi Péter, míg támogatónk, a Borháló részéről Sztanity Szilárd adott át ajándékot búcsúzó játékosainknak. Kalmár László, Devecseri Ádám, Sipos József és Nahaj László távozik a nyáron, míg Bősze József befejezi pályafutását. Jutott ajándék a születésnapját ünneplő Deáki Istvánnak is, aki abban bízott, hogy az igazi ajándékot a csapattól kapja meg, méghozzá győzelem formájában. Győri győzelem esetén ugyanis már biztos az érem, a színe pedig a vasárnapi Veszprém U23–PLER mérkőzés eredményétől függ.

A mérkőzésen mi ragadtuk magunkhoz a kezdeményezést, de a vendégeknek mindig volt válaszuk. Az egy-kétgólos vezetésünk állandósult, ellépni azonban nem tudtunk a tataiaktól. A mérkőzés elején különösen Szabó András volt elemében, aki csapatunk első tíz góljából ötöt egymaga jegyzett. Aztán a 24. percben Sokoray labdaszerzés után egyedül végigvitt és értékesített ziccerével először vezettünk három góllal, majd a félidő végére egy gyors Paár-duplával – egyet a szélről, egyet lerohanásból lőtt – négy találata nőtt a különbség.

A második játékrészt nagyszerűen kezdtük, a kemény, feszes védekezés mellett támadásban jól sáfárkodtunk emberelőnyünkkel. Zsinórban hármat lőttünk, így hétgólosra nőtt a differencia. A tataiak nem adták fel a küzdelmet, a kapuba beállt, rutinos Czérna pedig olykor megtréfált minket. A 47. percben négy gólra jött fel a vendégcsapat (24-20), azonban ismét visszaállítottuk az öt-hat gólos különbséget. Az utolsó percek a tataiak letámadása miatt kicsit kaotikusra sikeredtek, és mivel mi rendre a kapufát faragtuk, ők pedig értékesítették ziccereiket, a végére ismét feljöttek négy gólra. A hajrában beállt a visszavonuló Bősze József, aki nagy tapsot kapott, akárcsak a csapatunk, amely végül simán győzött, így egészen biztosan nem végezhet a harmadiknál rosszabb helyen. Vasárnap a veszprémi fiatalokon múlik, hogy bronzszínű vagy fényesebb lesz-e az érmünk.

Deáki István: – A csapat nevében köszönöm mindenkinek, aki hozzájárult ennek az eredmények az eléréshez. Gratulálok a csapatnak, reméljük, hogy a folytatás is hasonló lesz!

Szombaton 18 órakor a Tata elleni hazai mérkőzéssel zárjuk az évadot. Hogy hányadik helyen végzünk, az csak részben múlik rajunk, hiszen ha legyőzzük a Tatát, akkor a bronzérem már biztos, de amennyiben vasárnap a Veszprém U23-as gárdája elkapja a PLER együttesét, akkor ezüstérmesek is lehetünk. A biztos dobogós helyezéshez tehát győzelemre van szükség a tavasz utolsó mérkőzésén, így arra kérjük szurkolóinkat, hogy minél többen biztassák a fiúkat az Egyetemi Csarnokban.

„Az év legfontosabb mérkőzése következik, amelyen ha nem nyerünk, kudarc lesz az év, dolgozhattunk bármennyit az elmúlt tíz hónapban. Amennyiben győzünk, akár még ezüstérmesek is lehetünk, így akár az egygólos siker is azt jelenti, hogy sikeres évadot zárunk – mondja Deáki István vezetőedző. – A fiúk mindent megtesznek a győzelemért, a kulcs a jó védekezés és kaputeljesítmény lehet, amellyel megtörhetjük gyors, dinamikus tatai támadójátékot. Sipos betegeskedett, Dapsy sérült, ők biztosan nem játszhatnak, de a többiek bevethetőek.”

ETO-SZESE II–Szentgotthárd 30–31 (10–16)

Győr, NB II-es férfimérkőzés, 100 néző. V.: Bába, Horváth P.

ETO-SZESE II: Pilter – HOLLÓS P. 6, GYŰRŰ 8, Farkas B. 1, BLANÁRIK 5, Horváth N., MOLNÁR 1. Cs.: Sándor, Bittmann (kapusok), Karajz 2, FARKAS Á. 5, SZABÓ L., Dominek, Schneider, PETHŐ 2, Tóth B. Edző: Rosta Miklós.

Rosta Miklós: – Köszönöm a játékosoknak és a szülőknek az egész éves munkát, hozzáállást, támogatást. Gratulálunk az Audi-ETO lányainak a BL-győzelem megszerzéséhez.

PLER-Agrofeed-ETO-SZESE 19-18 (12-9)

Budapest, 100 néző. V.: Bonifert, Oláh.

ETO-SZESE: NAHAJ - Terenyi 4, Szabó A. 1, SCHNEIDER 4, HÁRI 1, KOVÁCSOVICS 6, Paár. Cs.: Sarmon (kapus), Bella, SOKORAY 1, Devecseri, Kőhalmi 1, GYŐRI-DANI, GOÓR, Kalmár, Papp. Edző: Deáki István.

A hazaiak kezdtek jobban (6. p: 3-1), de aztán rendeztük a sorokat, s az első negyedóra végére egyenlítettünk (5-5). Ekkor megint a PLER tudott újítani, s meglépett három góllal (24. p: 10-7), amit a szünetig meg is tartott. A második félidő eleje is inkább a hazaiaké volt, a 35. percen 15-11 volt a fővárosiaknak. Szerencsére összeállt a védekezés, s a 40. percben már csak egy gól volt a hátrányunk. Innen nem sűrűn estek a gólok, hat perccel a vége előtt 18-17-nél támadhattunk a döntetlenért, de nem jártunk sikerrel, s mivel a hátralévő időben mindkét oldalon már csak egy-egy gól esett. Mindez azt jelenti, hogy a PLER visszaelőzött, így az utolsó fordulót harmadik helyről kezdjük. Ha jövő szombaton legyőzzök hazai pályán a Tatát, akkor a bronzéem biztos, ám ha a Veszprém U23 megverné a PLER-t, akkor másodikként végzünk.

Deáki István: - Nagyot küzdött csapatom, de lejtős pályán, széllel szemben nehéz győzni.

Csapatunk pénteken 18.30-kor a táblázaton közvetlenül mögöttünk álló PLER vendégeként játszik rangadót az NB I/B-s bajnokságban. Amennyiben győzünk, jó eséllyel másodikak leszünk, és a döntetlen is inkább nekünk kedvez. Vereséggel sem úszik el végleg az ezüst, de akkor már nem a saját kezünkben lenne a sorsunk az utolsó fordulóban, ráadásul hátrafelé is tekintgetni kellene, hogy a harmadik hely se kerüljön veszélybe.

„Hektikus csapat a PLER, amely idegenben váratlan vereségeket szenved, hazai pályán viszont rendre legyőzi riválisait. Van tizennégy-tizenöt kiváló játékosuk, így nehéz dolgunk lesz. Készülünk becsülettel, szerencsére mindenki bevethető. Nekik ugrunk pénteken este, aztán meglátjuk, mi lesz ebből” – mondta Deáki István vezetőedző.

Köszönjük a támogatást!

Veszprém II-ETO-SZESE II 29-19 (13-9)

Veszprém, NB II-es mérkőzés. V.: Kovacsik, Polgár.

ETO-SZESE II: Sándor - Karajz 2, Gyűrű 2, Farkas B. 1, Farkas Á. 4, Hollós P. 1, Molnár 2. Cs.: Bittmann (kapus), Tóth B. 1, Szabó L., BLANÁRIK 5, Dominek 1, Horváth N., Schneider. Edző: Rosta Miklós.

A csapatból az elmúlt hetekben többen is részt vettek az Audi-ETO edzésein, ezzel is segítve a női csapat felkészülését a közelgő Bajnokok Ligája négyes döntőre.

Rosta Miklós: - Ha az Audi-ETO megnyeri a BL-t, akkor ez a vereség belefért...

Utoljára frissítve: 2017. máj. 01., hétfő 10:00

Agrofeed-ETO-SZESE-Pénzügyőr 30-19 (16-11)

Ikrény, 100 néző. V.: Szakállas, Varasdi.

ETO-SZESE: NAHAJ - Terenyi 6, Szabó A., SCHNEIDER 4, Hári 2, Kovácsovics 3, Paár 3. Cs.: Sarmon (kapus), Bella, SOKORAY 1, Devecseri 1, KŐHALMI 4, Győr-Dani 2, Goór 1, Kalmár 2, Bősze 1. Edző: Deáki István.

Az első percek kiegyenlített küzdelmet hoztak, de 2-2-ről csináltunk egy 8-1-es szakaszt. Pedig a 10. percben Szabó Andrást piros lappal kiállították. Nélküle is jól támadtunk, a védekezés is működött. A játékrész közepén viszont kissé megakadt a gépezet, zsinórban négy gólt lőtt a sereghajtó (10-7). Deáki István időkéréssel próbálta rendezni a sorokat, sikerrel, mert a szünetre ötgólos lett az előnyünk. Szünet után is lendületben maradtunk, a játékrész első szűk tíz percét 4-2-re hoztuk (20-13), de ismét jött egy kisebb hullámvölgy, bő hat percig nem találtunk be a kapuba, szerencsére a vendégek is csak kétszer voltak eredményesek (49. perc: 22-16). Nagyjából eddig tartott a Pénzügyőr ellenállása, egy 6-0-val végleg eldöntöttük a találkozót (56. perc: 28-16), a cserejátékosok is lehetőséghez jutottak, s gólokat is szereztek. Mindez azt jelenti, hogy ismét a második helyen állunk, miután pénteken a PLER kikapott Pécsen, így amennyiben nyerünk a jövő héten a PLER otthonában, bebiztosítjuk az ezüstérmet.

Deáki István: - A sors is velünk volt, amit jó játékkal ki tudtunk használni, s visszaszereztük a második helyet a tabellán.

Utolsó négy mérkőzésünkből hármat elveszítettünk, szombaton 18 órakor viszont az ikrényi sportcsarnokban a sereghajtó Pénzügyőr ellen nem fér bele a hiba. Deáki István együttese számára egyébként továbbra sem elérhetetlen a második hely, ehhez a három hátralévő mérkőzést meg kell nyerni, a minimális célkitűzés, a harmadik hely eléréshez pedig az is elég, ha a két hazait hozzuk.

"Sajnos nem vagyunk a topon, kicsit fásultnak érzem a társaságot. Elsősorban fejben fáradtak, az edzésmunkával nincs gond. A múlt heti meccsen is ez vezetett az utolsó bő negyedórában az összeomlásunkhoz. Bepánikoltak a srácok, s nem tudtak megfelelően reagálni a kiállításos sziuációkra. Hogy azok közül mi volt jogos, mi nem, azzal nem foglalkozunk, viszont kaptunk kétperces büntetést fegyelmezetlenség miatt, s ilyeneket nem szabad elkövetnünk. Ami a szombati meccset illeti, kötelező a győzelem, bár a Pénzügyőr elég kellemetlen stílusú csapat, nem igazán fekszik a stílusuk, okoztak is már meglepetést, de ha itt kikapunk, az nagy szégyen lenne" - mondta Deáki István vezetőedző, aki hozzátette, hogy Kőhalmi Dániel játéka kérdéses, miután egy anyajegyet távolítottak el a nyakáról, csak a meccs napján dől el, tudja-e vállalni a játékot.