Gyász – Elhunyt játékosunk

Tragikus körülmények között vesztette életét a 20 éves Varga Dominik, az ETO-SZESE utánpótlás csapatának játékosa.

Január elsején reggel hét órakor közlekedési baleset történt a dunaszerdahelyi járásban, Balony község közelében. A hírek sajnos igazak, a balesetben elhunyt az AGROFEED ETO-SZESE U23 játékosa, Varga Dominik.

Osztozunk a család, a barátok és a játékostársak fájdalmában.

Jól állunk utánpótlás fronton

Kicsit több mint egy hónappal a karácsonyi szünet előtt utánpótlás csapataink stabilan tartják pozícióikat a tabellákon.

A fiú serdülő III. osztályban szereplő csapatunk, Horváth János vezetésével továbbra is pontvesztés nélkül vezeti az észak-nyugati csoportot. Hat mérkőzésből hat győzelemmel a cél, hogy a téli szünetre megtartsák veretlenségüket.

 

A csapat legeredményesebb játékosa Németh Máté 35-ször talált az ellenfél kapujába az eddigi hat mérkőzés során, melynek köszönhetően pillanatnyilag a góllövőlista hetedik helyét foglalja el. Második leggólerősebb játékosunk Horváth Péter Noel, aki öt mérkőzésen 26 alkalommal volt eredményes.

 

Hátra van még a szünetig három mérkőzés melyeket nem lehet félvállról venni, hiszen a tabella második, harmadik és ötödik helyezettjei lesznek az ellenfelek.

 

Ugyanebben a korosztályban, a fiú serdülő I. osztályban Nahaj László tanítványai a hetedikről az ötödik helyre léptek előre az elmúlt egy hónapban. A csapat októberben három győzelemmel és csupán egy vereséggel érte el ezt a kiváló eredményt.

 

A bajnokság góllövőlistájának top tíz góllövője között szerepel három játékosunk is. A tizedik helyen áll Lukács Botond 28 góllal, a harmadik helyen áll Kadocsa Botond 33 góllal. A csapat és a bajnokság legeredményesebb játékosa Juhász Levente Péter, aki hét mérkőzésen 39-szer talált kapuba.

 

Öt mérkőzés vár még a csapatra a téli pihenőig, többek között a jelenlegi éllovas Veszprémi KKFT Felsőörs otthonába látogatnak majd fiataljaink, de a harmadik helyen tanyázó NEKA első számú csapatával is megmérkőznek hazai pályán.

 

 

Rosta Miklós férfi ifjúsági I. osztályban szereplő csapata is előre lépett a tizedik helyre a bajnokságban. Októberi mérlegük két győzelem hazai pályán és egy vereség idegenben, ráadásul azt a Vácot sikerült hazai pályán legyőzniük, akiknek a mérkőzés előtt szintén két győzelmük és négy pontjuk volt.

 

Ebben a bajnokságban a góllövőlistát szintén győri játékos vezeti, Mátés István a hétméteresek specialistája, hét mérkőzésen 57-szer volt eredményes. Második leggólerősebb játékosunk 26 góllal a felnőtt csapat tagja, Lakosy Máté aki a góllövőlista 31. helyét foglalja el, közvetlenül mögötte Blanárik Ádám áll 25 lőtt góllal.

 

A téli szünetig még ötször lépnek pályára fiataljaink, akikkel hazai pályán kétszer találkozhatnak az érdeklődők. A listavezető NEKA első számú csapatát és a 13. helyen álló Rév TSC-t fogadják hazai pályán.

 

A Pauer Zoltán által irányított férfi NB/II Észak-nyugati csoportjában szereplő U23-as csapatunk is kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott az eddig lejátszott mérkőzéseken. Hat mérkőzést követően négy vereséggel és két győzelemmel, pillanatnyilag a kilencedik helyet foglalják el fiataljaink.

A góllövőlistán top 10-ben szerepel Farkas Ákos, aki mind a hat mérkőzésen szerepelt és 37 gólig jutott. A második legeredményesebb játékosunk Schneider Tamás, aki 31 lőtt góllal a 13. helyet foglalja el.

 

Ebben a bajnokságban szintén ötször lépnek még pályára a játékosok, azonban csak kétszer láthatjuk őket hazai pályán. Többek között ellátogatunk az éllovas Várpalotai BSK otthonába, ami igazi erőfelmérés lesz, de a tabellán két ponttal előttünk álló Tarján SE és a mögöttünk elhelyezkedő Ácsi Kinizsi csapatokkal is megmérkőzünk.

 

 

Sok sikert kívánunk csapatainknak a téli szünetig!

Hajrá Agrofeed ETO-SZESE!

Hajrá Győri férfi kézilabda!

 

Barátkozott a focival, végül a kézilabda mellett döntött, ma már erről szól az élete, a jelene, és reményei szerint a jövője is. Mindig is tehetségként tartották számon, de gyorsan kiderült, jóval több annál. Sokoray Ádám 23 éves korára az Agrofeed ETO-SZESE meghatározó játékosa, akinek egyik legnagyobb álma, hogy nevelőegyesületével az élvonalban szerepeljen.

„Anyukám az ETO-ban játszott korosztályos csapatokban, aztán jöttem én, és befejezte a versenysportot. Úgy érzem, a kézilabda szeretete nálam innen indult, még a születésem előtti időszakból. Az általános iskolában, később a középiskolában, aztán az ETO-s időszakban egyértelmű lett, hogy a sportág és a klub is örök szerelem nekem” – kezd el mesélni pályafutása elejéről a Győr irányítója, aki arra a pillanatra is emlékszik, amikor eldöntötte, bekerül a zöld-fehérek felnőtt csapatába, és az NB I-ig meg sem áll: játszik majd a Veszprém és a Szeged világklasszisai ellen. „Harta Béla volt az edzőnk, futottunk a karzaton a Magvassyban, a nagyok meg lent nyomták a lábmunkát Deáki Isván vezetésével. Nézni is szenvedés volt, amit csináltak, de nekünk ők voltak a legjobbak, olyanok akartunk lenni, mint azok a fiúk ott lent a pályán. Eltelt pár év, és tessék, velük edzek, velük meccselek.”

Soki gyerekként persze a világsztárokat is figyelte, főleg a Ciudad Real játékát, később a Montpellier-t és benne a két nagy öreget csodálta. „Imádom nézni Valentine Porte játékát, az előtt pedig le a kalappal, ahogy Michael Guigou ennyi idősen is húzza az igát.” Amikor a játékról beszélünk, sorolja, miben kell még fejlődnie, de szimpatikus, hogy tisztában van az erősségeivel is, és álszerénység nélkül ezeket is megemlíti. „Zavaró védő vagyok, és próbálom nem a saját társaimat zavarni. Elsősorban a védekező játékomnak köszönhetem, hogy bekerültem a csapatba. Nem azért, mert száz kiló vagyok, hanem mert gyors, és tudok előre gondolkodni. Sokan azt hiszik, hogy a védekezés csak ütés-vágásból, test a test elleni harcból áll, de az csak egy része. Példa erre Kovacsics Anikó gólja a Ferencváros Vipers elleni BL-meccsén. Az utolsó másodpercekben tökéletesen ott volt fejben, figyelte a lehetőséget a labdaszerzésre, ez megvolt, a támadásból pedig győztes gólt szerzett. Kockázatos volt, bátorság kellett hozzá, mert ha elvéti a mozdulatot, a helyén ziccer alakul ki, és bukhatta volna a mérkőzést a csapata.”

Sokoray Ádám korán megtanulta az önállóságot, ez pedig hozta magával a talpraesettséget, a problémamegoldó készséget. „Korán elkerültem otthonról a szülők mellől. Kiköltöztünk Győrből, az esti edzések későn voltak és csak az utolsó busszal tudtam volna hazajárni, reggel pedig hatkor már indulni kellett volna vissza, ezért a nagymamámnál laktam. Aztán ahogy meg tudtam oldani, saját életet kezdtem, és megtanultam gondoskodni magamról. Ennek hasznát veszem a pályafutásomban, és később talán a munkámban is. Úgy képzelem, hogy a hivatásom lesz a tanítás, én nem azért járok egyetemre, hogy legyen egy valamilyen papírom, én ezt akarom csinálni. A Fekete-iskolában van több kézilabdás csoportom, akadnak ígéretes kölykök. Velük együtt én is alakulgatok, korábban kiabálós edző bácsi voltam, idővel ez változott” – mondja mosolyogva, aztán hozzáteszi, hogy ő sem mindig a szép szóból tanul, bár sokkal jobban esik az, ha a rutinosabb csapattársai segítenek neki, mint amikor leteremtik valamiért. „Hogy milyen társaság a miénk? Bolond, ennyi, bolondok mind, egytől egyig. A meccseken persze komolyak vagyunk, egyébként meg minden hülyeségben benne vagyunk. Tudom, hogy ismered a vicces történeteket, nekem most kapásból Bősze Józsi búcsúbulija jut eszembe – nevet –, de azt inkább még neked sem mondom el. A lényeg, hogy segít mindenki, amiben kell, főleg Schneider Miki és Kovácsovics Lackó. Utóbbi ráadásul még olyan tanácsokkal is ellát, amik az edzői pályára érvényesek, hiszen neki ebben óriási tapasztalata van.”

Ahogy a csapattársak célja is az élvonalba kerülés, Sokoray Ádám tervei között is az szerepel, hogy az ETO újra NB I-es legyen. „Szép lenne a legmagasabb osztályban játszani, egyre népesebb a klub utánpótlás bázisa, a későbbiekben tudunk onnan meríteni, a gyerekeknek pedig ösztönző lenne a példaképeiket testközelből látni. Az már profi világ, munka mellett lehetetlen bevállalni, de én azért remélem, ha úgy alakul és szintet lépünk, együtt marad ez a társaság. Persze álmodoztam én is válogatottságról, de ez most nem tűnik reálisnak, aztán ki tudja, történhetnek csodák. Nagyon elégedett és boldog lennék azzal, ha az ETO-val érnék el nagy sikereket, a szentély pedig telt házas meccseknek adna otthont.”

 

Szerző: Nagy Roland / Győr+ Média

Fotó: Marcali Gábor

Küzdelmes győzelem Nagykanizsán


Gólszegény, de annál izgalmasabb mérkőzést követően két ponttal tér haza csapatunk Nagykanizsáról.

Az NBI/B 6. fordulójában a Tungsram SE Nagykanizsa otthonába látogatott csapatunk. A kezdő sípszónál Paár, Bella, Kovácsovics, Goór, Győri-Dani és Papp volt a pályán, míg a kapuban Nahaj László. A mérkőzés kemény első tíz perccel indult, Nahaj bravúrokkal a kapuban, ennek és a lendületes támadásoknak köszönhetően két gólos vezetésre tettünk szert (2-4). Hasonló iramban folytatódott a mérkőzés, immáron a hazai csapat percei következtek és zárkóztak fel a 17. percre 5-5-re. Deáki mester időkérését követően azonban csapatunk két gyors támadás után ismét két góllal vezetett (5-7). A 24. percre a zöld mezesek már öt góllal megléptek Szabó és Czene jó ütemben történő beállásával (5-10). A félidő végére már csak három gólos előnyünk maradt, a félidő végét jelző hang 8-11-es állásnál szólalt meg.

A pihenőt követően a játék ugyanazon a magas szinten folytatódott, mindkét térfélen kemény védekezés és jó kapus teljesítmény volt jellemző. Fej-fej mellett haladt a két csapat, a 40. percben még mindig három góllal vezettünk (11-14). A 47. percben Czene kiállítását követően két bravúros ziccer védést mutatott be Nahaj, így megtartottuk három gólos vezetésünket. Az 50. percre azonban emberelőnyüket követően a hazaiak felzárkóztak egy gólra(15-16). Ismét időt kértünk és Kovácsovics bombájával majd Nahaj hetesvédésével hozzá tudtunk tenni még egy gólt, így 15-17-re vezettünk a 55. percben. Kettős emberhátrányba kerültünk az utolsó öt percre fordulva, de a hazai csapat így sem tudta bevenni Nahaj kapuját, aki folyamatos ziccer védéseket mutatott be. Az utolsó másfél percben Paár kiállításával emberhátrányba kerültünk, azonban a jó védekezés itt is meghozta gyümölcsét és kapott gól nélkül játszottunk a lefújásig. A mérkőzés végeredménye 16-18, így újabb két pontot szerzett csapatunk idegenben.

Tungsram SE Nagykanizsa - Agrofeed ETO-SZESE 16-18 /8-11/

Agrofeed ETO-SZESE: NAHAJ, Pulai, Szabó 2, Sokoray, Bella 1, KŐHALMI 3, GYŐRI-DANI 2, GOÓR, Lakosy , KOVÁCSOVICS 3, Iváncsik, Papp, Czene 2, Schneider 3, Hollós, Paár 1, edző: Deáki István.

Deáki István: A hatalmas küzdelem és nagy csata győzelmet hozott.

Mérkőzések / eredmények

 2020/2021

Liga Kupa férfi 

2019. augusztus 29.

csütörtök

19:00

Güntner Aréna Tata

Tatai AC - AGROFEED ETO-SZESE

29-28

(13-15)


Liga Kupa férfi 

2019. szeptember 04.

szerda

19:00

Magvassy Mihály Sportcsarnok

Győr

AGROFEED ETO-SZESE - Tatai AC 30-24 
(14-12)

Magyar Kupa férfi I.forduló

2019.szeptember 10. 

kedd

18:00

Magvassy Mihály Sportcsarnok

AGROFEED ETO-SZESE - Tatai AC

34-25

(15-14)


NBI/B férfi felnőtt -Nyugat

1. forduló

2019. szeptember 14.

szombat

18:00

Magvassy Mihály Sportcsarnok

Győr

AGROFEED ETO-SZESE  - Budai Farkasok NKFT   25-26 
(15-16)

NBI/B férfi felnőtt -Nyugat

2. forduló

2019. szeptember 22.

vasárnap

16:00

Városi Sportcsarnok Mohács

Pécsi VSE   - AGROFEED ETO-SZESE  23-24 
(11-12)

NBI/B férfi felnőtt -Nyugat 

3. forduló

2019. szeptember 28.

szombat

18:00

Magvassy Mihály Sportcsarnok

 AGROFEED ETO-SZESE  -   Szigetszentmiklósi KSK   28-24
(17-11)

NBI/B férfi felnőtt -Nyugat 

4. forduló

2019. október 05.

szombat

17:00

Elektromos Csarnok

Budapest

 Rév TSC  -  AGROFEED ETO-SZESE

25-26

(16-12)  


NBI/B férfi felnőtt -Nyugat 

5. forduló

2019.október 12.

szombat

18:00

Magvassy Mihály Sportcsarnok      Győr

 AGROFEED ETO-SZESE - PLER-Budapest

30-20

(17-10)


Magyar Kupa férfi II.forduló

2019. október 15.

kedd

19:15

PEMÜ Sportcsarnok, Solymár

 Solymári SC  -  AGROFEED ETO-SZESE 

31-43

 (15-22)  


NBI/B férfi felnőtt -Nyugat 

6. forduló

2019. október 19.

szombat

18:00

Magvassy Mihály Sportcsarnok      Győr

 AGROFEED ETO-SZESE  - Balatonfüredi KSE U21

30-28

(13-9)  


Liga Kupa férfi 

2019. november 02.

szombat

18:00

Tüzér utcai Sportcsarnok

Veszprém

Telekom Veszprém   - AGROFEED ETO-SZESE

  28-34

(15-13)


NBI/B férfi felnőtt -Nyugat 

7. forduló

 

2019. november 10.

vasárnap

13:30

Lauber Dezső Városi Sportcsarnok

Pécs

 PEAC  - AGROFEED ETO-SZESE

 34-37

  (14-18)


NBI/B férfi felnőtt -Nyugat 

8. forduló

2019. november 16.

szombat

11:00

Magvassy Mihály Sportcsarnok      Győr

 AGROFEED ETO-SZESE  -  Telekom Veszprém U21

27-31

(11-16)  


NBI/B férfi felnőtt -Nyugat 

9. forduló

2018. november 23.

szombat

16:00

NEKA csarnok Balatonboglár

 NEKA  -  AGROFEED ETO-SZESE 

22-25

(14-15)  


NBI/B férfi felnőtt -Nyugat 

10. forduló

2018. november 30.

szombat

18:00

Magvassy Mihály Sportcsarnok      Győr

 AGROFEED ETO-SZESE  -  Tatai AC 

  20-28

(6-14)


NBI/B férfi felnőtt -Nyugat 

11. forduló

 

2018. december 07.

szombat

13:00

 

Március 15- úti Sportcsarnok

Veszprém

Veszprémi KKFT Felsőörs    - AGROFEED ETO-SZESE

30-21

(16-10) 


Liga Kupa

2020. január 11.

szombat

18:00

Magvassy Mihály Sportcsarnok

Győr

AGROFEED ETO-SZESE    -  Veszprémi KKFT Felsőörs 

26-29

(13-11) 


 

Liga Kupa

2019. január 16.

csütörtök

19:00

 

Veszprém
Veszprémi KKFT Felsőörs    - AGROFEED ETO-SZESE

 27-28

(16-14)


 

Liga Kupa

2019. január 25.

szombat

11:00

Magvassy Mihály Sportcsarnok

AGROFEED ETO-SZESE  -  Telekom Veszprém  

26-29

(14-14) 


 

NBI/B férfi felnőtt -Nyugat 

12. forduló

2019. február 16.

vasárnap

16:00

 

Budaörs
Budai Farkasok NKFT   -  AGROFEED ETO-SZESE

 30-28

(13-8)


 

NBI/B férfi felnőtt -Nyugat 

13. forduló

2019. február 23.

vasárnap

18:00

Magvassy Mihály Sportcsarnok

AGROFEED ETO-SZESE  -   Pécsi VSE 

 35-31

(16-13)


 

NBI/B férfi felnőtt -Nyugat

14. forduló 

2019. március 1.

vasárnap

16:00

Városi Sportcsarnok,

Szigetszentmiklós 

Szigetszentmiklósi KSK AGROFEED ETO-SZESE 

 0-0

(0-0)


NBI/B férfi felnőtt -Nyugat

15. forduló 

 

2019. március 8.

vasárnap

18:00

Magvassy Mihály Sportcsarnok

 AGROFEED ETO-SZESE Rév TSC

0-0

(0-0)


NBI/B férfi felnőtt -Nyugat

16. forduló

 

2019. március 14.

vasárnap

18:30

Sportkastély Budapest 

  PLER Budapest  - AGROFEED ETO-SZESE 

0-0

(0-0)


NBI/B férfi felnőtt -Nyugat

17. forduló

 

2019. március 22.

vasárnap

16:00

 

Eötvös Sportcsarnok, Balatonfüred

Balatonfüredi KSE U21    - AGROFEED ETO-SZESE

0-0

(0-0)


NBI/B férfi felnőtt -Nyugat 

18. forduló

 

2019. március 28.

szombat

16:00

Magvassy Mihály Sportcsarnok

 AGROFEED ETO-SZESE  PEAC

0-0

(0-0)


NBI/B férfi felnőtt -Nyugat 

19. forduló

 

2019. április 4.

vasárnap

11:00

DEVM Közhasznú Alapítvány Sportcsarnok, Veszprém 

Telekom Veszprém U21   AGROFEED ETO-SZESE 

0-0

(0-0)


NBI/B férfi felnőtt -Nyugat 

20. forduló

2019. április 25.

szombat

18:00

Magvassy Mihály Sportcsarnok

 

AGROFEED ETO-SZESE    - NEKA 

0-0

(0-0)


NBI/B férfi felnőtt -Nyugat 

21. forduló

2019. május 10.

szombat

17:00

Güntner Aréna, Tata

Tatai AC - AGROFEED ETO-SZESE 

0-0

(0-0)


NBI/B férfi felnőtt -Nyugat 

22. forduló

2019. május 16.

szombat

18:00

Magvassy Mihály Sportcsarnok

AGROFEED ETO-SZESE  - Veszprémi KKFT Felsőörs

0-0

(0-0)


           

           
1. oldal / 13

Kapcsolat

 

AGROFEED ETO-SZESE

Székhely: 9026 Győr, Egyetem tér 1.

Iroda: 9027 Győr, Kiskút liget, Magvassy Mihály Sportcsarnok

email: etoszesegyor@gmail.com 

Utánpótlásunk: 

http://www.gyoriferfikezilabdaert.hu/

Győri Férfi Kézilabdáért Közhasznú Alapítvány

bankszámlaszám: 11737007-20740234-000000000

 

 

Webhelyünkön cookie-kat használunk. A cookie-k segítségével tudjuk szolgáltatásainkat és a felhasználói élményt továbbfejleszteni, valamint elemzésre és reklámcélokra használjuk őket. Ha többet szeretne megtudni a cookie-k használatáról és a vonatkozó beállítások módosításáról, kattintson ide. Ha a módosítások megváltoztatása nélkül használja tovább az oldalt, azzal jóváhagyja a cookie-k használatát. Bezárás.