A Győr Plusz rádió reggeli műsorában jártunk
Kiemelt

Az NBI/B férfi felnőtt nyugati csoportjában ezen a hétvégén folytatódik a mérkőzések sora. A kezdés előtt klubunk elnöke, Auer Károly és csapatkapitányunk, Kovácsovics László a GyőrPlusz rádió vendégei voltak.

Egy kis őszi értékelés és jövőbe tekintés is belefért a beszélgetésbe, íme az interjú:

Nagy Roland: Beszéljünk egy kicsit először az idénynek az első feléről, mert a téli szünet után nemsokára elkezditek a bajnoki szezonnak a második felét. Mi történt az elején? A tabellán jelenleg a negyedik helyen áll a csapat; hét győzelemmel és négy vereséggel, még ott vagytok az élbolyban.

Auer Károly: Ez így van, gyakorlatilag ebben az évben az történt, amit már tudunk, hogy nekünk mi a hátrányunk. Az, hogy a csapatnak az egyik fele munkából érkezik edzésre, a másik pedig a tanulás mellett kézilabdázik. Hála istennek egyre több egyetemista fiatal van a csapatban, de pontosan ez a hátrányunk is a többiekkel szemben. Akik előttünk vannak a bajnokságban, itt a Veszprémi KKFT-Felsőörsre illetve a Balatonfüredre gondolok elsősorban. Ők pont abban jobbak, hogy ők többet tudnak edzeni és ez meglátszik a mérkőzéseken. Sajnos a négy vereségből három hazai környezetben történt, ami fájó részemre hiszen a sport ilyen, ki lehet kapni, de azért itt Győrben nem szerencsés. Én bízom a srácokban, hogy a tavasszal ez a tendencia megfordul. Bár nem leszünk könnyű helyzetben ötször játszunk itthon és hatszor idegenben, de bízom a srácokban. A felkészülés jól sikerült, Deáki mester a szokásos keménységgel próbálta felkészíteni a srácokat a tavaszi szezonra. Én bízom bennük, hogy ezt meg fogjuk tudni oldani és a dobogón végzünk idén is.

NR: Milyen volt ez az őszi szezon játékos szemmel, a pályáról nézve?

Kovácsovics László: Sportolóként természetesen minden vereség nagyon fájó, a hazaiak különösen fájtak. Ráadásul azt gondolom, hogy a tavalyi évtől egyre többen vannak kint a mérkőzéseken, elsősorban nyilván az utánpótlásunk és a hozzátartozó családok, barátok. Egyre több az a hazai mérkőzés, amelyen 500-600-an is kint vannak, így különösen fájó elveszíteni egy-egy nagyobb csatát, de azt gondolom, hogy a csapat készen áll a folytatásra és szeretnénk ezt a tendenciát megfordítani és a hazai mérkőzéseket megnyerni.

Orosz Sándor: Többször szóba került az, hogy kikaptatok, de nem sebeket nyalogatni jöttetek ide hozzánk. Sőt ahogy nézem, és ami számomra nagy kérdőjel mindig, hogy a szurkolók mit szólnak, a szurkolók mit mondanak. Az AUDI ETO KC esetében is bele szoktam olvasni a kommentekbe, hogy kígyót, békát, tücsköt, bogarat, mit hord össze adott esetben a szurkolói közeg. Én azt látom a ti Facebook oldalatokon, hogy oké, hogy benyeltetek néhány vereséget, hazai pályán nem szép dolog, ejnye-bejnye. Ugyanakkor azt látom, hogy azért a szurkolók a csapat mellett vannak, ugye ez megmutatkozik abban, hogy kimennek a mérkőzésre vagy pedig akár egy-egy kommentben, egy-egy likeban. Tehát azért a bátorításból nincs hiány.

KL: Igen, igen szurkolók vannak tényleg, mivel a saját játékosaink ülnek a lelátón, mondhatjuk azt, hogy nagy ETO-család vagyunk. Olyan hangulatot teremtenek a végeredménytől függetlenül, hogy biztosak vagyunk abban, szeretnek minket. Biztos vagyok benne, hogy ebben a szezonban is rengetegen lesznek, úgyhogy az a minimum, hogy mindent megteszünk, hogy itthon tartsuk majd a két pontokat, illetve a negyedik helyről szépen lassan felfelé araszolgassunk.

NR: A célokról beszéljünk egy kicsit, milyen célokkal vágtatok neki ennek az idénynek, mert amikor jöttök az év eleji beszélgetésre akkor mindig megkérdezzük, hogy „Na mikor lesz már feljutás ebből?”. Nyilván erre higgadt, átgondolt választ kell adni, de mi volt a cél az idény elején, illetve ez most közben változott-e, változik-e?

AK: Mint minden évben, azt gondolom ezen nem változtatunk, a cél továbbra is az NBI. Hiszünk abban, hogy ha sikerülne ez a tervünk, akkor a mágnes elv megfordulna, és a tehetségeinket nem vinnék el a nagyobb klubok. A másodosztályban nem tudjuk ezeket a fiatalokat megtartani, ráadásul már a megkeresés nemcsak az utánpótláskorú játékosok felé, hanem az edzők felé is érkeznek. Hála istennek most már három kollégának is sikerült elvégeznie a B licenszes képzést. Azt érezzük, hogy a magyar kézilabdában hiányzik a tehetség és hiányzik a jó szakember is. Én bízom benne, hogy az eddigi munkánk itt tartja legalább a kollégákat, ha a srácokat nem is. Viszont a visszajelzés ezektől a gyerekektől az, hogy nekik zöld maradt a szívük és hogyha sikerül az NBI akkor ők lesznek az elsők, akik visszajönnek Győrbe. A januári férfi kézilabda Európa-bajnokságon három nem is akármilyen győri kötődésű srác játszott. Igazából egy Bánhidi Bence most már nem a magyar kézilabda, hanem a világ kézilabdájának óriási tehetsége. Éppen most volt 25 éves Bence, tehát azért még jócskán van benne, de ott van mögötte egy Rosta Miki, ott van a Hornyák Peti aki szintén győri és a juniorválogatottban is ott van Vajda Huba. Ráadásul azért jócskán vannak olyan győri srácok, akik serdülő válogatottak.

OS: De akkor ezek a telefonszámok ott vannak nálad, hogyha adott esetben sikerülne az, amiről évek óta faggatunk és kérdünk, hogy mikor lesz ott a premier csoportban a csapat, akkor azért fel tudod hívni őket, hogy lenne egy hely fiúk?

AK: Nem is kell hívnom őket, szinte napi kapcsolatban vagyunk. Vagy a nevelő edzőjükkel kommunikálnak, vagy az is előfordul azért, hogy nekem írnak Messengeren, hogy figyelik az eseményeket Győrben nagyon örülnek neki, hogy van egy stabil hátterünk. Ezt próbáljuk meg úgy építeni a kollégákkal, akik ebben dolgoznak, hogy ez az 500-600 néző az egy-egy becsúszott vereség ellenére sem tücsköt, bogarat szór ránk, hanem biztat minket, hogy kitartás és folytassuk ezt az utat. Bízunk benne, hogy az utánpótlásunkból tudunk majd azért építkezni.

NR: Lesz változás az NBI/B-s felnőtt csapat játékos keretében? A szezon eleje az, amikor nagyobb változások vannak egy-egy csapatban, de azért így a téli szünet kapcsán is előfordul néha.

AK: Sajnos ez az év a sérülésekről is szólt, a fiatalok nem tudtak igazából hozzászólni, hozzátenni az őszi szezonhoz. Bízunk benne, hogy például Mátés Pisti súlyos betegségét követően felépül és tudja majd segíteni a felnőtt csapatot. Nagy Martin gyakorlatilag már megmutatkozott ott a jobb szélen, Lakosy Máténak pedig sajnos eltört a bokája, most sérüléssel bajlódik de éppen a minap írt rám, hogy mindent megtesz azért, hogy az első fordulókban már visszajöjjön. Van még potenciál a csapatban, ezzel együtt nem könnyű Deáki mesternek a helyzete hisz azért a fiatalok még az NBI/B-ben is tanoncok. Itt az idősebb játékosoktól kell még egy kis plusz, gondolok itt elsősorban egy Németh Gabáborra. Hadd hozzam itt szóba azért, hogy nemcsak az a hátrányuk, hogy munka, hanem ami örömteli, hogy az ősszel „szaporodtunk” is. Az ETO-család három kisbabával bővült, Pulai Dávidnak és Németh Gabinak kislánnyal, illetve Kovácsovics Lackó, a csapatkapitány egy fiúval ajándékozta meg az ETO-családot.

OS: Előbb-utóbb közülük azért néhányan reméljük, hogy az ETO-ban kötnek majd ki. Ne menjünk el mellette szó nélkül, hogy három baba született az ETO-családba. Ezúton kívánunk nagyon-nagyon sok boldogságot a családnak és jó egészséget mindenkinek. Ugyanakkor foglalkozzunk a meccsekkel, mert a feladat egyszerű, gyerekek, meg kell nyerni a következő meccseket. Ha jól tudom ezen a hétvégén a negyedik és az ötödik csap össze, ráadásul úgy, hogy azonosak a pontszámok. Azt gondolhatnánk, hogy azonosak az esélyek is.

KL: Azt gondolom, hogy a bajnokság tizenkét csapatából mindenki ellen van esélyünk, mindenkit meg tudunk verni és sajnos az a hátrányunk, hogy mindenkitől ki is tudunk kapni. Úgy érzem, hogy elég hullámzó a teljesítményünk, az elmúlt szezon eredményeiből ezt a következtetést bármelyikünk le tudja vonni. Annak ellenére, hogy idegenbe megyünk mi nyerni megyünk és el szeretnénk hozni a két pontot. Azt gondolom, hogy a csapat lelki állapotának is óriási szüksége van most arra, hogy győzelemmel kezdjük ezt a félévet.

NR: Ha feljutó helyen végeznénk akkor vállalnátok-e az NBI-et? Meg van-e az alapja, vagy mi az, ami kellene hozzá, hogy nyugodt szívvel el tudjon vállalni egy ETO egy NBI-et?

AK: Nem csak rajtunk múlik, de amióta Dr. Bartha Csaba az Audi ETO elnöke, egyre jobb a kapcsolatunk, egyre inkább a kézilabda kerül előtérbe amikor beszélgetünk, A GYŐRI KÉZILABDA. Nem csak lányok és nem csak fiúk külön, hanem A GYŐRI KÉZILABDA, és ezt szeretném kihangsúlyozni. Egyre jobb a kapcsolatunk, sokat ötletelgetünk és én nagyon reménykedem abban, hogy Csaba mellettünk van és segít abban, hogy megoldjuk ezt az NBI-et. Azt gondolom a város részéről is egyre nyitottabb a kérdés, nagyon örülök neki, hogy Petrov Iván lett a sportért felelős személy. Sokat látott, sokat tapasztalt nemzetközi szinten is, egy-egy jó hangulatú beszélgetésen vagyunk túl, reménykeltő mindenképpen.

NR: Laci ez tőletek is kérdés, a játékosok felől is van egyfajta nyomás Kareszékra, a klubvezetésre, hogy kellene az a cél?

KL: Elsősorban természetesen az utánpótlás miatt óriási szükség lenne rá, és itt nem Vajda Hubától vagy Bánhidi Bencétől akarom elvenni az elért sikereket, illetve érdemeket, de itt az utánpótlásunkban szerintem nagyon komoly nevek lesznek még, én nagyon bizakodom. Például a serdülő válogatottnál, az egyik kapusunkat Pedersen Benjámint a Szeged csábítja. Nagyon sok kis játékos van még akik előtt nagyon komoly jövő állhat és ahhoz nagy szükség lenne itt egy első osztályú klubra, hogy bontogassák a szárnyukat és felfigyeljenek rájuk.

NR: Itt a beszélgetés végére még jegyezzük meg, hogy az NBI/B nyugati csoportjában a hétvégén kezdődik a bajnokság, az ETO a negyedik helyről vág neki a szezon második felének idegenben. Az első hazai meccs pedig mikor is lesz?

AK: Az első hazai meccs a rákövetkező hét vasárnapján, a Pécsi VSE ellen lesz a Magvassyban 18 órakor.  Nem lesz egyszerű a pécsi csapat ellen sem, az az igazság, hogy sok rutinos játékossal rendelkeznek. Pécsen mindig megszenvedtünk, Győrben azért többé-kevésbé magabiztos győzelmet arattunk ellenük. Én bízom benne, hogy egy Budai Farkasok elleni két pont után a Pécsen is átrohanunk.

 

 

 

Írjon hozzászólást...

Kapcsolat

 

AGROFEED ETO-SZESE

Székhely: 9026 Győr, Egyetem tér 1.

Iroda: 9027 Győr, Kiskút liget, Magvassy Mihály Sportcsarnok

email: etoszesegyor@gmail.com 

Utánpótlásunk: 

http://www.gyoriferfikezilabdaert.hu/

Győri Férfi Kézilabdáért Közhasznú Alapítvány

bankszámlaszám: 11737007-20740234-000000000

 

 

Webhelyünkön cookie-kat használunk. A cookie-k segítségével tudjuk szolgáltatásainkat és a felhasználói élményt továbbfejleszteni, valamint elemzésre és reklámcélokra használjuk őket. Ha többet szeretne megtudni a cookie-k használatáról és a vonatkozó beállítások módosításáról, kattintson ide. Ha a módosítások megváltoztatása nélkül használja tovább az oldalt, azzal jóváhagyja a cookie-k használatát. Bezárás.