Hatvan percen keresztül szoros játékot játszott a két csapat a mai mérkőzésen, a végjátékban azonban a hazaiak voltak koncentráltabbak.

A mérkőzést a Paár, Sokoray, Győri-Dani, Ásványi, Németh, Ujvári sorral kezdte csapatunk, a kapuban Takáccsal. Takács védéseivel indítottuk a mérkőzést viszont első találatunkra több, mint négy percet kellett várni, Németh volt eredményes a jobb oldalunkon (5. perc 3-1). Második találatunkat Ujvári szerezte hétméteresből, miután Sokoray ellen szabálytalankodott a hazai csapat. Emberelőnybe is kerültünk, melyet kihasználtunk és a 9. percben két Paár góllal át is vettük a vezetést (4-5). Rengeteg ziccer maradt ki az első tizenöt percben, melynek köszönhetően a 17. percben ismét a hazaiak vezettek. Goór kettőperces kiállítását követően emberhátrányba kerültünk, azonban a kemény védekezésünkön ekkor sem tudott áttörni ellenfelünk. Friss emberként Lang lépett pályára és egymást követően két gólt is szerzett (20. perc 8-8),  a 21. percben pedig Győri-Dani üreskapus góljával újra nálunk volt a vezetés (8-9). Lang pályára lépését követően 5-0-ás sorozatot futottunk, így az utolsó három percbe magabiztos előnnyel ment csapatunk (27. perc 8-12). Több ziccert és átlövést hárított Takács a kapuban, így a félidő végére már 50%-os védési hatékonysággal rendelkezett. A  félidő fennmaradó perceiben egy hazai gól született, Sövegjártó pedig szabálytalanságát követően a kispadra kényszerült. A félidei eredmény: 9-12.

 

A második játékrészre a Paár, Sokoray, Mátés, Ásványi, Sövegjártó, Németh sort küldte pályára vezetőedzőnk, a kapuban továbbra is Takáccsal. Két hazai találattal indult a félidő, majd emberelőnybe kerültünk a harmadik percben. Paár üres kapus góljával mi is megkezdtük a gólgyártást és Lang negyedik találatával ismét három gólos előnyben voltunk (36. perc 12-15). Kettő percig újra hátrányban voltunk, azonban a vezetésünket ez nem befolyásolta, hátrányban is tartottuk a két gólos különbséget (38. perc 13-15). Rögtön előnybe is kerültünk az emberhátrányt követően, ez idő alatt Németh és Sövegjártó találtak ellenfelünk kapujába (41. perc 14-17). Ásványi második büntetését töltötte a kispadon, ez alatt a két perc alatt a hazaiak 17-17-re zárkóztak fel. Takács fontos védéseivel és a pontos támadójátékunkkal gyorsan visszaállítottuk három gólos előnyünket, ismét csapatkapitányunk szerzett fontos gólt (48. perc 17-20). Pár technikai hibánkat kihasználva magunkra engedtük a vecsésieket, és az 51. percben 20-20-ra módosították az eredményt. Egy sikertelen támadásunkat követően érkezett a hazai időkérés, de a támadásuk végén gól nem született. Egy hosszabb támadásunk végén másodszor talált a kapuba Ujvári emberhátrányban (54. perc 20-21). Piroslapot érő szabálytalanságot követett el Goór az 55. percben, így egy védekezés erejéig kettős emberhátrányba kerültünk (55. perc 21-21). Rosszul jöttünk ki az emberhátrányból, hiszen két gólos előnybe került a Vecsés (56. perc 23-21). Kovácsovics László is időt kért az 56. percbe érkezve, 7-6 elleni játék következett a megbeszélést követően. Két Ásványi találat született ebből a játékból, azonban üres kapura négy találatot tudott szerezni a Vecsés, így a végeredmény: 28-25.    

 

Kovácsovics László: „Kétszer nyertük meg és kétszer veszítettük el a mérkőzést A hozzáállással elégedett vagyok, csak azért sajnos nem jár két pont.”

 

Vecsési SE – AGROFEED ETO-UNI Győr  28  – 25    /9-12/

Agrofeed ETO-UNI Győr: TAKÁCS (15 védés 41%), Kimmel, LANG 4, Sokoray 2, Molnár, Kőhalmi, Győri-Dani 3, Goór, Pápai, Ásványi 2, Sövegjártó 2, Mátés 1, Paár 4, NÉMETH 5, Ujvári 2, Gaál 1

Vezetőedző: Kovácsovics László

Edző: Horváth János.

Folytatás: 

NBI/B Férfi-Alsóház

2022.04.24. vasárnap 17:00

AGROFEED ETO-UNI Győr – Pick Szeged U21

helyszín: Egyetemi Csarnok, Győr