Két pontot hozott nekünk a Húsvéti nyúl Balatonfüredről

Április 8-án Balatonfüreden játszottuk a 2022/2023 idény 24. fordulóját.

Fordulatokkal teli, lendületes mérkőzést hozott a BFKA-Balatonfüred elleni találkozónk, végül a második félidő összeszedett játékának köszönhetően sikerült elhoznunk a 2 pontot.

A mérkőzést a Mátés, Lang, Goór, Rosta, Sövegjártó, Nagy, Varga (K) sorral indítottuk, a védekezésbe pedig Ásványi érkezett. A találkozó első gólját Láng Zalán szerezte, aki a későbbi akciókban is remekelt. A lendületes kezdést követően a hazai csapat ritmust váltott, és bár Varga két remek védést is bemutatott, percekig nem találtunk az ellenfél kapujába. Bencze József vezetőedző a 6. percben időt kért, lehetőséget adva a fiúknak a rendeződésre. Mátés István parádés megoldásai és érvényesített 7 méteresei visszahozták együttesünket a mérkőzésbe. A balatoni csapat lövői azonban nem tévesztettek célt, így a félidő közepén már 6 gólos volt a különbség. Néhány jól időzített Láng és Gaál góllal és fegyelmezett védekezéssel sikerült a mérkőzésben maradunk és kiegyenlítenünk. A félidő utolsó másodpercében szabaddobásból szerencsétlenül beengedett gól miatt 17-16-os állással mentek a csapatok az öltözőbe.

A második félidőt hasonlóan erős tempóban kezdték a felek. Az első félidőhöz hasonlóan egy Láng találat indította be a gólgyárat, az első percekben mindkét csapat gólerősen játszott, gyors középkezdésekből folyamatosan jöttek a találatok. A mérkőzés egészét, de különösen a 2.félidőt a sok kiállítás jellemezte, alig játszottak teljes létszámban a felek, előfordult, hogy kétszeres emberhátrányban kellett védekezni. Az emberelőnyös helyzeteinket viszont sajnos nem tudtuk kellően kihasználni, ezért a 7.percben még fej-fej mellett haladt a két csapat 21-21 találattal. A következő percek hozták meg az áttörést csapatunknak, Mátés és Ásványi találataival a félidő közepére már 2 góllal mentünk (24-26). A hazaiak azonban nem hagyták magukat, és az addig gólerős Határ Péter piros lapos kiesését átvészelve izgalomban tartották a szurkolókat egészen a félidő végéig. Az utolsó percekben Décsi két fontos védésével biztosnak tűnt a győzelem, a 28. percben már 30-33-ra vezettünk, az utolsó 2 perc örömjátéka után pedig 31-35-ös győzelemmel zártuk a találkozót. 

Bencze József vezetőedző így értékelte a mérkőzést: “Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, olyan küzdelmet kaptunk mint amire számítottunk. A mérkőzés elején sajnos nem olyan lendülettel kezdtünk, ahogy szerettem volna, sok hibánk volt védekezésben és támadásban is, amelyeket a Balatonfüred kihasznált. Viszont dicséret illeti a fiúkat, mert a 6 gólos hátrányt az első félidő végére 1 gólra csökkentették. A második félidőben fej-fej mellett haladtak a csapatok, és azt gondolom, hogy nüanszok döntöttek arról, hogy mi nyertük meg a mérkőzést 4 góllal, kevesebbet hibáztunk és a védelmünk is jobban összeállt, a kapusteljesítményünk feljavult. Gratulálok a fiúknak és mindenkinek Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok!”  

 

BFKA-Balatonfüred – AGROFEED ETO-UNI Győr  31 – 35  /17-16/

 Agrofeed ETO-UNI Győr: Décsi (K), Varga (K), Sokoray 2, Győri-Dani, Goór, Lukács, Lang 7, Ásványi 5, Szöllősi 2, Nagy 2, Rosta 1, Sövegjártó 2, Mátés 8,  Paár 8, Simon 1, Gaál 5 

Vezetőedző: Bencze József