Magabiztos győzelem Ajkán

Április 15-én Ajkán játszottuk a 2022/23 bajnoki szezon 25. fordulóját, a KK Ajka vendégeként.

Védekezéssel indítottuk a találkozót, Nagy – Győr-Dani – Rosta – Goór – Lang – Mátés alkotta a győri falat, a kapunkat pedig Varga védte.

A mérkőzés első találatát a KK Ajka szerezte, együttesünk első 2 gólja pedig szokatlan módon 7 méteresből született, Mátés István érvényesítette sikeresen a büntetőket. A találkozó első 10 percében nem volt hiány a 7 méteresekből, összesen 4-szer – mindkét csapatnak kétszer – sípoltak a bírók büntetőt, és míg csapatunk mindkettőt gólra váltotta, az ellenfél próbálkozásait a győri kapuban Décsi Gábor sikeresen kivédte. A félidő első felét gólszegény játék jellemezte, szinte csak Mátésnak sült el a keze, a 15. percben 2-7 volt a mérkőzés állása. 

Ezután a hazai csapat néhány jó megmozdulással elkezdett felzárkózni, azonban a győri falban Goór Kristóf határozott játéka, valamint támadó oldalról 2 gyors gól visszaállította az 5 gólos különbséget (21. perc 4-9). A félidő utolsó 10 percére felgyorsult a játék, az ajkai oldalon az átlövők remekeltek, míg a győri oldalon Mátés, Lang és Nagy szereztek gólokat, és a védekezésünk is jól működött. Végül a csapatok 9-13-as állásnál indultak az öltözőbe.

A 2. félidőt a Mátés-Sövegjártó páros remek megmozdulásai indították, 3 gyors gólt szereztek a 34. percig (10-16). A következő percek azonban nem kedveztek csapatunknak, Goór és Paár kiállításával hosszú ideig emberhátrányban játszottunk, és 2 üres kapus gólt is kaptunk (40. perc 15-18). A kiegészülés után Nagy Martin lendületes találata elindított egy jó szériát a fiúknak, és sikerült még tovább növelni a különbséget (48. perc 17-24). Itt ki lehet emelni Gaál Levente játékát, aki 3 találattal járult hozzá a győri gólzáporhoz. Innen már magabiztosan játszottak a fiúk, Sövegjártó góljával az 56. percben már 10-el mentünk, és hiába találtak magukra a hazaiak 3 gyors góllal, a győri 2 pont már biztos volt. A találkozó 21-29-es végeredménnyel lett lefújva.

 

Bencze József vezetőedző így látta a mérkőzést: “Egy nagyon jó formában lévő Ajkához látogattunk a hétvégén. Felkészülésünk folymán a védekezés kapott nagyobb hangsúlyt, ami meg is hozta az eredményt, mivel az első félidőben sikerült alacsony gólon tartani az ellenfelet. Ma mindenki nagyon fegyelmezetten játszott, és egy jó Győrt láthattunk a pályán, bízunk benne, hogy ez a forma kitart a szezon hátralévő részében. Pénteken a Vecséssel játszunk hazai pályán, reméljük, hogy minél többen kilátogatnak a mérkőzésre, és szurkolnak a fiúknak.”

 

KK Ajka – AGROFEED ETO-UNI Győr  21 – 29  /9-13/

 Agrofeed ETO-UNI Győr: Décsi (K), Varga (K), Pulai (K), Sokoray 1, Molnár, Győri-Dani, Goór, Lang 2, Ásványi, Nagy 3, Rosta 1, Sövegjártó 5, Mátés 10,  Paár 4, Gaál 3 

Vezetőedző: Bencze József