Nem sikerült a továbbjutás a Magyar Kupában

Szerdán este a BFKA-Veszprém fiataljai ellen léptünk pályára a Magyar Kupa II. fordulójában.

A mérkőzést a Lukács, Juhász, Mátés, Molnár, Sövegjártó, Nagy sorral kezdte csapatunk, a kapuban Kimmellel. Rögtön az első támadásunkból eredményes volt Mátés, majd a következő támadásban szintén ő talált a kapuba. Molnár akcióból, majd Nagy hétméteresből talált az ellenfél kapujába, a 6. percben 1-4-es állást mutatott az eredményjelző. Több perc eltelt a hazaiak első és második gólja között, Kimmel remekelt a kapuban. A 9. percben azonban megérkezett az újabb találat, majd egy perccel később a harmadik is (10. perc 3-5). Ahogyan arra számíthattunk, rendkívül gyors tempójú mérkőzést játszottunk a veszprémi fiatalokkal, ezért a 12. percben frissítettünk két poszton is, Barnyák és Czene érkezett. Czene először átlövésből volt eredményes, majd Barnyáknak adott gólpasszt (15. perc 7-8). Nagy helyére Pápai is érkezett a jobb oldalra és egyből góllal mutatkozott be. A következő percek igencsak eseménydúsra sikerültek, kettős emberhátrányba kerültünk, majd az ellenfél játékosa a büntető elvégzésekor fejen találta Décsit, így azonnal kizárták a játékvezetők a játékból. Fej-fej mellett haladtak a csapatok egészen a 25. percig, amikor a mérkőzés során először átvették a hazaiak a vezetést (12-11). Ekkor Kovácsovics László időt is kért, de a következő percekben sem találtuk az ellenszert ellenfelünk védekezése ellen és a technikai hibáink sem segítettek ebben. A félidő végére – kihasználva a hibáinkat – a Veszprém négygólos előnyt kovácsolt magának: 16-12.

A második játékrészre  a Paár, Kovácsovics, Czene, Barnyák, Győri-Dani, Nagy sort küldte pályára vezetőedzőnk, a kapuban Décsivel. Barnyák találatával indítottuk a félidőt, azonban kettő perc játékot követően kettős emberhátrányba kerültünk. Újabb két gólt tettek hozzá az előnyükhüz ez idő alatt a veszprémiek (4. perc 19-13), azonban Győri-Dani, Mátés és Barnyák góljaival  20-16-ra zárkóztunk fel. Egymás után Czene és Barnyák is helyet foglalt a lelátón, miután mindketten megkapták harmadik kettőperces kiállításukat.  Ezt a dupla hátrányt kis ideig kibírta csapatunk, tartottuk a négy gólos különbséget Nagy góljaival (48. perc 26-22). Folytatódott a rohanós játék már teljes létszámban is, azonban az utolsó tíz percre megfogyatkozott csapatunk már hét gólos hátránnyal érkezett (50. perc 30-23). Ezt a hátrányt már nem tudta ledolgozni csapatunk, Sokoray, Mátés, Sövegjártó és Paár találataival ugyan felzárkóztunk, de a győzelem már elérhetetlen volt. Végeredmény: 35-32.

 

Kovácsovics László: „Gratulálunk a Veszprémnek, teljesen megérdemelten jutottak tovább.”

 

BFKA-Veszprém – AGROFEED ETO-UNI Győr  35 – 32    /16-12/

Agrofeed ETO-UNI Győr: Décsi, Kimmel, Sokoray 3, Molnár 1, Győri-Dani 1, Kovácsovics 1, Barnyák 5, Vékony, Lukács 1, Nagy 7, Czene 1, Pápai 1, Juhász, Mátés 6, Sövegjártó 2, Paár 3

2 perces kiállítások: 1 illetve 7

hétméteresek: 6/2 illetve 4/3

Vezetőedző: Kovácsovics László

Edző: Horváth János.