Tisztes helytállás NBI-es ellenfelünk ellen

Szoros mérkőzést játszottunk ellenfelünkkel, egy idő után kijött azonban az osztálykülönbség, így a hazai csapat örülhetett a győzelemnek.

A mérkőzést a Paár, Győri-Dani, Sokoray, Ásványi, Sövegjártó, Nagy sorral kezdte csapatunk, a kapuban Décsivel. Első találatunkat Nagy szerezte miután a hétméteresét kihagyta, de a kipattanót értékesítette. Nagy újabb gólt szerzett az 5. percben ekkor már szélről (5. perc 0-2). Két gyors gólt szereztek a hazaiak, így pillanatok alatt felzárkóztak 2-2-re. Sokoray is az ellenfél kapujába talált a 7. percben, majd a frissen pályára lépő Mátés is gólt szerzett, rögtön az első támadásából (10. perc 4-4).  Décsi távoli lövéseket és hétméterest is hárított, ezzel közel tudtunk maradni ellenfelünkhöz, sőt a 16. percben Mátés hétméteresből szerzett góljával ismét kiegyenlítettünk (7-7). A 21. percben 10-8-as állásnál, Kovácsovics László először kért időt a mérkőzés során. Az időkérés után teljesen új sor lépett a pályára, játéklehetőséget kapott Herkovits, Vékony, Kadocsa Molnár és Pápai is. Vékony a bizalmat meghálálva gólt is szerzett, azonban a hazai csapat is szórta a gólokat, a 25. percre négy góllal léptek meg. Egy gyors labdafelhozatal végén immár Kadocsa is gólt szerzett a 28. percben, melyet követően a hazaiak vezetőedzője is kihasználta időkérési lehetőségét. A félidő utolsó találata Kadocsáé volt, így a félidei eredmény: 15-11.

A második játékrészre a Herkovits, Juhász, Ásványi, Molnár, Vékony, Pápai sort küldte a pályára vezetőedzőnk, a kapuban továbbra is Décsivel. A hazai csapat két gólját követően emberhátrányba kerültek, ezért érkezett a pályára Sokoray, Sövegjártó és Mátés. Ez a felállás azonnal eredményes is volt Sövegjártó révén (33. perc 17-12). A döntetlenre kijátszott emberelőnyünket követően érkeztek a fiatalok ismét a pályára, Juhász kétszer is a kapuba talált (36. perc 19-13). Mindkét oldalon kemény védekezés jellemezte a játékot a következő percekben, ráadásul a kapuban Décsi ott folytatta, ahol abbahagyta, ismét hétméterest hárított, ekkor már majdnem 30%-os védési aránnyal rendelkezett. A hazai csapat 99-es játékosa harmadik kettő perces kiállítását is megkapta a 41. percben, így ellenfelünk ismét hátrányban játszott. A 40. percben pályára lépő Lukács is kapuba talált a 45. percben (22-16), a következő találatunkra azonban majdnem öt percet kellett várni, Sövegjártó volt eredményes (50. perc 23-17). 23-18-ra zárkóztunk Ásványi góljával egy perccel később, a hazaiak időt is kértek miután Molnár kettő perces kiállítást kapott. Emberhátrányunkból még bő egy perc hátra volt, mikor Sokoray hétméterest harcolt ki, ezt Mátés értékesítette is és ismét hat gól volt a különbség (25-19). 7-6 elleni játékkal próbáltuk meglepni ellenfelünket az utolsó nyolc percben, mely eredményesnek bizonyult, egymás után kétszer is gólt szereztünk, először Ásványi, majd Lukács. Molnár újabb kiállításának köszönhetően emberhátrányban játszottuk le az utolsó két percet, ez idő alatt már csak Nagy talált a kapuba büntetőből, így a végeredmény 30-25 lett.

 

Kovácsovics László: „Jópár fiatal, sajátneevelésű játékosunk lépcsőfokot lépett a felnőtt keretbe való bekerülés útján. Ma a tisztes helytállás volt a kitűzött cél. Mission completed.”

 

Budakalász KZRT – AGROFEED ETO-UNI Győr  30  – 25    /15-11/

Agrofeed ETO-UNI Győr: Décsi, Vidéki, Sokoray 1, Molnár, Győri-Dani 1, Kadocsa 1, Vékony 2, Ásványi 3, Lukács 2, Nagy 3, Juhász 2, Mátés 7, Sövegjártó 2, Pápai, Paár 1, Herkovits

Vezetőedző: Kovácsovics László
Edző: Horváth János.