Győzelem NBI-es ellenfelünk ellen

Végig szoros mérkőzésen, egyszer nálunk, egyszer pedig ellenfelünkél volt az előny, a végjátékban azonban Kovácsovics László csapata játszott koncentráltabban.

A mérkőzést a Paár, Győri-Dani, Sokoray, Ásványi, Sövegjártó, Pápai sorral kezdte csapatunk, a kapuban Décsivel. Első találatunkat Mátés szerezte hétméteresből, a második gólunkra azonban több mint négy percet kellett várni, Paár volt eredményes egy labdaszerzést követően (6. perc 2-2). A kapuban Décsi jól kezdte ezt a mérkőzést is, ellenfelünk pedig a kemény védekezésünkre 7-6 elleni játékkal válaszolt. A tizedik percbe lépve 5-2-es eredményt mutatott az eredményjelző, Győri-Dani és Sokoray is gólt szereztek. A 7-6 elleni játékkal fel is zárkózott a veszprémi csapat (15. perc 5-5), majd a vezetést is átvették. Nem hagytuk azonban, hogy ellenfelünk meglépjen, Czene két találatával 7-7 volt az állás (22. perc).  Folyamatosan frissítette csapatát Kovácsovics László, Vékony és Herkovits is pályára lépett, majd Goór és Lukács is csatlakozott. A 27. percben Barnyák kettőperces büntetésének köszönhetően emberhátrányba kerültünk, ezt ellenfelünk ki is használta és ekkor már kétgólos előnyben voltak (28. perc 9-11). A fennmaradó időben még Mátés szerzett gólt, így a félidei eredmény: 10-12.

A második játékrészre a Lukács,Sokoray, Molnár, Ásványi, Győri-Dani, Pápai sort küldte pályára vezetőedzőnk, a kapuban immár Kováccsal. 7-6 elleni játékkal próbáltuk meglepni ellenfelünket, mely sikeres volt, egymás után Győri-Dani, Lukács és Sokoray is gólt szerzett (33. perc 13-14). Folytatta csapatunk a hét mezőnyjátékossal való játékot és a 40. percben Mátés zsinórban lőtt negyedik góljával felzárkóztunk döntetlenre (40. perc 17-17). A mérkőzés ugyanolyan tempóban folytatódott, ahogy a félidő első percei teltek, fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az 50. perchez érve már Pápai és Molnár is feliratkoztak a góllövők listájára (50. perc 25-25), majd Lukács is kapuba talált és ezzel a találattal ismét nálunk volt az előny (51. perc 26-25). Azonnal érkezett a vendégek időkérése, melyet veszprémi gól követett (26-26). Mindkét térfélen kemény védekezés várta a támadósort és továbbra is fej-fej mellett álltak a csapatok, azonban az 57. percben Sövegjártó góljával újra magunkhoz ragadtuk a vezetést (57. perc 28-27). Egy újabb jó védekezést követően Vékony is kapuba talált, ezzel kétgólos előnybe kerültünk (29-27). Az utolsó percben Kovácsovics László időt kért 30-29-es állásnál, a taktika bevált, ellenfelünk már nem szerzett gólt, így a végeredmény: 30-29.

 

Kovácsovics László: „Tisztában vagyunk, hogy az ellenfélnél nem a teljes NB I-es keret volt, de ez semmit nem von le a csapat hozzáállásából és ebből kifolyólag a védekezésünk eredményességéből. Talán most mutattuk meg először igazán mit is tudunk.”

 

AGROFEED ETO-UNI Győr  –  Fejér B.Á.L. Veszprém  30  – 29    /10-12/

Agrofeed ETO-UNI Győr: Décsi, Kovács, Sokoray 5, Molnár 1, Győri-Dani 2, Goór 1, Pápai 1, Barnyák, Vékony 1, Ásványi, Lukács 2, Czene 2, Sövegjártó 2, Mátés 11, Paár 2, Herkovits 2

Vezetőedző: Kovácsovics László

Edző: Horváth János.

 

Folytatás:

Liga Kupa

2022.01.28. 19:30

Szigetszentmiklósi KSK – AGROFEED ETO-UNI Győr

helyszín: SZKSK Kézilabda Csarnok, Szigetszentmiklós

 

ETO-Veszprem-VN-15

kép 1 / 31