Az első félidő előnyét a másodikban is megőrizte csapatunk, így két ponttal közelebb kerültünk céljainkhoz.

A mérkőzést a Paár, Ujvári, Sokoray, Ásványi, Sövegjártó, Németh sorral kezdte csapatunk, a kapuban Takáccsal. Első találatunkat Ujvári szerezte hétméteresből, majd Sokoray volt eredményes betörésből (4. perc 2-3). Potyogtak a gólok mindkét oldalon a következő percekben, először 5-3-ra vezettünk, majd Sövegjártó találataival a kilencedik percben 8-5-re léptünk meg. Sokoray bicegett le a pályáról a 10. percben, de csapatkapitányunkat ez sem tántorította el a gólszerzéstől, 9-6-ra módosította az erdményt (10. perc). 10-6-os állásnál a vendégek vezetőedzője időt kért, ezután 7-6- elleni játékkal próbáltak meglepni minket. Két gólt is szereztünk üres kapura, először Ujvári reagált gyorsan, majd Paár is egészpályás gólt szerzett (14. perc 13-7). Paár kapott kettőperces büntetést a 16. percben, ebből ellenfelünk egyszer volt eredményes. Érkeztek a friss emberek a pályára, Lang és Gaál léphettek pályára, azonban csak a hátrány idejére kaptak lehetőséget. 5-6 gólos előnyünket nagyban köszönhettük Takács kapusteljesítményének, aki a 22. perchez érkezve 56%-al hárította a lövéseket. 15-10-nél Kovácsovics László is időt kért, mely után emberelőnybe kerültünk a mérkőzés során harmadszor. Ez idő alatt Ujvári és Mátés is gólt szereztek, így a 25. percben 18-10-es előnyben volt csapatunk. Második időkérési lehetőségét is felhasználta ekkor ellenfelünk, mely után Mátés kettő perces kiállításának köszönhetően már a kövesdiek voltak előnyben. Az utolsó percben már csak Ujvári szerzett gólt, így a félidei eredmény: 20-13. 

A második játékrészre a Paár, Győri-Dani, Molnár, Ásványi, Németh, Sövegjártó sort küldte a pályára vezetőedzőnk, a kapuban továbbra is Takáccsal. Első találatunkat Mátés neve mellé könyvelhették el (33. perc 21-14), de a következő percben emberhátrányba kerültünk miután Molnár volt szabálytalan. Takács hétméterest védett a 34. percben, a kipattanóból azonban a vendégek eredményesek voltak. Két üreskapus gólt is kaptunk a 36. percben, ezzel a Mezőkövesd gyorsan öt gólra zárkózott (22-17). A 7-6 elleni támadással nem is próbálkoztunk tovább és Ujvári hétméteres találatával 23-18-ra módosította az eredményt. Takács újabb bravúrral hárította ellenfelünk büntetőjét és megtartotta ötgólos előnyünket ezzel. 24-20-ra zárkózott ellenfelünk, amikor Kovácsovics László is kihasználta második időkérési lehetőségét. Először Mátés szerzett gólt, majd Ujvári is a kövesdi kapuba bombázott a 44. percben (26-21). A 45. percben Goór megkapta harmadik kettőperces büntetését is, így ő már nem térhetett vissza a pályára a mérkőzés folyamán. Kétszer is eredményesek voltak a kövesdiek amíg emberelőnyben voltak és ezzel három gólra zárkóztak fel (27-24). Harmadszor is időt kértünk a 49. percben (28-25), ezt követően Mátés percei következtek, aki zsinórban háromszor is gólt szerzett ( 52. perc 32-28). Először Németh majd egy perccel később Győri-Dani is kettőperces kiállítást kapott, így egy percre kettős emberhátrányba kerültünk. Sorsdöntőnek tűnő hétméterest hagyott ki ellenfelünk, melyet követően kettős emberhátrányból szerzett gólt Sövegjártó (54. perc 34-29).  Egészpályás emberfogásra váltott ellenfelünk az 58. percben, de Ásványi ebből is gólt szerzett (36-32). Az utolsó másfél percben Ujvári és Mátés szereztek még gólt, így a végeredmény: 38-33.

 

Kovácsovics László: „Sorsdöntő mérkőzésen volt a csapatnak leginkább a helyén a szíve. A szurkolók és minden utánpótlás játékosunk kivette a részét a két pontból. A csapat nevében köszönjük a régi időket idéző mérkőzés hangulatot!”

 

AGROFEED ETO-UNI Győr – Mezőkövesdi KC   38 – 33    /20-13/

Agrofeed ETO-UNI Győr: Décsi, TAKÁCS (18 védés 41%) Kimmel, Lang, Sokoray 2, MOLNÁR, Kőhalmi, GYŐRI-DANI, GOÓR, ÁSVÁNYI 2, SÖVEGJÁRTÓ 4, MÁTÉS 10, PAÁR6, NÉMETH 3, UJVÁRI 11, Gaál

Vezetőedző: Kovácsovics László

Edző: Horváth János.

 

 

2022_05_06_ETO-SZESE-MKC-13

kép 1 / 25