Tartotta az első félidőben kidolgozott előnyét a másodikban is a DEAC, így a győztesnek járó pontok Debrecenben maradtak.

A mérkőzést a Paár, Győri-Dani, Goór, Ásványi, Sövegjártó, Szabó sorral kezdtük, a kapuban Takáccsal. A hazaiak első támadásukat meghiúsítottuk, azonban az ezt követő hétméteresünk kimaradt. Első találatunkat Ásványi szerezte, majd megkapta első kettőperces kiállítását is a következő védekezésben (3. perc 1-1). A kapuban Takács védéseivel a kimaradt hétmétereseinket kompenzálni tudtuk, így ellenfelünk nem tudott meglépni. Ásványi második találatát szerezte, amivel 3-2-re alakította az eredményt, majd közel négy percig nem tudtunk gólt szerezni, míg a hazaiak kétszer is kapuba találtak, ezért 5-2-es állásnál Kovácsovics László időt kért. A 14. percben Sövegjártó bombájával 7-3-ra szépítettünk, majd Ásványi újabb góljával 9-4-es eredményt mutatott az eredményjelző. Kőhalmi érkezett a pályára a 20. percben, majd egy Sövegjártó és két Szabó találattal 11-7-re zárkóztunk. Időt is kért a hazai csapat a 24. percben, ezután mindkét oldalon potyogtak a gólok, a rohanás vége pedig egy szövegelésért kiérdemelt duplakiállítás volt Szabónak. Négy percig emberhátrányba kerültünk ezzel a büntetéssel, ami átnyúlt még a második félidő kezdetére is. Az utolsó kettő és fél percben a hazaiak előnyüket kihasználva háromszor is eredményesek voltak, így a félidei eredmény: 16:10.

 

A második játékrészre a Paár, Ujvári, Mátés, Ásványi, Sövegjártó, Németh sort küldte pályára Kovácsovics László, a kapuban Alekszával. Első találatunkat Mátés szerezte, majd Sövegjártó is betalált, de a DEAC kétszer is üreskapus gólt tudott szerezni gyors középkezdésből (32. perc 18-12). Első hétméteresünket Németh értékesítette a 34. percben, négy perccel később pedig Mátés bombázott az ellenfél kapujába (38. perc 20-15). Második időkérési lehetőségét is kihasználta vezetőedzőnk a 40. percben, a következő időszakban pedig mindkét oldalon potyogtak a kétpercek. 22-16-os állásnál a 43. percben Németh újabb hétméterest értékesített (22-17). Mátés találatát követően ellenfelünk emberhátrányba került, és előnyből ismét Ásványit találtuk meg aki 24-20-ra módosította az eredményt. A hazai időkérés eredményes volt, hiszen zsinórban két gólt is szerzett a DEAC (48. perc 26-20). A kapuban Décsi védéseivel maradt a különbség, de újabb négy percig gólképtelenek voltunk, így az ötvenedik percben harmadszor is időt kért csapatunk. A következő percekben Németh és Gaál is gólt szereztek 7-6 elleni játékból (52. perc 27-22), majd Mátés és egy újabb Németh hétméteres-góllal 29-25-re zárkóztunk. Négy hazai gól következett mielőtt Németh hatodik hétméteresét is gólra váltotta, ezután Paár még kétszer eredményes volt (34-28). Tizenöt másodperccel a vége előtt még időt kért a Debrecen, de labdaszerzésünkből Paár még a debreceni kapuba talált, így a végeredmény: 35-29.

 

Kovácsovics László: „ Felvettük ellenfelünk játékstílusát, amiben ők bizonyultak jobbnak. Nyitva hagyva ezzel a bajnokság végkimenetelét.”

 

DEAC – AGROFEED ETO-UNI Győr  35  –  29   /16-10/

Agrofeed ETO-UNI Győr: Décsi (5 védés 26%), Takács (2 védés 17%), Aleksza (1 védés 11%), Sokoray, Molnár, Kőhalmi, Győri-Dani, Goór, Ásványi 5, Sövegjártó 4, Mátés 4, Paár 4, Szabó 5, Németh 6, Ujvári, Gaál 1

 

Vezetőedző: Kovácsovics László

Edző: Horváth János.