Megismételtük a hazai pályán mutatott jó játékot, és a félidei előnyünket magabiztosan megtartottuk a hatvanadik percig. 

A mérkőzést, a Paár, Győri-Dani, Sokoray, Ásványi, Sövegjártó, Szabó sorral kezdte csapatunk, a kapuban Takáccsal. Első találatunkat ezen a mérkőzésen is Ásványi szerezte, de a harmadik percben azonnal megkapta első kiállítását, így gyorsan emberhátrányba kerültünk.  Jól jöttünk ki a hátrányunkból, hiszen Sokoray és Sövegjártó is kapuba talált, majd a hatodik percben már ellenfelünk került hátrányba. Ujvári hétméteres góljával és Szabó gyors indulásból szerzett találatával 6-3-ra léptünk meg, ekkor a Vecsés időt is kért a mérkőzés hetedik percében. Paár az első találatát még emberelőnyben szerezte, majd Ujvári újabb büntetőt értékesített (10. perc 8-5). A következő gólunkra több mint öt percet kellett várni, ez idő alatt a vendégek kétszer is Takács kapujába találtak, így felzárkóztak 8-7-re. Zsinórban három gólt is szereztünk és gyorsan 10-7-et mutatott az eredményjelző. Ásványi második büntetését is megkapta a 18. percben, de ezt a hátrányt Sövegjártó találatával 1-1-re hoztuk (19. perc 12-9). Paár harmadik találatával 13-9 lett az eredmény, de kettőperces kiállítása miatt a mérkőzés során harmadszor is hátrányba kerültünk. Időt kért vezetőedzőnk a 22. percben, mely után egy labdaszerzésnek köszönhetően Gaál is eredményes volt, majd Goór találatával lett meg a hét gólos előnyünk (24. perc 16-9). Érkezett a vecsési időkérés azonnal, de a félidő lefújásáig nem sikerült közelebb férkőzniük, sőt három kettőperces kiállítást is összeszedtek, míg mi hat perc alatt hat gólt szereztünk. A félidő utolsó találatát Gaál szerezte, amivel a félidei állás: 21-14.

A második játékrészre a Gaál, Sokoray, Mátés, Goór, Győri-Dani, Szabó sort küldte pályára Kovácsovics László, a kapuban továbbra is Takáccsal. Mátés és Goór találataival indult a félidő, de Sokoray és Goór is kettőperces büntetést kaptak, így kettős emberhátrányba kerültünk. A Vecsés nem tudta kihasználni előnyét, mindössze egyszer tudtak gólt szerezni (34. perc 23-16), majd négy percnyi gólcsendünket Gaál törte meg, ezzel 24-16-ra módosította az állást. Időt kértünk a 38. percben, de ellenfelünk zsinórban öt gólt szerzett és a 43. percre három gólra dolgozta le hátrányát (24-21). Fontos hétméterest hárított a 40. percben kapuba álló Aleksza, majd ziccerhárítását követően egy egészpályás gólt is szerzett (47. perc 28-22). Megtörtük a jó szériáját ellenfelünknek ezzel, így harmadik időkérési lehetőségét is kihasználta a vendégek vezetőedzője. Másodszor is a kispadra kényszerült két percre Paár a 47. percben, ezután Sokoray még a kapuba talált, majd Aleksza percei következtek, aki ziccereket és átlövéseket is hárított, az 50. percben hat védéssel 55%-on állt. A pályára való visszatérését követően egy hátmögötti góllal lepte meg az ellenfél kapusát Paár, majd újabb gólt szerzett az 53. percben (31-25). Ujvári hétmétereseivel és a mérkőzés végén nyolc gólig jutó Paár góljaival nem engedtük közelebb ellenfelünket, még Győri-Dani kiállítása alatt is csak öt gólra tudtak felzárkózni a vecsésiek (57. perc 34-29). Amint kiegészültünk, Ásványi megkapta harmadik kiállítását is, így az utolsó négy percet már a lelátóról nézhette végig. Az örömkézilabdázás végén Paár, Győri-Dani és Mátés tették fel a pontot az i-re egy-egy találatukkal, így a végeredmény: 37-31.

 

Kovácsovics László: „ Nagy lelkesedéssel és koncentrált játékkal belekapaszkodtunk az utolsó szalmaszálba, és bízom benne, hogy el sem engedjük! 

Köszönjük az NB I/B legjobb szurkolótáborának támogatását!”

 

AGROFEED ETO-UNI Győr – Vecsési SE  37  –  31   /21-14/

Agrofeed ETO-UNI Győr: Décsi, ALEKSZA (11 védés 52%), TAKÁCS (8 védés  32%), Sokoray 4, Molnár, Kőhalmi, GYŐRI-DANI 1, GOÓR 2, Ásványi 2, SZABÓ 3, Sövegjártó 3, Mátés 5, PAÁR 8, Németh, Ujvári 5, GAÁL 3

Vezetőedző: Kovácsovics László

Edző: Horváth János.

 

Folytatás: 

NBI/B Férfi Alsóház

2022.05.29. vasárnap 18:00

Pick Szeged U21 – AGROFEED ETO-UNI Győr

helyszín: Pick Akadémiai Csarnok, Szeged

 

ETO-Vecses-VN-32

kép 1 / 41