Serdülő másodosztályú csapatunk a 12. helyen zárta a 2021-2022-es bajnokságot. Papp Márk csapata mindössze két pontot szerzett ebben a bajnokságban, mindemellett a csapat nagy része az U16-os bajnokságban is szerepelt, így dupla terhelést kaptak a játékosok.

 

Papp Márk értékelése: “A tavaszi félév céljaként a védekezés hatékonyságának, agresszivitásának növelését és a sikeresebb támadójáték elérését tűztem ki. Szerettünk volna az előző félévhez képest több győztes meccset lejátszani, de nem sikerült több pontot szereznünk a bajnokságban, így sajnos az utolsó helyre kerültünk a serdülő II. osztály nyugat régiójában. Az elért eredménytől függetlenül állíthatom, hogy nagyon sokat fejlődtek a gyerekek a technikai- taktikai tudásukban. Habár alul is maradtunk a mérkőzéseken, többségük nagyon izgalmas, kiélezett volt. Példaképp említeném a Haladás VSE elleni csupán egy gólos, vagy az Éles KISE és Szentgotthárdi VSE elleni pár gólos vereséget.

Az őszi fordulóban adódtak súlyos vereségeink, viszont a visszavágókon már sokkal jobb játékot nyújtottunk, így kisebb gólaránnyal zártuk a megmérettetéseket, például a Várpalotai BSK és Csepel DSE ellen is hatékonyabbak voltunk. Az előző félév hibáit idén sem tudtuk teljesen mellőzni, a ziccerhelyzetekben és a büntető dobásoknál ezúttal is adódtak problémák a dekoncentráltság miatt.

Továbbiakban visszatérnék a legfőbb problémára, ami az edzéslátogatás hiánya, aminek javulása jelentős kulcs lenne a pár gólos különbségek leküzdésében. Ebben a korosztályban heti 1-2 edzés már nem kielégítő a meccsen nyújtott sikeres szerepléshez. Az ellenfeleinkkel csak akkor tudnánk lépést tartani, ha a játékosaim heti rendszerességgel legalább 4, de inkább 5 edzésen vennének részt. Így tud életük részévé válni a kézilabda, mindamellett, hogy szabadidejükben is érdeklődést mutassanak a sportág iránt, követői legyenek a kézilabda világának. Feladatomnak tartottam mindig is, hogy felkeltsem az érdeklődésüket, kíváncsiságukat a kézilabda aktuális eseményei, így a felnőtt csapatunk mérkőzései, illetve a válogatott vagy bajnokok ligájában vívott meccsek iránt, főként, ha magyar érdekeltségű, de ha teljesen őszinte akarok lenni, ez a próbálkozásom az U8-as korosztályban lenne helytálló. Serdülő korú játékosaimban meg van a vágy a győzelem ízére, de a munkában, tettekben halványodik ez az akarat.

Szeretném kiemelni azokat a játékosaimat, akiknél kimagasló fejlődést láttam, mint például Balogh Ákos esetében, akivel nagyon elégedett vagyok mind az edzésen, mind a mérkőzéseken nyújtott teljesítményével. Remélem, hogy a jövő évben ez a pozitív tapasztalás csak erősödik, hiszen nálam tapasztaltabb kollégám, Rosta Miklós figyelmét is felkeltette a képességeivel. Itt nevezném meg a kapusomat, Hegyi Balázst, akinek ezúton is gratulálok a „jó tanuló, jó sportoló” díjhoz. Balázs egyedüli kapusként játszotta végig az egész félévet, és remekül helyt állt a vereségek dacára.

 

 

Kiemelném a házi góllövő lista élén szereplő Deé Lászlót és Muzslai Tamást. Deé László 95 gólt szerzett nekünk, amivel csak azért nem vagyok elégedett, mert úgy gondolom, hogy több edzéssel sokkal több gól lehetne a kezében. Muzslai Tamás pedig a 2006-os korosztályból nyújtott kiemelkedőt edzésen és mérkőzésen is, ő 58 góllal zárta a szezont.

 

Szeretnék a játékosaimnak pihentető, de sportban aktív nyári szünidőt kívánni, hogy újult erővel kezdhessük az alapozást a következő évi megmérettetésekre!”

 

Jó pihenést kívánunk a csapatnak! Augusztusban találkozunk!