Többször is meg kellett nyernünk a mai mérkőzést, de a szurkolók támogatásával nem volt kérdés a két pont megszerzése. 

A mérkőzést a Paár, Mátés, Sokoray, Ásványi, Sövegjártó, Szabó sorral kezdte csapatunk, a kapuban Décsivel. Első találatunkat hétméteresből szerezte Ujvári, majd Szabó és Sokoray is csatlakoztak hozzá, így az ötödik percben 3-2-es állást mutatott az eredményjelző. Győri-Dani kettő perces kiállításával a mérkőzés hetedik percében emberhátrányba kerültünk (5-3), de a Fradi nem tudott élni emberelőnyével, sőt Szabó szerzett újabb gólt a  nyolcadik percben (6-3). Sövegjártó és Ujvári is megszerezték második találataikat a 14. percben, így könnyedén tartottuk az első percekben megszerzett előnyünket (9-6). Masszív védekezésünknek köszönhetően a félidő felénél mégmindig nálunk volt a vezetés, ráadásul a vendégek emberhátrányba is kerültek. Épphogy kiegészültek, a mi oldalunkon is kiállítás következett, Goór ült le a kispadra a következő percekre. Emberhátrányban is gólt szerzett Ujvári, de a Fradi sem hagyta magát, és a 20. percben felzárkóztak egy gólra (12-11). Időt is kért Kovácsovics László, melyet Sövegjártó átlövésgólja és Ásványi labdaszerzésből szerzett találata követett, ráadásul Paár is gyors indulásból a kapuba talált, így a vendégek is időt kértek 15-11-es állásnál. Érkeztek is az időkérést követően a Fradi-találatok, de Ujvári véget vetett a rohanásnak hatodik góljával. Potyogtak a gólok a következő percekben mindkét oldalon, az utolsó öt percben 5-3-as eredményt futottak a csapatok. A félidei eredmény: 20-15. 

A második játékrészre azzal a sorral ment fel a pályára a csapatunk amivel az elsőt befejezte; Paár, Sokoray, Molnár, Győri-Dani, Ásványi és Szabó álltak Aleksza kapuja előtt. Üres kapus találattal indította a félidőt Sokoray (20-15), majd Molnár kapott gólpasszt Sövegjártótól, ezzel 22-17-es állást mutatott az eredményjelző. Érkeztek a cserék a széleken, Gaál és Németh kaptak játéklehetőséget a 37. percben. Utóbbi sajnos kettőperces kiállítást kapott a 38. percben, és a következő időszakban nehezen tudtunk gólokat szerezni. Fel is zárkózott a Fradi 25-23-ra a 42. percre, majd 25-24-es állásnál időt kért vezetőedzőnk. Ásványi  törte meg a majd ötperces gólcsendünket, majd Ujvári is a Fradi kapujába bombázott, így ismét két góllal vezettünk (46. perc 27-25). Második időkérési lehetőségével is élt a vendégek vezetőedzője a 46. percben, de rontott FTC lövések sorozata következett, ellenben a mi oldalunkon Gaál, Ujvári és Sövegjártó is gólt szereztek (50. perc 30-26). Ismét felzárkóztak a Ferencvárosi fiatalok, zsinórban három gólt is szereztek és 30-29-re, egy gólra közelítettek meg minket. Ekkor Kovácsovics László utolsó lehetőségét is kihasználta, hogy beszéljen csapatával, de a forgatókönyv ismét úgy hozta, hogy a vendégek döntetlenre módosították az eredményt (55. perc 30-30). Emberelőnybe kerültünk a következő percekre, amivel élni is tudtunk, Ujvári és Sokoray is gólt szereztek, majd a pályára visszatérő Szabó újabb góllal örvendeztette meg a közönséget (57. perc 33-30). Az 59. percben Mátés szerezte meg csapatunk utolsó találatát, a végeredmény: 34-32.

 

Kovácsovics László: „A mai mérkőzésen a megszerzett két pontot és a végig mellettünk álló szurkolókat kell értékelnünk. Amit ma mi tudtunk megtettük, a többi már nem a mi kezünkben van. ”

 

AGROFEED ETO-UNI Győr – FTC-Diagnosticum U21   34 – 32    /20-15/

Agrofeed ETO-UNI Győr: Décsi (6 védés 32%), Aleksza (10 védés 34%) Lang, Sokoray 4, Molnár 3, Győri-Dani, Goór, Ásványi 3, Szabó 4, Sövegjártó 5, Mátés 2, Paár 2, Németh, Ujvári 10, Gaál 1

Vezetőedző: Kovácsovics László

Edző: Horváth János