U15 I. osztályban szereplő csapatunk a a bajnokság alsóházában fejezte be a 2021/2022-es szezont. A csapat nyolc pontot szerezve, másik győri csapatunkat megelőzve a tabella hatodik helyén zárta a szezont.

Kovácsovics László:

“A korosztály másik csapata, melyben már a korosztálynak megfelelő születésű játékosok is helyet kaptak. Itt már a fizikális különbségek nem voltak olyan feltűnőek, mint a másik U15-ös korosztályban indított csapatnál. Ennek eredménye, hogy néhol szoros, jó mérkőzéseken mutathatták meg a fiatalok tudásukat az edzőiknek és az ellenfeleknek is. Ez pedig győzelmekben is megmutatkozott már. “

 

A csapat legeredményesebb játékosa Kemecsei Krisztián volt, aki 12 mérkőzésen 55 gólt szerzett.

 

U16 első osztályban szintén Kovácsovics László vezetésével menetelt csapatunk, akik bejárták az országot, hiszen ez a bajnokság nem keleti és nyugati csoportokra lett felosztva, hanem országos szinten került megrendezésre. 

Kovácsovics László: “Az Apor iskolában indított legidősebb csapat, amely a kiemelt első osztályban szerepelt. Az 1. osztályú csapatok utánpótlásaival és az akadémiai csapatokkal nehezen vettük fel a versenyt. Érezhető volt az edzésszámbeli és ebből kifolyólag jelenlegi, tudásbeli különbség. Minden körülményt, (sérüléseket, tanulás miatt nem elengedett sportolókat, stb..) fogalmazhatunk úgy, hogy a „helyén” végzett a csapat. Mindenképpen ráfér a munka a srácokra, melyet biztosan megkapnak jövőre a serdülő csapatban.” 

 

 

A csapat a tabella 13. helyén fejezte be a bajnokságot, két ponttal lecsúszva a biztos bentmaradást jelentő 12. helyről. 

 

 

A csapat leggólerősebb játékosa Sáringer Boldizsár, aki a góllövő listán ez előkelő hatodik helyen végzett. Boldizsár 25 mérkőzésen 131-szer volt eredményes a szezonban.

 

 

A házi góllövő lista második helyezettje Lukács András lett, aki 19 mérkőzésen 70 találatot szerzett, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig Muzslai Tamás állhatott fel, aki 25 mérkőzésen 68-szor volt eredményes.

Gratulálunk a csapatnak!
Augusztusban találkozunk!