Ahová eljutottak utánpótlás csapataink, onnan éremmel tértek haza. 

Nem akármilyen utolsó heteket hozott a 2021-2022-es kézilabdás szezon klubunknak és partneriskoláinkanak. A 2021-2022-es szezonban NBI/B-ben szereplő felnőtt csapatunk továbbra is a másodosztályban léphet pályára a 2022/2023-as évadban is. Bár felnőtt csapatunk idei szereplése döcögősen indult, a szezon utolsó öt mérkőzéséből négyszer győztesként hagytuk el a pályát. A csapat Széchenyi István Egyetemre járó tagjai ugyanolyan jó formában kezdték el a MEFOB-on való szereplésüket, ahogy a nemzeti bajnokságban azt abbahagyták. A nagy léptékkel fejlődő MEFOB hat csapatos döntőjébe a Kecskeméti csapaton át vezetett az út, ahol Deáki István csapata bár vereséggel indított hazai pályán, a Kecskeméti összecsapáson már magabiztos győzelmet aratott, így egyenes volt az út a Győrben megrendezett döntőbe. Csoportját két győzelemmel zárta csapatunk, először a BME (30-37), majd a Neumann János Egyetem (44-41) legyőzésével. Másnap a döntőben az Eszterházy Károly Egyetemmel vívott szoros mérkőzést Deáki István csapata. A 31-27-es győzelemmel meg lett a hőn áhított aranyérem, ráadásul a torna legjobb kapusának járó díjat Décsi Gábor, a legjobb edzőnek járó díjat pedig Deáki István tartotta Győrben.

 

 

A MEFOB-ot követő hétvégén ifjúsági csapatunk is pályára léphetett, egy nagyon fontos négyes döntőben Szigetszentmiklóson. Bár nem vagyunk kiemelt akadémia, ennek ellenére ifjúsági csapatunk lett a legjobb az országban. Rosta Miklós csapata a nyugati csoport megnyerésével simán jutott be a négyes döntőbe, ahol rajtunk kívül a NEKA, FTC és a PLER csapatai harcoltak az aranyéremért. Az elődöntőben a Fradival találkozott csapatunk, akik egészen az 52. percig vezették a mérkőzést, ekkor Juhász találatával egyenlítettünk ki a második játékrész folyamán először (24-24). Az egyenlítés megtörte ellenfelünket, hiszen egy 5-0-ás szériát futottunk, amivel meg is nyertük a mérkőzést. Másnap a döntőben a keleti csoport bajnokával, a PLER-Budapesttel csaptunk össze, amely az utolsó másodpercekig döntetlen volt. 31-31-es állásnál vezetőedzőnk időt kért, melyet Mátés mindent eldöntő találata követett, így bajnokká tette csapatunkat. 

 

 

Azt hinnénk ennél több aranyat nem sok egyesület nyerhet egymást követően, de utánpótlás csapataink erre rácáfoltak a Diákolimpia döntőiben. 

Békéscsabára utazott NBI/B-s csapatunk edzője Horváth János, aki Alapítványunk játékosaival a III. korcsoportos Országos Döntőn vezette egészen a döntőig a csapatot. A megyei és az országos elődöntő megnyerése önmagában is hatalmas eredmény volt, így az országos döntőre, melyen nyolc csapat vehetett részt, a csapat különösebb elvárások nélkül utazhatott el. Viszonylag nehezen indult a csapat útja, hiszen rögtön az első mérkőzésen döntetlen eredmény született a Törökszentmiklós csapata ellen. Másnap már megszerezte a csapat első győzelmét a Békéscsaba ellen, de nem állította meg Horváth János tanítványait a Tatabánya és a Komló sem. Az utolsó mérkőzésen, a Diákolimpia döntőjében a toronymagasan kiemelkedő Mezőszilassal találkozott csapatunk. A papírformának megfelelően ellenfelünk örülhetett a végső győzelemnek, de a mieink kemény ellenállást mutattak egészen a 12. percig. A végeredmény egy fehérarany lett és egy legjobb kapusnak járó cím, Kovács Dánielnek.

 

 

Másnap már Salgótarjánra szegeződött tekintetünk, hiszen Kovácsovics László U15-ös csapatunkkal az Országos Diákolimpia döntőjében lépett homokra! Ez a történet a lehető legdöcögősebben indult, hiszen két vereséggel kezdte meg a csapat a tornát. A második napon azonban megindult a győzelmi sorozat és először a Miskolciakat, majd az elődöntőben a Szentendre “A” csapatát, a döntőben pedig a “B” csapatát múlta felül a győri alakulat. Így az eredményhirdetésen aranyérmet akasztottak a srácok nyakába, sőt Takács Csongor Gábor a legjobb kpausnak járó díjat is hazahozta.

 

 

Aranyos lezárása volt ez az éremeső a 2021-2022-es szezonunknak, és ezúton gratulálunk minden csapatunknak!