Mint arról már beszámoltunk, csapatunk lejátszotta utolsó mérkőzését a 2021/2022-es szezonban.


Győzelemmel zártuk a bajnokságot, és ezzel az alsóház harmadik helyén zárt csapatunk. Hivatalosan, a Magyar Kézilabda Szövetség versenykiírása szerint, az alsóház 1-4 helyezettjeinek osztályozó mérkőzést kell játszania a feljutni kívánó NBII-es bajnokokkal. A hét folyamán kiderült, hogy csapatunk osztályozó mérkőzés nélkül megkapta a jogot, hogy a 2022/2023-as szezonban is a másodosztályban versenyezzen. Csapatunk az alapszakaszt a hetedik helyen zárta, majd az alsóházban folytattuk a küzdelmeket, ahol 24 pontot gyűjtve a harmadik helyen végeztünk. 

Legjobb góllövőink a 2021-2022-es szezonban:
Mátés István: 28 mérkőzés 103 gól

Sövegjártó Mátyás: 28 mérkőzés: 96 gól

Ujvári László: 15 mérkőzés  85 gól

Paár Olivér 27 mérkőzés 83 gól

Sokoray Ádám: 27 mérkőzés 79 gól

Ásványi Gellért: 28 mérkőzés 69 gól

Nagy Martin: 17 mérkőzés 59 gól

Szabó Ádám: 14 mérkőzés 51 gól

 

 

Csapatunk vezetőedzője Kovácsovics László így értékelte a szezont:
“Kedves zöld szívű barátaim, kedves ETO család! Nem is értékelni szeretnék, hanem köszönetet mondani. Köszönet a játékosoknak, hogy elfogadták az edzői stábot és a legjobb tudásuk szerint végrehajtották az utasításokat az edzéseken és a mérkőzéseken egyaránt. Köszönet a vezetőinknek, hogy türelmesek voltak, hogy nem tűztünk ki irreális célokat, hogy esélyt adtak ennek a fiatal csapatnak a fejlődésre és a bizonyításra. Köszönet minden szurkolónknak, hogy akkor is mellettünk voltatok mikor nem úgy jöttek a pontok, ahogy mi azt szerettük volna. Köszönjük, hogy nem a hibátlan teljesítményt, hanem a csapatot szeretitek. Nagyon örülök, hogy a szezon végére meg tudtunk jutalmazni Titeket a szurkolásotokhoz méltó játékkal és együtt nagy csatákat nyertünk a Magvassy parkettáján. Köszönet a szponzoroknak, a technikai dolgozóknak, a törlőfiúknak, mindenkinek, aki bízott bennünk, tett értünk és hozzájárult a siker első lépcsőfokának megmászásához. Van egy javarészt saját nevelésűekből álló, fiatal tehetséges társaság, akik egy évet tapasztaltak az NBI/B-ben. Akiket itt tartva és hasonló fiatal tehetségekkel megerősítve a győri férfi kézilabda nagy eséllyel újra a helyére kerülhet. Örülök, hogy olyan klubban dolgozhatok, ahol nem követik el azt a tipikus magyar hibát, hogy időt, és ebből kifolyólag bizalmat és esélyt sem adnak a bizonyításra. Akik ismerik ezt a csapatot és látták őket idén játszani, azoknak nincs szüksége nagy szakmai elemzésre. Támogassátok és szeressétek – úgy, ahogy idén tettétek- ezt a maroknyi, győri sereget és mi nem fogunk csalódást okozni. Köszönöm, hogy engem ért az a megtisztelő feladat, hogy idén edzője, vezetője lehettem generációváltáson átesett ETO csapatának. Jó volt Veletek együtt dolgozni! Arra kérek mindenkit, pihenje ki magát, mert jövőre hosszú hadjárat vár ránk és én sem, a támogatói háttér sem és az NBI/B leghangosabb szurkolótábora sem fog megelégedni egy lépcsőfokkal…”

 

A 2022-2023-as szezonban tehát csapatunk folytathatja a másodosztályban a küzdelmeket, ami ezúttal már országos szintű bajnokság lesz. A bajnokság 16 résztvevő csapatairól értesíteni fogjuk szurkolóinkat.
Addig is jó pihenést kívánunk mindenkinek és találkozunk szeptemberben!

Hajrá Győr!