Kicsit lassabban indult be a csapat játéka a mai napon, azonban a második félidőben sikerült felőrölni ellenfelünket.

A mérkőzést a Mátés, Lang, Goór, Ásványi, Győri-Dani, Nagy sorral kezdte csapatunk a kapuban Décsivel. 7-6 elleni támadójátékkal kezdett ellenfelünk, amiből nem tudtak eredményesek lenni az első percekben. Több mint három perc eltelt mire megszületett a mérkőzés első találata, egy technikai hibát követően az Ajka talált először Décsi kapujába (4. perc 0-1). Győri-Dani betörésből szerzett találatával gyorsan ki is egyenlítettünk, ám ezt követően Goór kiállítása miatt emberhátrányba kerültünk kettő percre. Mátés egyéni akciójából az emberhátrányunk alatt is tudtunk gólt szerezni (7. perc 2-1), sőt miután kiegészültünk 4-0-ás etapot futottunk, amelyet a vendégek vezetőedzője időkérésével próbált megszakítani a tizedik percben (6-2). A gólok gyártásában az időkérés sem állította meg csapatunkat, Mátés kétszer, Rosta és Lang pedig egy-egy alkalommal voltak eredményesek, így a 15. perchez érkezve 10-5-ös eredményt mutatott az eredményjelző. 10-7-nél érkezett a pályára Sokoray és Sövegjártó is, majd a huszadik percben ismét kettő percre a kispadra kényszerült Goór. Üres kapuval támadtunk ez idő alatt, így támadásainkat teljes létszámban tudtuk lejátszani, ebből Gaál kétszer is kapuba talált (22. perc 12-8). A 23. percben Bencze József is kihasználta első időkérési lehetőségét, az ezt követő első találatunkra egészen Nagy büntetőből szerzett góljáig kellett várni (26. perc 13-10). A félidő utolsó három találatát Ásványi neve mellé könyvelték el, így a félidei eredmény: 16-11. 

 

A második játékrészre a Paár, Lang, Mátés, Ásványi, Sövegjártó, Nagy sort küldte a pályára vezetőedzőnk, a kapuban Pulaival. Első találatunkat Mátés szerezte, majd a 37. percben Sövegjártó is eredményes volt (36. perc 18-12). Nagy két találatával és Paár éles szögből szerzett góljával a 40. percben már 21-12-es előnyben voltunk. Nagyban hozzájárult a gyors nagyarányú előnyszerzésünkhöz Pulai, aki tíz perc elteltével 71%-al védett. Időt is kért a vendégek vezetőedzője azonnal, amelyet követően született is több ajkai találat. A mi oldalunkon továbbra is sorozatban érkeztek a gólok, Sövegjártó és Ásványi is folytatták a gólok termelését, a mi térfelünkön pedig Pulai a védéseket (44. perc 24-15). Több mint hét perces gólcsendünket Bencze József megszakította a 49. percben, amikor időt kért 24-17-es állásnál. Az első támadásból gólt is tudott szerezni Lang, aki egy perccel később csak segítséggel tudott lebicegni a pályáról bokasérülését követően. Az 55. percben Rosta találatával 27-19-re módosult az eredmény, majd Pápai hétméteres góljával már 29-20-at mutatott az eredményjelző. Paár szabálytalansága miatt az utolsó kettő percet emberhátrányban kellett lejátszania csapatunknak, ennek ellenére még így is bemutatott a csapat egy kínai figurát, melynek végén Győri-Dani tehette fel a pontot az i-re. A végeredmény: 31-22.

 

Bencze József: „Igazából a mai napon a győzelemnek kell örülnünk, nem játszottunk jól, főleg támadásban nem. Nyilván a védekezésünk az masszív volt, ennek nagyon örülünk, de elöl közel sem nyújtottuk azt a teljesítményt, amit megszoktunk magunktól. Nem abban a tempóban és nem azzal a hozzáállással kézilabdáztunk, ahogy az eddigi mérkőzéseink folyamán. Ezen sürgősen változtatnunk kell, de így is sikerült magabiztosan győznünk, ennek nagyon örülünk. Köszönjük, hogy ennyien kilátogattak és mellettünk álltak a nehéz percekben is.”

 

AGROFEED ETO-UNI Győr – KK Ajka  31 – 22   /16-11/

 

Agrofeed ETO-UNI Győr: PULAI (9 védés 50%), Varga, Décsi (5 védés 31%), Sokoray, GYŐRI-DANI 4, Goór, Lang 4, ÁSVÁNYI 4, Nagy 3, Pápai 1, ROSTA 4, Sövegjártó 3, MÁTÉS 5, Paár 1, Gaál 2

Vezetőedző: Bencze József

Edző: Kovácsovics László

 

2022_11_11_ETO-Szese-Ajka-15

kép 1 / 28