A szezon elején kijelenthetjük, hogy nem sokan mertek volna arra fogadni, hogy csapatunk az őszi szezonban ilyen jó teljesítményt fog nyújtani és a bajnokság felénél a dobogó harmadik helyét foglalja majd el.

A csapat Bencze József vezetésével azonban eljutott a képzeletbeli dobogó harmadik fokáig, holtversenyben a második helyen álló PLER-Budapesttel, mindössze egy pontra a listavezető QHB-Eger csapatától. Az évet vezetőedzőnk gondolataival zárjuk idén.

 

Mi volt a cél a szezon elején?

Bencze József: “A szezon elején az volt a célunk, hogy próbáljunk természetesen minél előrébb végezni, és a hazai mérkőzéseket megnyerni, illetve idegenben is szerettünk volna úgy szerepelni, hogy győztesen hagyjuk el a mérkőzéseket. Az igazi cél tulajdonképpen az, hogy egy jó védekezést tudjunk összerakni egy jó kapus teljesítménnyel mögöttünk, illetve a támadó játékunkban minél jobban színesíteni a repertoárt. Ehhez partnerek voltak a játékosok és azt gondolom ennek az eredménye az, hogy ilyen őszi szezont sikerült produkálnunk.”

 

Gondoltad volna akkor, hogy a dobogó harmadik fokán fogunk állni a karácsonyi szünet előtt?

BJ: “Nehéz volt meghatározni, hogy milyen erősséget képvisel a csapatunk ebben a bajnokságban, főleg az elején, amíg még nem találkoztunk minden csapattal, nem tudtuk lemérni, hogy tulajdonképpen mire vagyunk képesek. A bajnokság eleje kicsit nehezebben indult mint, ahogy én gondoltam de itt is a csapat már jó tartást  és magabiztos játékot mutatott. Természetesen mindig vannak hullámvölgyek, de ezeket egészen jól sikerült átvészelni a srácoknak. Azt gondolom bátran kijelenthetjük, hogy nem gondoltam/gondoltuk volna, hogy a dobogó harmadik fokán fogunk telelni, főleg úgy, hogy egy pontra vagyunk az első helyezettől illetve ugyanannyi pontunk van a második helyezettel együtt. Viszont nem szabad elfelejtenünk, hogy mögöttünk sincsenek leszakadva, tehát pár vesztes mérkőzéssel nagyon hamar az ötödik hatodik helyen találhatjuk magunkat.”

 

Van-e olyan meccs, amit kiemelnél? Ha igen, akkor miért?

BJ: “Nem szeretnék kiemelni mérkőzést, azt gondolom mindegyik mérkőzésen nagyon sokat tanultunk, mind a vesztes és a döntetlen mérkőzésekből is, illetve a győzetes mérkőzések megadták azt a magabiztosságot, ami egyre jobban jellemzi a csapatunkat.”

 

Az utolsó edzés is megvolt december 20-án, mikor találkozik újra a csapat?

“A csapatunk január harmadikán kezdi meg a felkészülést, este találkozunk hét órakor, innen viszont napi két edzéssel készülünk egészen az első bajnoki mérkőzésig. Négy felkészülési mérkőzésünk lesz amelyeknek a segítségével megpróbálunk úgy felkészülni, hogy a tavaszi szezonunk is hasonló legyen mint az őszi.”

 

Mi a cél a tavaszi szezonra? Tartható a harmadik hely? Esetleg tudunk a dobogón feljebb lépni?

BJ: “A tavaszi szezonban is szeretnénk hasonló jó mérkőzéseket vívni és méltó ellenfelei lenni azoknak a csapatoknak akik ellen pályára lépünk. Hogy tartható-e a harmadik hely az nem olyan egyszerű, de mindent meg fogunk tenni, hogy tavasszal is minimum a dobogó harmadik fokán tudjunk végezni. Nem lesz könnyű tavaszunk hiszen majdnem minden riválisunkhoz idegenbe fogunk utazni és mindenki tudja, hogy nem könnyű idegenbeli mérkőzéseken győztesen elhagyni a pályát. Természetesen sehova nem megyünk feltartott kézzel illetve megpróbáljuk mindenhol a legjobb tudásunkat és játékunkat produkálni.

Szeretnénk mindenkinek nagyon boldog új évet kívánni és reméljük hogy még többen látogatják majd meg a mérkőzéseinket a tavasz folyamán. Boldog új évet!”

 

Boldog új évet kívánunk szurkolóinknak és játékosainknak!

Szurkoljunk együtt jövőre is a győri férfi kézilabdának! 

Találkozunk 2023-ban!

Hajrá Győr!