Ismét erősített csapatunk, átlövő posztra Lukács Soma érkezett Győrbe januárban.


Soma Tatán kezdte kézilabdás karrierjét, majd a tatabányai utánpótlásban folytatta és innen került Dabasra. A Dabas játékosaként kölcsönben szerepelt a 2022/2023-as szezonban az NBI/B-ben szereplő Kecskeméti TE-Piroska szörp csapatánál. Kecskeméten a csapat negyedik leggólerősebb játékosa volt az őszi szezonban, 15 mérkőzésen 43 gólt szerzett, ráadásul a Liga Kupában hat mérkőzésen 24-szer, a Magyar Kupában pedig két mérkőzésen ötször talált az ellenfél kapujába.
Bár tanulmányai még a Testnevelési Egyetemhez kötik, Soma Győrben szeretné befejezni a Rekreáció és Életmód szakot.


Honnan jött a Győrbe igazolás ötlete?
Lukács Soma: “Félévkor érkezett egy megkeresés a Győr részéről, amiben a vezetőség vázolta a rövid illetve hosszútávú célokat, amelyek hasonlítanak az én személyes céljaimhoz is és így jutottam arra, hogy ez előrelépés lehet számomra.”

Milyen egyéni céljaid vannak  a szezon fennmaradó részére?
LS: “Természetesen fejlődni tovább a saját játékomban és persze mindent meg fogok tenni, hogy minél hamarabb be tudjak épülni az új rendszerbe és ezzel segítsem a csapatot, hogy elérjük az év végére kitűzött célokat!”

Mi a célod csapatszinten?

LS: “Csapatszinten a célom természetesen egy feljutást jelentő helyezést elérni a szezon végére.”

Milyen lesz a Magvassyban játszani az eddigi tapasztalatok alapján, milyen emlékeid vannak Győrről?

LS: “Sokszor volt szerencsém itt játszani korábban ellenfélként és bár azok sosem voltak könnyű meccsek, a hangulatra sosem volt panasz.”

 

Somának sok sikert kívánunk Győrben!