Újabb mérföldkő az első osztályú férfi kézilabda bajnokságba jutás felé vezető úton, hosszú távú együttműködési megállapodást kötött egymással a Győri ETO-UNI FKC és a Pick Kézilabda Zrt. A stratégiai kooperáció fő célja, hogy a szegedi kézilabda akadémia játékosokkal segíti a győri másodosztályú gárdát, amely így minél előbb szeretne a hazai elit pontvadászatba kerülni. A felek tehetséggondozásban és kutatásfejlesztésben is segítik egymást mostantól, az erről szóló szerződést csütörtökön, kameránk előtt írták alá.

Több dologban is hasznos lehet az együttműködésünk, egyrészt a tehetséggondozásban, másrészt pedig a kutatásfejlesztésben is jó partnerek lehetünk egymás számára, komoly hagyományokkal rendelkezünk mi is és a szegediek is, mostantól összerakjuk, amink van” – mondta Uhlig Rita, a Győri ETO-UNI FKC Kft. ügyvezetője.

Szegeden is ismerik és elismerik a Győrben zajló szakmai munkát, ezért is léptek szövetségre az ETO-val. A megállapodás több mindent is tartalmaz, amiből mindkét fél profitálhat majd. „Elsősorban játékosokat tudunk majd adni a győrieknek, olyanokat, akik az akadémiánkról kikerülve nem férnek be az elit csapatunkba, de a játéklehetőség, na meg persze a tanulási lehetőség miatt szívesen jönnek a Rába-partjára, ezzel is támogatni szeretnénk az ETO feljutási terveit az első osztályba, ami régi vágya a klubnak” – fogalmazott Kárpáti Krisztián, a PICK Akadémia szakmai igazgatója.

Győrben 9 éve indult el az a munka, aminek gyümölcse lehet majd az első osztályba jutás, erről már az Agrofeed ETO UNI Győr klubvezetője beszélt az aláírás kapcsán. „Nem titok, hogy a névadó szponzorunk, az egyetem és a klubvezetés is kimondta már, feljebb kell lépni, most is viszonylag jól állunk a pontvadászatban, ha a fiataljaink tartósan tudják hozni jó formájukat, akár ősztől is feljebb léphetünk, de mindenesetre minél előbb az elit bajnokságban szeretnénk szerepelni” – hangsúlyozta Auer Károly, az Agrofeed ETO-UNI Győr klubvezetője.

A csapat most is ott van a dobogó közelében, így a feljutás akár már idén összejöhet. A célok elérését pedig jól szolgálja a szegediekkel kötött megállapodás is.”Én szombathelyiként játszom Győrben, itt járok egyetemre is, nagyon jól érzem magam és biztos vagyok benne, hogy egy-két rutinosabb játékos segítségével fel tudunk jutni minél előbb az első osztályba, ebben lehet segítségünkre a szegedi akadémia” – emelte ki Sövegjártó Mátyás, az Agrofeed ETO-UNI Győr jobbátlövője. 

A sajtóeseményen elhangzott, az együttműködés a tehetséggondozást és a kutatásfejlesztést is hatékony szolgálhatja. Előbbi már csak azért is fontos, hiszen Győrben az a cél, hogy ne csak a legjobbak között szerepeljen a csapat, de közben diplomát is tudjon szerezni minél több játékos.  

 

forrás:Győr+