Füredi vereséggel kezdtük a szezont

A 2021/2022-es bajnoki szezon első mérkőzését a BFKA-Balatonfüred otthonában játszotta csapatunk.

A mérkőzést a Paár, Győri-Dani, Sokoray, Barnyák, Sövegjártó, Nagy felállásban kezdte csapatunk, a kapuban Décsivel. A mérkőzés a hazaiak kihagyott hétméteresével kezdődött, melyet követően Sokoray kezdte meg a gólok gyártását a harmadik percben (0-1). A negyedik percben Paár, majd Sövegjártó is csatlakozott a góllövők listájához (6. perc 2-3). Újabb kimaradt hazai büntető következett, ezúttal azonban Décsi hárított. Gyors játékot játszott mindkét csapat, Nagy hétméterest értékesített majd a következő akciógólt is ő lötte az ellenfél kapujába. Érkeztek a cserék a tizedik percben, Ásvány, Mátés, Kőhalmi és Németh kapott játéklehetőséget. A 15. percben az eredményjelző 6-6-os állást mutatott, azonban két gyors góllal meg tudtunk lépni (17. perc 6-8). Egy gólos vezetésnél kértünk először időt a 21. percben. Továbbra is fej-fej mellett haladtak a csapatok, átlövések és ziccerek hárításával segítette tovább csapatunkat Décsi, mellé társult az emberelőnyös játékunk, melyekből Nagy és Sokoray is eredményesek voltak. Az utolsó percekhez érkezve Sövegjártó újabb távoli bombával talált ellenfelünk kapujába, melyet követően a hazaiak az utolsó percben időt kértek (30. perc 12-13). Utolsó támadását gólra váltotta a Balatonfüred, így a félidei eredmény 13-13.  

A második játékrészre ugyanaz a kezdősor érkezett, Décsi pedig ott folytatta, ahol abbahagyta az első félidőben és újabb védést mutatott be. Sokoray volt ezúttal is az első találatunk szerzője, majd akcióból Győri-Dani és újabb hétméteresből Nagy talált kapuba (36. perc 15-16). Nem tudtuk leszakítani a Füredi fiatalokat, sőt a 39. percben a vezetést is átvették. Szerencsére csak pár másodpercig örülhettek a vezetésnek, Paár talált a hazaiak kapujába. Két támadásunk is eredménytelen volt, így a Balatonfüred a 42. percben már két góllal lépett meg (19-17). Azonnal időt kért Kovácsovics László, azonban a Sövegjártó, Mátés, Kőhalmi belső hármas ezúttal nem volt hatékony és ellenfelünk kegyetlenül kihasználta a technikai hibáinkat, és meglépett 20-17-re. A 45. percben hazai időkéréssel folytatódott a mérkőzés és sikerült is megszerezniük a négy gólos előnyt. Sövegjártó vetett véget az örömünnepnek, majd Nagy, Paár és Sokoray is eredményesek voltak. Ezzel párhuzamosan a hazaiak is minden próbálkozásukból gólt szereztek, így maradt a három gólos különbség. Kovácsovics is pályára lépett a 49. percben, megszerezte első találatát, majd Goór is eredményes volt. Sokkal több hibával játszottunk, mint az első játékrészben és ez az eredményen is látszott (58. perc 29-24). A végjátékban nyitott védekezéssel próbáltuk meglepni a Füred csapatát, ez azonban nem volt eredményes, a végeredmény: 32-25.

Kovácsovics László: „Az első félidei jó játék után egy gyengébb második játékrészben a szerencse is elpártolt mellőlünk. Dolgozunk tovább, a céljaink eléréséhez bravúrokra is szükség lesz.”

 

Hajrá AGROFEED ETO-UNI Győr!

BFKA- Balatonfüred – AGROFEED ETO-UNI Győr 32 – 25  /13-13/

Agrofeed ETO-SZESE: DÉCSI (5 védés), Kimmel (2 védés), SOKORAY 5, Kőhalmi 1, Győri-Dani 1, Goór 1, Kovácsovics 2, Barnyák, Ásványi 1, NAGY 6, Czene, Mátés 1, Sövegjártó 3, Paár 4, Herkovits, Németh

Vezetőedző: Kovácsovics László
Edző: Horváth János.

Folytatás:

2021.09.19. 19 óra

Pécsi VSE – AGROFEED ETO-UNI Győr

Helyszín: Sportközpont Komló