Begyűjtöttük a két pontot Komlón

Megszereztük első pontjainkat a 2021/2022-es bajnokságban, kilenc gólos győzelmet arattunk a Pécsi VSE ideiglenes otthonában, Komlón.

A mérkőzést a Paár, Kovácsovics, Sokoray, Goór, Sövegjártó, Nagy felállásban kezdtük, a kapuban Décsivel. Jól indult a mérkőzés, első találatunkat Sövegjártó szerezte lerohanásból, majd újabb gyors támadásban hozta helyzetbe a szélen Nagyot (3. perc 0-2). Erről az állásról 2-6-os vezetésig meg sem álltunk, ekkor kért időt a hazaiak vezetőedzője (6. perc). Több védést is bemutatott szélről Décsi, ami köszönhető volt a kemény védekezésünknek is. Támadásban Sokoray és Paár is eredményesek voltak és a 12. percre hat gólos előnyt kovácsoltunk magunknak, amikor újra időt kértek a hazaiak (12. perc 3-9). Első kettő perces kiállításunkat Sövegjártó kapta a 14. percben, ez alatt az idő alatt a Pécs egy üreskapus gólt tudott szerezni, azonban a frissen érkező Czene majd Németh is kapuba talált távolról (18. perc 7-12). Tartottuk öt gólos előnyünket, sőt Décsi is folytatta a remek védésekkel.  A 23. percben 10-15-ös állásnál kihasználta csapatunk az első időkérési lehetőségét, melyet követően az öt gólos előnyünket tartottuk, a nagy tempójú mérkőzés ellenére. Bár az utolsó tíz percben mindössze három gólt tudtunk szerezni, Győri-Dani és Nagy is ellenfelünk hibáit kihasználva gyors támadásokból szerzett könnyű gólokat. Herkovits érkezett a pályára a játékrész végén, és hálálta meg góllal az edzők bizalmát, egyúttal az első harminc perc utolsó találatát szerezve alakította az eredményt 13-17-re.

A második játékrészre a Paár, Kovácsovics, Sokoray, Goór, Nagy sor lépett pályára, kapuban immár Takáccsal. Emberhátrányban kezdtük tehát a félidőt, mivel Herkovits utolsó percben kapott kiállítása még nem telt le. Az első találatra majdnem három percet kellett várni, sajnos a hazaiak tudtak eredményesek lenni. Gyorsan érkezett azonban a válaszunk, a Sokoray által kiharcolt hétméterest értékesítette Mátés (34. perc 14-18). Emberelőnyünket ezúttal nem tudtuk kihasználni, de a következő percekben Nagy, Sövegjártó és Sokoray gólt szereztek, míg a pécsiek csak egyszer voltak eredményesek (40. perc 15-21). Türelmes játékunknak köszönhetően Mátés is feliratkozott a góllövők listájára, mindeközben Takács a kapuban remekelt, átlövéseket és ziccereket is hárított. A 40. percben pályára lépő Kőhalminak mindössze öt percre volt szüksége, hogy kétszer is a pécsiek kapujába bombázzon, 45 perc elteltével már nyolc gólos előnyben voltunk (17-25). Több mint hét perce nem született hazai találat, így pécsi időkérés érkezett az 52. percben, miután Győri-Dani két találatával már tíz gólos előnyben voltunk (17-27). A fennmaradó időben a Pécs emberfogással próbált labdát halászni, azonban Némethet és Sövegjártót sem tántorította ez el a góllövéstől. A végeredmény: 23-32. 

Kovácsovics László: „Csapatként felléptünk a nulladik lépcsőfokra, 24 óránk van örülni és hétfőtől dolgozunk tovább.”

 

Pécsi VSE – AGROFEED ETO-UNI Győr 23 – 32  /13-17/

Agrofeed ETO-UNI Győr: DÉCSI (5 védés), TAKÁCS (5 védés), SOKORAY 2, KŐHALMI 2, GYŐRI-DANI 3, GOÓR 1, KOVÁCSOVICS, BARNYÁK, ÁSVÁNYI 1, NAGY 3, CZENE 2, MÁTÉS 3, SÖVEGJÁRTÓ 6, PAÁR 5, HERKOVITS 1, NÉMETH 3

Vezetőedző: Kovácsovics László
Edző: Horváth János.

Folytatás:

NBI/B Férfi-Nyugat alapszakasz 3. forduló

2021.09.24. 19 óra

AGROFEED ETO-UNI Győr – PLER-Budapest

helyszín: Magvassy Mihály Sportcsarnok, Győr