Tisztes helytállás a Budakalász ellen

Szerda este az NBI-ben szereplő Budakalász csapatát láttuk vendégül a Magvassyban, a Liga Kupa keretein belül.

A mérkőzést a Paár, Kovácsovics, Mátés, Ásványi, Sövegjártó, Nagy felállásban kezdte csapatunk a kapuban Kimmellel. Az első öt percben Mátés, Paár és Sövegjártó voltak eredményesek támadásban, azonban az ezt követő percekben több technikai hibát is vétettünk, melyet NBI-es ellenfelünk könyörtelenül kihasznált (10. perc 3-10). Negyedóra elteltével érkeztek a cseréink is a pályára, Lukács és Vékony kaptak játéklehetőséget. Hosszú lefolyású játék végén talált az ellenfél kapujába Ásványi, ezzel alakította ki a 6-12-es állást (18. perc). A következő találatunkra több mint hét percet kellett várni, ekkor a frissen pályára lépő Hős-Nagy volt eredményes. Eközben ellenfelünk sem ontotta a gólokat, rengeteg hibával játszott a Budakalász is (25. perc 7-16). A 22. percben járt a mérkőzés mikor Lukács kapott kettő perces kiállítást, ám emberhátrányunk alatt, mindössze egy gólt szerzett ellenfelünk. Győri-Dani hétméteresből szerzett góljával és Hős-Nagy akciógóljával fejeződött be a félidő, a félidei eredmény 9-19.

A második játékrészre a Paár, Kovácsovics, Mátés, Ásványi, Győri-Dani, Pápai sort küldte a pályára vezetőedzőnk, a kapuban immáron Décsivel. Décsi egy védéssel indította a félidőt, melyet Mátés két átlövésgólja követett (33. perc 11-21). Győri-Dani, Pápai és Paár voltak eredményesek a következő percekben, így tíz perc elteltével 16-24-es állást mutatott az eredményjelző tábla. Lukácsnak, Juhásznak és Kadocsának szavazott bizalmat Kovácsovics László, melyet mindhárman megháláltak, eredményesen játszottak és hosszú ideig tartották nyolc gólos hátrányunkat. Nyitott védekezéssel próbáltuk megzavarni ellenfelünket, mely sikerült is, több technikai hibára kényszerítettük a Budakalász játékosait. Az utolsó tíz percbe lépve még mindig tíz gólos hátrányban voltunk, a különbség megtartásához nagyban hozzájárult Décsi is a kapuban. Az 54. percben Molnár is az ellenfél kapujába talált, majd Décsi egy hétméterest hárított. Egymást követően Lukács és Pápai is gyors gólt dobott (58. perc 28-34), majd az utolsó percben Kadocsa harcolt ki büntetőt melyet Lukács értékesített. Pápai a lefújás előtt még az ellenfél kapujába talált, így a végeredmény: 30-35.

 

Kovácsovics László: „Külön gratulálok a fiataljaink bátor és ebből kifolyólag sikeres játékához. Dolgozunk tovább, mert ezek szerint van kiért.”

 

AGROFEED ETO-UNI Győr – Budakalász KZRT 30 – 35 /9-19/

Agrofeed ETO-UNI Győr: DÉCSI (8 védés), Kimmel (5 védés), MOLNÁR 1, Juhász 2, Győri-Dani 3, HŐS-NAGY 3, Kovácsovics 1, KADOCSA 2, Ásványi 1, Nagy, Vékony, Mátés 4, Sövegjártó 1, Paár 3, PÁPAI 5, LUKÁCS 4.

Vezetőedző: Kovácsovics László
Edző: Horváth János.