Elhoztuk a két pontot Tatáról is

Magabiztos hat gólos győzelmet arattunk a Tatai AC otthonában.

A mérkőzést a Paár, Bodócs, Sokoray, Ásványi, Győri-Dani, Nagy sorral kezdte csapatunk, a kapuban Décsivel. Első három találatunkat Paár szerezte, hátul a kapuban pedig Décsi remekelt, így a 10. perchez érve 3-3-as állást mutatott az eredményjelző. Sövegjártó, Goór és Mátés kapott játéklehetőséget a fèlidő felèhez közeledve, a bizalommal élve Goór és Mátés is gólt tudott szerezni (16. perc 6-6). A jó védekezésünkből egymást követően kétszer is labdát tudtunk szerezni, így Sövegjártó és Bodócs találatával két góllal meg tudtunk lépni (6-8). 7-10-re módosította az eredményt Győri-Dani a 20. percben,  majd egy újabb Mátés találattal már négy gólos előnyben voltunk ( 7-11). A magabiztos védekezésünknek nagy löketet adott Décsi jó teljesítménye a kapuban, a 24. percben  már hét védésnél járt, ami 47%-ot jelentett. 8-14-es állásnál a hazaiak megnyitották védelmüket, ez ellen már gólt nem tudtunk szerezni, így a félidei eredmény: 9-14.

A második játékrészre a Paár, Mátés, Sokoray, Ásványi, Sövegjártó, Nagy sort küldte pályára Kovácsovics László, a kapuban továbbra is Décsivel. Két Sövegjártó találattal indítottuk ezt a félidőt, így továbbra is tartottuk előnyünket (33. perc 11-16), sőt 7-6 elleni játékkal próbáltuk visszaszorítani ellenfelünk nyitott védekezését. Nagy gyors indulásból szerzett góljával 12-18-ra módosult az eredmény. A 7-6 elleni játékunkat gyorsan feladtuk, azonban ellenfelünk ismét nyitott védekezésre váltott, amit könnyen át tudtunk játszani. Többször is megtaláltuk ez ellen a nyitott vèdekezés ellen beállóinkat, Barnyák és Ásványi is az ellenfél kapujába találtak. 17-26-os állásnál a 45. percben a hazaiak vezetőedzője ismét időt kért, ezt követően zsinórban két hazai találat is èrkezett, de Nagy és Sokoray találatával ismèt kilenc gólos előnyben voltunk (51. perc). Nagy és Mátés góljaival elértük a bűvös tíz gólos előnyt az 53. percben. A hazai csapat mindent megtett az utolsó percekben is, hogy felzárkózzon és ez sikerült is, a végeredmény 25-31. 

Kovácsovics László: „Az első félidei jó védekezésünkhöz és kapus teljesítményünkhöz a mérkőzés középső periódusában egy jó támadó játék párosult. Most kell a földön maradnunk és építkeznünk tovább.”

 

Tatai AC – AGROFEED ETO-UNI Győr  25 – 31   /9-14/

Agrofeed ETO-UNI Győr: DÉCSI (10 védés 34%), Takács (2 védés 33%), BODÓCS 2,  Sokoray 2, Kőhalmi, GYŐRI-DANI 2, GOÓR 1, Kovácsovics, BARNYÁK 1, ÁSVÁNYI 4, Lukács, Nagy 4, Mátés 4, Sövegjártó 6, Paár 5, Németh

Vezetőedző: Kovácsovics László
Edző: Horváth János.

 

Folytatás: 

NBI/B férfi felnőtt – nyugat X. forduló

2021.11.26. 19 óra

AGROFEED ETO-UNI Győr – BFKA-Balatonfüred

helyszín: Magvassy Mihály Sportcsarnok, Győr