Tíz gólos győzelem a Pécs ellen

Egy gyengébb első félidőt sokkal összeszedettebb második követett, így nem volt kérdés a két pont megszerzése.

A mérkőzést a Paár, Bodócs, Sokoray, Goór, Németh, Nagy sorral kezdte csapatunk, a kapuban Kimmellel. Első találatunkat Paár szerezte, azonban ezt követően két labdát is eladtunk, így a 4. percben 1-2-es állást mutatott az eredményjelző. Nagy hétméteresből lőtt góljával és Németh közbelövésével újabb találatokat szereztünk, azonban ellenfelünk 3-6-os vezetésre tett szert a 10. percre. Három gyors góllal felzárkóztunk (12. perc 6-6), azonban a pécsiektől két gyors gólt kapva már 6-8 volt az állás. Kovácsovics László időt kért, mikor ellenfelünk emberhátrányba került és teljesen új sorral érkezett vissza csapatunk a pályára. Győri-Dani, Mátés, Ásványi és Sövegjártó kaptak játéklehetőséget. Három Mátés találattal és Paár góljával a 21. percben átvettük a vezetést, majd Sövegjártó is a vendégek kapujába bombázott, így már kétgólos előnyben voltunk (22. perc 11-9). Azonnal időt kért a vendégek vezetőedzője, mely után sikeres támadást vezettek, de gyorsan emberhátrányba kerültek. Nagy hétméteresből szerzett góljával tartottuk előnyünket, az emberelőnyeinket viszont nem használtuk ki, nehezen találtuk a gólhelyzeteket. A félidő utolsó találatát Mátés neve mellé könyvelhettük el, így a félidei eredmény: 14-14.

A második játékrészre a Paár, Czene, Sokoray, Goór, Sövegjártó, Nagy sort küldte pályára Kovácsovics László, a kapuban továbbra is Décsivel. Első hétméteresünket nem tudta gólra váltani Nagy,  azonban a vezetést így is meg tudtuk szerezni Goór találatával. Czene és labdaszerzését követően Paár is gólt szerzett,  így a 36. percre megléptünk három góllal. Ismét vendég időkérés következett, de Czenét és Sokorayt ezt követően sem tudták megállítani, tartottuk három gólos előnyünket (40. perc 22-19). A kapuban ekkor már Takács állt, elöl pedig ezúttal Ásványi szerzett emberhátrányból gólt (44. perc 24-20). Takács védéseinek köszönhetően a következő percekben folyamatosan növeltük előnyünket, még úgy is, hogy több mint négy percig nem tudtunk gólt szerezni. A gólcsendnek Kovácsovics László időkérése vetett véget, Mátés bombázott a kapuba egy hosszabb támadásunk végén (50. perc 27-22). A vendégek nyitott védekezéssel próbáltak labdát szerezni, azonban Németh ebből a helyzetből is gólt szerzett. Gyors középkezdésből rohant ellenfelünk, a kapuban Takács pedig hárította a ziccert, majd a kipattanóból érkező lövést is védeni tudta (4 védés 50%). Bodócs labdaszerzését követően Pápai is feliratkozott a gólszerzők listájára, ezzel a találattal már hét gólos előnyünk volt (56. perc 30-23). Paár és Mátés gólját követően a tíz gólos különbséget egy újabb Pápai találattal szereztük meg. Az i-re a pontot Mátés tehette fel, aki a mérkőzés utolsó találatával megkoronázta a mai teljesítményét is. A végeredmény: 34-24.

 

Kovácsovics László: “Egy félidei jó teljesítmény is elég volt hazai pályán. Remélem tudjuk folytatni a pozitív sormintát.”

 

AGROFEED ETO-UNI Győr – Pécsi VSE 34 – 24   /14-14/

Agrofeed ETO-UNI Győr: Décsi (2 védés 20%), TAKÁCS (5 védés 50%), Kimmel (3 védés 21%), BODÓCS, SOKORAY 3, Győri-Dani, Goór 1, Barnyák, Ásványi 1, Nagy 4, CZENE 3, Pápai 2,  MÁTÉS 10, Sövegjártó 2, PAÁR 6, Németh 2

Vezetőedző: Kovácsovics László

Edző: Horváth János.

 

Folytatás: 

NBI/B férfi felnőtt – nyugat XII. forduló

2021.12.11. 18 óra

PLER-Budapest – AGROFEED ETO-UNI Győr 

helyszín: Gyáli Sportcsarnok, Gyál