Magabiztos győzelem a Liga Kupában

A mérkőzést a Lukács, Sokoray, Győri-Dani, Ásványi, Sövegjártó, Nagy felállásban kezdte csapatunk, a kapuban Kováccsal. Első találatunkat gyors indulásból szerezte Sokoray, majd Sövegjártó hasonló ziccert értékesített egy perccel később (3. perc 2-0). Ellenfelünk az ötödik percben 2-2-re szépítette az eredményt,  de Kovács ziccert hárított, ebből tudtunk is gyorsan indulni, Lukács volt eredményes a 8. percben (3-2). A következő három percben zsinórban négyszer találtunk ellenfelünk kapujába, Sövegjártó, Győri-Dani, Ásványi és Nagy is gólt szerzett (12. perc 7-3). Érkezett is a vendég időkérés a 12. percben, azonban továbbra is sok volt a szigetszentmiklósi technikai hibák száma, így többször voltunk eredményesek gyors indulásból. Pályára lépett, Mátés Herkovits, Goór és Molnár is, Mátés azonnal kapuba talált (16. perc 11-5).  A következő öt percben mindössze egyszer tudtunk gólt szerezni, így Kovácsovics László időt is kért a 22. percben. Czene és Goór is kapuba talált az időkérést követően, azonban utóbbi egy kettő perces kiállítást is kiérdemelt (25. perc 14-11). Az emberhátrányunkból mindössze egy gólt kaptunk, Mátés pedig eközben gólt szerzett, így 1-1-es eredmény született hátrányunkban. Az utolsó percekben háromszor is ellenfelünk kapujába találtunk, Herkovits, Pápai és időntúli szabaddobásból Mátés is. Félidei eredmény: 18-13.

A második játékrészre a Lukács, Vékony, Ásványi, Molnár, Sokoray, Nagy sort küldte pályára vezetőedzőnk, a kapuban immár Kimmellel. Rögtön az első lerohanásunkból eredményes volt Vékony (31. perc 19-13), majd a saját térfelünkön már Kimmel hárított ziccert. A 33. percben emberhátrányba kerültünk Németh szabálytalanságát követően, de ez sem vetette vissza teljesítményünket, Lukács volt eredményes (33. perc 20-15). A 36. percben Ásványi is a kispadra kényszerült, de ellenfelünk szintén kettő perces büntetést kapott egy perccel később. Vékony és Goór is üreskapus gólt szerzett (39. perc 24-18), majd az ezt követő percekben már a 7-6 elleni játékot gyakorolta csapatunk. A 45. percre sikerült is meglépni Molnár találatával hét gólra (27-20), de Ásványi újabb kettő perces kiállítása miatt a 7-6 elleni gyakorlást szüneteltetnünk kellett.Az 50. percben emberhátrányunk alatt üres kapus gólt kaptunk ellenfelünktől, melyet időkérés követett, Kovácsovics László látta el a csapatot jó tanácsokkal. Továbbra is a 7-6 elleni játék gyakorlása volt csapatunk prioritása, ezekből a támadásokból Győri-Dani és Mátés is gólt tudott szerezni (55. perc 33-24). Németh egymás után kétszer volt eredményes, ezekkel a találatokkal a mérkőzés során először vezettünk tíz góllal (58. perc 35-25)

. Ellenfelünk még két üres kapus találatot szerzett Pápai utolsó másodperces találata mellett, így a végeredmény 36-27.

  

Kovácsovics László: „Határozott, de közel sem tökéletes játékkal sikerült győzelmet aratnunk a tartalékosokkal kiálló ellenfelünkkel szemben.”

 

AGROFEED ETO-UNI Győr  –  Szigetszentmiklósi KSK  36  – 27    /18-13/

Agrofeed ETO-UNI Győr: Kimmel, Kovács, Sokoray 2, Molnár 1, Győri-Dani 2, Goór 4, Vékony 3, Ásványi 2, Lukács 3, Nagy 4, Czene 2,  Sövegjártó 3, Pápai 2, Mátés 4, Herkovits 2, Németh 2

Vezetőedző: Kovácsovics László

Edző: Horváth János.