Sérülésekkel tarkított első találkozón vagyunk túl

A mérkőzést a Lukács, Győri-Dani, Sokoray, Ásványi, Sövegjártó, Nagy sorral kezdte csapatunk a kapuban Décsivel. Első találatunkat Sokoray szerezte egy egyéni akciót követően, majd Sövegjártó csatlakozott hozzá, ő már a szaggatottról bombázott a kapuba (3. perc (1-2). Ellenfelünk is belekezdett a gólok gyártásába, hiszen a 10. percben egy hétméteres értékesítésével 5–5- ös állást mutatott az eredményjelző. 12 perc elteltével érkeztek a cserék a pályára, Gaál, Mátés, Czene és Molnár kapott játéklehetőséget. Gaál élt is a lehetőséggel és gólt szerzett a 15. percben (6-7), mindeközben Décsi jól kezdte a mérkőzést a kapuban ziccereket és távoli lövéseket is hárított.  Barnyák és Lang érkezett a pályára pár perccel később, ekkor már négy gólos előnyben voltunk, Mátés és Gaál találatainak köszönhetően (22. perc 9-12). Lang kapott kettő perces büntetést a 23. percben, de az emberhátrányunk ellenére ezt a két percet mi nyertük 1-0-ra. A hátralévő percekben a frissebb játékosok közül Barnyák és Lang is kapuba találtak. Sajnos a félidő utolsó percében Nagy megsérült, aki bár saját lábán távozott a pályáról, már nem tért oda vissza. A félidei eredmény: 10-16.

A második játékrészre a Gaál, Mátés, Sokoray, Barnyák, Sövegjártó, Herkovits összeállítást küldte a pályára vezetőedzőnk, a kapuba pedig Kimmel érkezett. Ellenfelünk 2-0-ás szériával kezdte a félidőt, de Sokoray találatával mi is megkezdtük a gólok gyártását (33. perc 12-17). Sövegjártó és Gaál is csatlakozott a góllövők listájához a második félidőben, a 37. percben 14-21-es eredményt mutatott az eredményjelző.  Gaál gyors indulásból szerzett találatával a 41. percben már tíz gólos előnyben voltunk (15-25), melyhez nagyban hozzájárult Kimmel a kapuban, ziccereket és átlövéseket is hárított. Az utolsó negyedórába lépve Kimmel sérülése miatt a játék pár percre megállt. Csapatunk figyelmét egy kis időre meg is zavarta a megszakítás, emberhátrányunkat és figyelmetlenségünket ellenfelünk kihasználta és felzárkózott hat gólra (48. perc 21-27). Ásványi zsinórban négyszer is kapuba talált, majd Gaál és Lang is eredményes volt (56. perc 24-32). Utolsó találatunkat ismét Ásványi szerzete, így beállította a végeredményt: 25-33.

 

Kovácsovics László: „Megfogyva bár, de törve nem… Győzelemmel és három játékos minusszal zártuk a torna első játéknapját.”

 

Záhoráci Stupava – AGROFEED ETO-UNI Győr   25 – 33  /10-16/

Agrofeed ETO-UNI Győr: Décsi, Kimmel, Lang 2, Sokoray 2, Molnár 1, Győri-Dani 2, Hős-Nagy 1, Gaál 9, Barnyák 2, Ásványi 5, Nagy, Mátés 6, Czene, Sövegjártó 3, Herkovits

Vezetőedző: Kovácsovics László
Edző: Horváth János.