Ezüstéremmel utazunk haza Szlovákiából

A Vinter Cup döntőjét a Lukács, Győri-Dani, Sokoray, Molnár, Sövegjártó, Pápai felállásban kezdte csapatunk, a kapuban Kováccsal. A mérkőzés első találatára több, mint kettő percet várni kellett, azonban gyors indulásból gyorsan válaszolt ellenfelünk találatára Pápai (4. perc 1-2). Sokoray és Lukács egyszer, Sövegjártó pedig kétszer talált a kapuba, így a 9. percre 6-3-as előnyre tettünk szert. A kapuban Kovács is jól kezdte a mérkőzést, ziccert és átlövést is hárított. Tíz perc elteltével érkeztek a friss emberek, Barnyák, Czene és Mátés kapott játéklehetőséget, Herkovits pedig továbbra is védekezésben lépett pályára. Pápai két gyors indulásból szerzett találata érkezett miután Kovács védett kétszer is (15. perc 10-6), ellenfelünk ekkor kihasználta első időkérési lehetőségét.  Az időkérés nem eredményezett változást, sőt a 20. percben 7-12-es eredményt mutatott az eredményjelző. Kovács folytatta a parádés védések sorozatát a kapuban, a mérkőzés utolsó hét percére azonban pihenőt kapott és Hoffmann lépett pályára. Támadásban Lang és Czene voltak sorozatban eredményesek, az utolsó öt percbe lépve ellenfelünk csak két gólos hátrányban volt. A végjátékban két bombagólt szerzett még Lang, ezzel a félidei eredmény: 18-15.

A második játékrészre a Hős-Nagy, Lang, Mátés, Barnyák, Sövegjártó, Pápai sort küldte a pályára vezetőedzőnk, a kapuban továbbra is Hoffmannal. Kicsit döcögősebben indult ez a félidő, Pápai és Herkovits gólját követően kettős emberhátrányba kerültünk, előbb Hős-Nagy, majd Barnyák kényszerült a padra. Jól jöttünk ki ebből a hátrányból, amíg Sokoray révén egy gólt szereztünk, mindössze egy gólt kaptunk ellenfelünktől. A 40. percbe lépve továbbra is fej-fej mellett haladtak a csapatok, Lang találatával 22-18-as arányban vezettünk. 24-20-as állásnál, újabb Pápai találatot követően a hazai csapat időt kért, de a különbség nem csökkent most sem, hat gólra léptünk meg a 47. percre (26-20). Gyakorlásképpen a 7-6 elleni játék következett, mint azt már megszokhattuk, ebből Sokoray és Pápai is eredményes volt (50. perc 29-22). Juhász kettő perces kiállítása miatt a gyakorlás félbeszakadt, de a gólok gyártása nem, Czene volt eredményes és szerezte meg harmincadik gólunkat (53. perc 30-25). Két üres kapus góllal ellenfelünk felzárkózott három találatra, majd egy gyors lerohanást követően ismét szlovák gól született (55. perc 30-28). Nehezen találatuk az ellenszert ellenfelünk védekezésével szemben a végjátékban, mindemellett két üreskapus gólt is kaptunk, az utolsó percre így 31-31-es állással érkeztek meg a csapatok. A hazai csapat még időt kért negyvenöt másodperccel a lefújás előtt, melynek eredménye gól lett (60. perc 31-32). A gólra Kovácsovics László időkéréssel válaszolt, de az utolsó támadásból már nem sikerült gólt szereznünk, így a végeredmény: 31-32.

 

Kovácsovics László: „Mindkét mérkőzés jól szolgálta a felkészülésünket. Fizikálisan jól felkészített ellenfelekkel játszhattunk.Különösen jó lehetőség volt a fiataloknak bizonyítani és beilleszkedni a felnőtt csapat játékrendszerébe.”

 

AGROFEED ETO-UNI Győr – HKM Sala   31 – 32  /18-15/

Agrofeed ETO-UNI Győr: Kovács, Hoffmann, Lang 5, Sokoray 3, Molnár, Győri-Dani, Hős-Nagy, Juhász 1, Barnyák, Lukács 1, Nagy, Mátés 1, Czene 3, Sövegjártó 3, Herkovits 2, Pápai 10

Vezetőedző: Kovácsovics László
Edző: Horváth János.