Hatvan percnyi kiegyensúlyozott játékot követően megérdemelten távoztunk győztesként a pályáról.

A mérkőzést, a Paár, Újvári, Mátés, Ásványi, Sövegjártó, Pápai sorral kezdte csapatunk, a kapuban Décsivel. Első találatunkat a csapat egyik újonca, Újvári szerezte, majd Décsi is bemutatott egy védést a kapuban. Öt percnyi játékot követően az eredményjelző 2-1-es állást mutatott, azonban Ásványi kettő perces kiállítása alatt ellenfelünk üres kapus gólt is szerzett, így gyorsan átvette a vezetést (8. perc 2-3). Mátés hétméteres góljával és Goór indulásból szerzett találatával gyorsan visszaszereztük a vezetést, majd ismét Mátés gólja következett (12. perc 5-3). Ellenfelünk a 14. percben Ásványi gólját követően azonnal időt kért, hiszen ekkor már 7-3-as előnyben voltunk. 8-5-ös állásnál gólját követően Goór kapott kettő perces kiállítást, de emberelőnyben ellenfelünk nem tudott átjutni a védőfalunkon. A 24. perchez érkezve Kovácsovics László időt kért, miután négy gólos előnyünk két gólosra apadt (24. perc 10-8). Az időkérést követően a végjátékban az emberhátrányunk ellenére is meg tudtuk tartani előnyünket, Újvári és Pápai 1-1 gólt szereztek, míg Mátés kétszer volt eredményes. A félidei eredmény: 14-11.

A második játékrészt emberhátrányban folytatta csapatunk, Paár, Újvári, Ásványi, Goór és Szabó sorakozott fel Décsi kapuja előtt, aki egyből egy hárítással kezdte ezt a félidőt is. Ellenfelünk térfelén először Újvári, majd Szabó is kapuba találtak, így tartottuk stabil négy gólos előnyünket. A 40. percben emberhátrányban szerzett fontos gólt gyors indulásból Paár, majd Újvári is kapuba talált ez alatt a két perc alatt (39. perc 18-12). Vezetőedzőnk ismét a 7-6 elleni játékkal próbálta meglepni ellenfelünket, ebből Szabó ismét gólt szerzett. Többször könnyű gólt tudott szerezni a Batta csapata is, így a különbség 4-5 gólnál nagyobbra nem nőtt. A 48. percben 22-18-as állásnál Lang kapott piros lapot, azonban az ezt követő hétmétrest a frissen kapuba álló Aleksza könnyűszerrel hárította. Időkérés követte a kivédett hétméterest, Kovácsovics László látta el tanácsokkal csapatát, melynek eredménye egy több mint három perces vendég gólcsend, egy Újvári és egy Ásványi találat (52. perc 24-18). Két Mátés találatot követően csapatunk már hét gólos előnynek örvendhetett, melyhez nagyban hozzájárult a kapuban Aleksza, aki 67 %-os hatékonysággal védett. Kovácsovics László másodszor is időt kért ebben a játékrészben, azonban gólt szerezni a mérkőzés végéig már nem tudtunk. A végeredmény: 26 – 21.

Kovácsovics László: „Alea iacta est.”

 

AGROFEED ETO-UNI Győr  –  Százhalombattai KE  26  – 21    /14-11/

Agrofeed ETO-UNI Győr: DÉCSI (9 védés 35%), ALEKSZA (7 védés 70%), Lang, Sokoray, Molnár, Győri-Dani, Goór 2, Pápai 1, Szabó 3, ÁSVÁNYI 4, Lukács, Sövegjártó 1, Mátés 6, PAÁR 4, Németh, ÚJVÁRI 5

Vezetőedző: Kovácsovics László

Edző: Horváth János.

 

ETO-Szazhalombatta-VN-26

kép 1 / 33