Az első félidő küzdős, hatékony játékát egy hibákkal telített második követett, így ellenfelünk fokozatosan tudta növelni előnyét.

A mérkőzést a Paár, Ujvári, Sokoray, Ásványi, Sövegjártó, Nagy sorral kezdte csapatunk, a kapuban Takáccsal. Első találatunkat Ujvári szerezte távoli átlövésből, majd Sokoray is kapuba talált a 4. percben (1-2). Ujvári hétméteresét követően Ásványi is kapuba talált, majd a második hétméteresből lőtt góljával Ujvári megszerezte ötödik találatunkat is (9. perc 4-5). Ezeket a találatokat emberelőnyben szereztük, azonban Goór kettőperces kiállítása miatt gyorsan mi is hátrányba kerültünk. Ez idő alatt át is vették a hazaiak a vezetést, sőt 9-6-ra meg is léptek. Negyedóra elteltével már Mátés és Győri-Dani is játéklehetőséget kaptak támadásban is. Goór második kettőperces büntetését kapta meg a félidő feléhez érkezve, így ellenfelünk tartani tudta három gólos előnyét (16. perc 10-7). Megelégelte vezetőedzőnk a gyengébb kezdést, így időt kért a 19. percben. Emberelőnyben volt csapatunk az időkérést követően, ezt ki is használtuk, Nagy talált kapuba, azonban a válasz is érkezett a túloldalon,  így egyelőre nem tudtunk közelebb férkőzni. A következő percekben Mátés keze villant kétszer is, így 12-11-es állásnál ezúttal a hazaiak kértek időt. Továbbra is fej-fej mellett haladtak a csapatok, Takács védéseinek köszönhetően és a feljavult védekezésünkkel többször is labdát szereztünk. Utolsó találatunkat Győri-Dani szerezte egy gyors lerohanást követően, így a félidei eredmény: 14-14.

 

A második játékrészre a Gaál, Ujvári, Mátés, Goór, Sövegjártó, Nagy sort küldte pályára Kovácsovics László, a kapuban továbbra is Takáccsal. Első találatunkat Takács szerezte ebben a félidőben, majd Nagy is kapuba talált, így ismét nálunk volt a vezetés (34. perc 15-16). 7-6 elleni játékkal lepte meg vezetőedzőnk ellenfelünket, ebből Sokoray és Mátés gólt is szerzett, azonban két üres kapus gólt is kaptunk ebből a játékból (41. perc 20-19). 22-20-as állásnál több hibát is vétettünk, rontott lövések és eladott labdák követték egymást, így 24-20-as állásnál Kovácsovics László ismét időt kért. Több mint hét perces gólcsendet tört meg Mátés az 50. percben, melyet Ujvári hétméteresgólja követett (51. perc 26-22). 27-22-es állásnál a hazaiak is időt kértek (52. perc), két hazai gól következett, míg a mi támadójátékunk továbbra is akadozott. 4-2-es védekezésre váltottunk az utolsó hat percbe lépve, azonban ebben a formában is minden támadásból gólt szereztek a kövesdiek (54. perc 29-23). Páros kiállítást osztottak ki a játékvezetők az 57. percben, Ásványi kényszerült a kispadra a végjátékban. 33-26-os állásnál utolsó időkérési lehetőségét is kihasználta a Mezőkövesd, majd Kovácsovics László is időt kért az utolsó percben. Ezt az időkérést már csak egy hazai találat követett, így a végeredmény: 36-27.

 

Kovácsovics László: „Egy félideig tudtunk méltó ellenfelei lenni a Mezőkövesd csapatának, utána gyermeteg hibákkal vertük meg magunkat. Kevés az olyan játékos, aki nem csak a markát tartja, hanem ha kell a pofonért is beáll a sorba…”

 

Mezőkövesdi KC – AGROFEED ETO-UNI Győr  36  – 27    /14-14/

Agrofeed ETO-UNI Győr: Takács (9 védés 23%) 1, Kimmel, Lang, Sokoray 3, Győri-Dani 1, Goór, Barnyák, Ásványi 2, Nagy 4, Czene, Sövegjártó, Mátés 5, Paár, Szabó 1, Ujvári 8, Gaál 1

 

Vezetőedző: Kovácsovics László

Edző: Horváth János.