Bár az első félidőt egy gólos hátrányban fejeztük be, a másodikban a kemény védekezésünknek köszönhetően elhoztuk a győztesnek járó pontokat Szegedről.

A mérkőzést a Paár, Mátés, Sokoray, Ásványi, Sövegjártó, Szabó sorral kezdte csapatunk, a kapuban Décsivel. Rögtön egy védéssel mutatkozott be Décsi, majd Sövegjártó meg is szerezte első találatunkat (1. perc 0-1). Paár két találata következett, majd Ásványi is feliratkozott a góllövők listájára (8. perc 1-4). Zsinórban három gólt is lőttünk a következő percekben, Sövegjártó Ujvári és Szabó voltak eredményesek, így a 12. percre 3-7-es eredményt mutatott az eredményjelző. Szabó és Paár találataival tartottuk az előnyünket, a 17. percben azonban Sövegjártó kiállításának köszönhetően a mérkőzés során először kerültünk hátrányba (17. perc 7-9).  Fontos védést mutatott be emberhátrányunk alatt Décsi, így a hazaiak nem tudtak közelebb férkőzni. Már egyenlő létszámnál, kétszer is a szegedi kapuba talált Ujvári, 8-11-re módosítva az eredményt. Ekkor érkezett is a hazaiak időkérése, melyet szegedi gól követett (22. perc 9-11). Egymás után kétszer is Décsi kapujába találtak a szegediek, amikor 11-11-es állásnál Kovácsovics László is időt kért a 24. percben. Sövegjártó bombájával nem engedtük át a vezetést ellenfelünknek, de egy elszórt labdát követően a 27. percben 13-12 volt az állás. Paár kiállításával az első félidőt emberhátrányban kellett lejátszanunk, de Ujvári így is gólt tudott szerezni és 14-13-ra módosította a félidei eredményt.

 

A második játékrészre még emberhátrányban léptünk pályára, Gaál, Sokoray, Goór, Győri-Dani és Szabó, a kapuban pedig továbbra is Décsi állt. Ásványi csatlakozott a csapathoz a következő másodpercekben, de ellenfelünk még ki tudta használni előnyét (31. perc 15-13), majd Paár góljával 15-14-re zárkóztunk. A 35. percben a mérkőzésen először emberelőnybe kerültünk, ez alatt a két perc alatt mindössze egyszer találtunk kapuba, Mátés lőtte első találatát a 37. percben (16-16). Zsinórban három találatot szereztek a hazaiak, így a mérkőzésen először három gólos előnyre tettek szert, de Ásványi góljával majd Paár üreskapus találatával gyorsan egy gólra zárkóztunk (41. perc 19-18). A 42. percben Sövegjártó találatával egyenlítettünk ki, így a szegediek vezetőedzője kénytelen volt időt kérni (42. perc 19-19). Paár labdaszerzését követően a vezetés ismét nálunk volt, majd Ujvári hétméteresével 19-21-re léptünk meg. Emberelőnybe kerültünk a 44. percben, majd egy rossz cserének köszönhetően egy perccel később már kettős emberelőnyben voltunk. Szabó és Sövegjártó is gólt tudtak szerezni ez idő alatt, így a 47. percre négy gólos előnyt dolgoztunk ki (19-23). Utolsó időkérési lehetőségüket is kihasználták ekkor a hazaiak, ám fél perccel később ismét emberhátrányba kerültek. Ásványi góljával öt góllal vezettünk a 47. percben, de egy perccel később őt is a kispadra küldték szabálytalanságát követően a játékvezetők. Kínaiból szerzett gólt Szabó a 49. percben, de ezt követően Paár kettő perces kiállítást kapott, így most mi voltunk kettős emberhátrányban több mint egy percig. Az 50. percben vezetőedzőnk másodszor is időt kért, ami után a szegediek második üres kapus találatukat is megszerezték (52. perc 22-25). Továbbra is tartottuk 3-4 gólos előnyünket, Ásványi második kiállítását is megkapta az 57. percben, de Gaál labdaszerzéséből szerzett góljával hátrányban is tartottuk előnyünket. Egészpályás letámadással próbált meglepni minket a hazai csapat, mikor Kovácsovics László utolsó időkérési lehetőségével is élt. Az utolsó kettő percben a szegediek még kétszer gólt tudtak szerezni, de az előnyünket így is megtartottuk. A végeremény: 26-28.

 

Kovácsovics László: „Köszönöm a csapatomnak ezt a hozzáállást! Ebből az idegenbeli győzelemből főleg jövőre tudunk profitálni… És az sem mellékes, hogy van hol profitálnunk.”

 

Pick Szeged U21 – AGROFEED ETO-UNI Győr   26 – 28    /14-13/

 

Agrofeed ETO-UNI Győr: DÉCSI (7 védés 29%), ALEKSZA (5 védés 45%), Takács, Lang, SOKORAY, MOLNÁR, GYŐRI-DANI, GOÓR, Ásványi 4, SZABÓ 4, SÖVEGJÁRTÓ 6, Mátés 1, PAÁR 6, Németh, UJVÁRI 6, GAÁL 1

Vezetőedző: Kovácsovics László

Edző: Horváth János.