Nehéz mérkőzésen kapott ízelítőt csapatunk abból, hogy milyen iramú mérkőzésekre számíthat az idei szezon NBI/B-s rangadóin.

Újdonsült csapatkapitányunk, Sokoray Ádám a szerdai mérkőzésen elszenvedett kisebb sérülése miatt a mai mérkőzésen nem lépett pályára, hozzá hasonlóan a mai keretben Sövegjártó sem szerepelt.
A mérkőzést a Paár, Lang, Ásványi, Mátés, Győri-Dani, Nagy sorral kezdte csapatunk, a kapuban Décsivel. Décsi rögtön ziccervédéssel kezdte a meccset, majd Mátés első találatával elindította a gólgyártást is. Ásványi rögtön a második percben a kispadra kényszerült szabálytalanságát követően, ez idő alatt kétszer is üres kapus gólt szereztek a veszprémi fiatalok. Amint kiegészültünk a vendégek is emberhátrányba kerültek, majd egy rossz cserét követően már kettős emberelőnyben voltunk. Gyorsan gólt szerzett a négy védekező játékossal felálló Veszprém ellen Győri-Dani, majd Lang üres kapus góljával 4-2-re módosította az eredményt. A félidő feléhez érve továbbra is fej-fej mellett haladtak a csapatok, negyedórát követően 6-6-ot mutatott az eredményjelző. Győri-Dani kiállításával újra emberhátrányban kellett játszanunk, ám a frissen pályára lépő Ujvári emberhátrányból is a veszprémi kapuba talált. A vendégek időkérésével folytatódott a játék 9-8-as állásnál, jót is tett az akadémistáknak ez az egy perc, hiszen ki is egyenlítettek 11-11-re. Bár megléptünk két góllal, az előny gyors veszprémi gólokat követően el is illant a 27. percre. 13-13-nál értékesítette büntetőjét ellenfelünk, így át is vették a vezetést a mérkőzés során először. Ujvári gólját követően az utolsó percet 14-14-es állással kezdték a csapatok, még egy veszprémi találat született, így 14-15-ös állással mehettek a csapatok az öltözőkbe.

A második játékrészre a Paár, Ujvári, Lang, Goór, Győri-Dani, Nagy sort küldte pályára Bencze József, a kapuban Vargával. Az első percek futósra sikerültek, potyogtak a gólok mindkét térfélen, Nagy és Paár voltak eredményesek a mi oldalunkon (35. perc 16-18). A 38. percben Paár hétméterest értékesített, így továbbra is tartottuk a szoros eredményt, majd vezetőedzőnk időt kért ebben a félidőben először. Ekkor már a két beállós játékot gyakorolta csapatunk, a kicsit döcögő támadójátékunk miatt indokolt is volt az időkérés. A kapuban Varga fontos ziccer védést mutatott be a 43. percben 20-20-as állásnál, ez meg is állította ellenfelünk támadójátékát. Zsinórban hat gólt szereztünk; Paár, Ujvári és Gaál 1-1-1, Lang pedig három találatot szerzett ebben a tíz percben (53. perc 26-20). A több mint tíz perces gólcsendet az 55. percben törték meg a vendégek, védőfalunk továbbra is nehezen áttörhető volt, a veszprémi fiatalok számára. Az 57. percben utolsó találatukat is Varga kapujába juttatták a vendégek, de Gaál találataival ekkor már öt gólos előnyben volt csapatunk (27-22). Az utolsó pár percben Rákos, Herkovits és Molnár is játéklehetőséget kaptak, utóbbi élt is a lehetőséggel és megszerezte utolsó gólunkat, így a végeredmény: 29-22 

 

Bencze József: „A mai mérkőzés nagyon jól szolgálta felkészülésünket, hiszen egy nagyon jó csapat ellen játszhattunk rendkívül hasznos mérkőzést. Magas szinten volt mindkét csapat védekezése és ízetlítőt kaphattunk abból, hogy milyen nehéz egy fiatal, dinamikusan kézilabdázó csapat ellen játszani. Fontosnak tartom, hogy a jövőben tudatosabban használjuk majd a megszerzett labdáinkat.”

 

AGROFEED ETO-UNI Győr – BFKA-Veszprém   29 – 22    /14-15/

 

Agrofeed ETO-UNI Győr: Décsi, Pulai, Varga, Lang 5, Molnár 1, Győri-Dani 2, Goór, Pápai, Ásványi 2, Rákos, Nagy 2, Juhász, Mátés 1, Paár 5, Herkovits, Ujvári 8, Gaál 3

Vezetőedző: Bencze József

Edző: Kovácsovics László

 

Folytatás: 

Felkészülési mérkőzés

2022.08.16. 19:30

HKM Sala – AGROFEED ETO-UNI Győr