Második felkészülési mérkőzésünk a HKM Sala csapata ellen szintén győzelemmel zárult, felszabadult játékot láthattak kilátogató szurkolóink.

 A mérkőzést a Mátés, Ujvári, Goór, Ásványi, Sövegjártó, Pápai sorral kezdte csapatunk, a kapuban Pulaival. Bal oldalon a támadó sorunk szélére Lukács érkezett, aki Pápai után második gólunkat szerezte a mérkőzés során (4. perc 2-1). Stabil védekezésünknek köszönhetően, négyből négy találatunkat gyors lerohanásból szerezte csapatunk. Pulai fontos része volt stabilitásunknak, több szélső ziccert és átlövést is hárított rögtön a mérkőzés kezdetén. Negyedórához érkezve, Sövegjártó már többször indulásból és átlövésekből is eredményes volt, majd Ásványi is csatlakozott a gólszerzőkhöz (15. perc 8-4). Sorcsere következett a félidő feléhez érkezve, Sokoray, Lang, Molnár, és Győri-Dani érkeztek a középső posztokra. Lang nem is várt sokáig, azonnal hozzákezdett a gólok gyártásához két perc alatt két gólt szerzett, sőt Pápai is sorozatban lőtte gyors góljainkat. A 21. percben a vendégek vezetőedzője időt kért, hiszen csapata ekkor már nyolc gólos hátrányban volt (13-5). A 25. percre a különbség már tíz gólosra dúzzadt Lukács találatával (16-6), de Lang kettő perces kiállítása miatt emberhátrányba kerültünk a mérkőzés során először. Négy perccel a félidő vége előtt Bencze József is felhasználta időkérési lehetőségét, ami után háromszor voltunk eredményesek ebben a félidőben. A félidei eredmény: 20–7.

A második játékrészre a Paár, Ujvári, Mátés, Ásványi, Sövegjártó, Nagy sort küldte pályára vezetőedzőnk, a kapuban továbbra is Pulaival. Védekezésben ezúttal amikor lehetett két cserével játszottunk, Goór és Győri-Dani érkeztek Pulai elé. Sövegjártó és Ujvári góljával kezdtük a félidőt, Pulai pedig ott folytatta, ahol abbahagyta, hétméterest és ziccereket hárított. Tíz perc elteltével mindössze két gólt szerzett ellenfelünk, a mi támadójátékunk azonban sorozatban eredményes volt, Sövegjártó többször is lövőhelyzetbe került és ekkorra már nyolc gólos volt (41. perc 26-9). Pulait Décsi váltotta a kapuban, aki szintén nagy védéssel kezdte az utolsó húsz percet. Harmadik próbálkozásra Nagy is feliratkozott a gólszerzők listájára, majd csatlakozott hozzá Paár is két találattal (45. perc 29-12). Az 50. percben Mátés is feliratkozott a góllövők listájára, egy szép egyéni akcióból szerzett góllal (31-14). Herkovits pályára lépésével csapatunk immáron az 5-1-es védekezést is gyakorolta, mindaddig amíg Lang a kispadra nem kényszerült a mérkőzés során másodszor (55. perc 34-16). Ekkor sikerült öt percnyi gólcsendjét megtörnie a vendégeknek, de egy gyors középkezdést követően Mátés emberhátrányból már gólt is szerzett (56. perc 35-16). Az utolsó percekben is a nyitott védekezést gyakorolta csapatunk, kétszer labdát is szereztünk, amit Herkovits és Lang váltottak gólra. Az i-re a pontot Paár tette fel, így a végeredmény: 39-16.

 

Bencze József: „A mai edzőmérkőzésen az eredmény természetesen másodlagos, próbáltuk a védekezésünket tovább építeni és a helyzet kihasználásainkat kimaxolni.”

 

AGROFEED ETO-UNI Győr – HKM Sala   39 – 16    /20-7/

 

Agrofeed ETO-UNI Győr: Décsi, Pulai, Varga, Lang 5, Sokoray, Molnár 1, Győri-Dani 2, Goór 1, Pápai 8, Ásványi 2, Lukács 2, Nagy 1, Sövegjártó 8, Mátés 2, Paár 4, Herkovits 1, Ujvári 2, Gaál

Vezetőedző: Bencze József

Edző: Kovácsovics László