Megkezdte csapatunk a felkészülési mérkőzések sorozatát, a tegnapi napon pedig a Tatai AC vendégeként léptünk pályára.

A mérkőzést a Paár, Ujvári, Sokoray, Ásványi, Sövegjártó, Nagy sorral kezdte csapatunk, a kapuban Décsivel. A mérkőzés első találatát a hazaiak szerezték, majd újabb találataikat követően a negyedik percben 3-0-ás állást mutatott az eredményjelző. Időt is kért Bencze József a negyedik percben, majd Ujvári hétméteresből meg is szerezte első gólunkat (5. perc 3-1). Paár és Ásványi első találataival visszazárkóztunk 3-3-ra, a tizedik percben pedig már nálunk volt a vezetés Nagy góljával (4-5). Negyedóra elteltével ismét a tataiaknál volt az előny, akik emberhátrányunk alatt könnyű gólokat tudtak szerezni (8-7). Ezt követően sorcsere következett, hiszen Pápai, Győri-Dani, Mátés, Lang és Gaál kaptak játéklehetőséget, Goór pedig már támadásban is pályán volt. Mátés góljaival tartottuk a két csapat közötti különbséget, ám a védekezésünk gyengült ez idő alatt, így a 29. percben 16-13-at mutatott az eredményjelző. Mátés és Győri-Dani találataival még szépítettünk, a félidei eredményen: 16-15.

A második járékrészre a Gaál, Lang, Goór, Mátés, Győri-Dani, Pápai sort küldte pályára vezetőedzőnk, a kapuban immáron Vargával, védőfalunk közepére pedig Molnár állt be ebben a félidőben. Első találatunkat Mátés szerezte, majd Gaál és Lang is eredményes volt. A 36. percben egy góllal vezetett ellenfelünk, a különbség azonban a kettő perces emberhátrányunk ellenére mindössze egy góllal nőtt; 40. perc 24-22.  A következő percekben mindkét térfélen akadozott a támadójáték, a több mint öt perces gólcsendünket Sokoray törte meg (46. perc 25-23). Ezzel párhuzamosan vissza is tért a kezdőcsapat a pályára, Sokoray sorban lőtte a ziccerből szerzett gólokat, így a 49. percre felzárkóztunk 26-26-ra. Az utolsó tíz percben már egy gólerősebb összeállítás volt a pályán, hiszen nem csak kiegyenlítettünk, de Sövegjártó akciógóljaival és Nagy indulásból lőtt találataival három gólos előnyre tettünk szert (55. perc 28-31). Az utolsó percek gólerősre sikeredtek, Paár, Sokoray és Ujvári is sorozatban kapuba találtak, csak úgy, mint a Tatai csapat. A végeredmény: 32-37.

 

Tatai AC – AGROFEED ETO-UNI Győr   32 – 37    /16-15/

 

Agrofeed ETO-UNI Győr: Décsi, Pulai, Varga, Lang 3, Sokoray 5, Molnár, Győri-Dani 1, Goór 2, Pápai, Ásványi 4, Nagy 2, Sövegjártó 4, Mátés 6, Paár 3, Ujvári 5, Gaál 2

Vezetőedző: Bencze József

Edző: Kovácsovics László