Hatvan percig küzdöttek a csapatok, ám ezen a napon nem dőlt el ki a jobb, döntetlen végeredménnyel zárult a rangadó.

A mérkőzést a Paár, Ujvári, Mátés, Rosta, Sövegjártó, Nagy sorral kezdte csapatunk, a kapuban Pulaival. A harmadik percben egyből emberhátrányba kerültünk, miután Rosta követett el szabálytalanságot. Ellenfelünk fél perccel később szintén kettő perces  kiállítást kapott, így egyenlő létszámban voltak a csapatok. A hetedik percben Ásványi szerezte meg első találatunkat (7. perc 1-2), ezzel beindult a gólgyártásunk és a 11. percben Ásványi második találatával 4-4-re zárkóztunk fel. Ujvári is többször eredményes volt a távoli zónákból, sőt a hétmétereseinket is ő értékesítette, így a 17. percben már 7-5-re vezettünk. Időt is kért a vendégek vezetőedzője, azonban az előnyünk ezt követően sem csökkent, sőt, Nagy kapufás góljával négy gólos előnyre tettünk szert (21. perc 10-6). Öt perces gólcsend érkezett mindkét oldalon, melyet a vendégek hétméteresből szerzett találata tört meg (27. perc 10-7). A veszprémiek percei következtek, akik zsinórban három gólt szereztek, így egy gólra csökkent az előnyünk (29. perc 10-9). Az utolsó percben mindkét oldalon 1-1 találat született, így a félidei eredmény 11-10.

A második játékrészre a Paár, Ujvári, Sokoray, Ásványi, Sövegjártó, Nagy sort küldte pályára vezetőedzőnk, a kapuban továbbra is Pulaival. Két Ujvári és egy Sövegjártó találattal kezdtünk, a 33. percben 14-12 volt az állás. 16-13-nál a 37. percben a vendégek a mérkőzés során másodszor is időt kértek, ám a folytatás veszprémi emberhátrányt hozott egy Paár által értékesített hétméteressel (39. perc 17-14). Másodszor is a kispadra kényszerült Goór szabálytalanságát követően, ez idő alatt fel is zárkóztak a veszprémi fiatalok, a 42. percben 18-18-as állást mutatott az eredményjelző. Ismét öt percig nem találatunk ellenfelünk kapujába, de Ujvári és Nagy találataival kétgólos előnybe kerültünk (45. perc 20-18). Ásványi kiállítása alatt a Veszprém sokadszorra felzárkózott, sőt a 49. percben át is vette a vezetést hosszú idő után először (21-22). Időt is kért Bencze József és két irányítós játékkal próbálta felrázni támadásainkat, védekezésben pedig továbbra is Győri-Dani és Goór érkeztek a falba. Paár egy rontott ziccerét két gyors találattal javította, majd Sövegjártó is az ellenfél kapujába bombázott (53. perc 25-24). Paár hétméteresével megőriztük előnyünket, azonban Pulai kapujában is landolt egy büntetőből szerzett gól (60. perc 26-26). Az utolsó támadásunkra még volt pár másodprecünk időkérésünket követően, de Győri-Dani ezúttal nem értékesítette helyzetét. A végeredmény: 26-26.

 

Bencze József: „Hatalmas küzdelem folyt a pályán, amire alapvetően számítottunk is. Azt kaptuk az ellenféltől, ami elvárható tőlük. Ma a csapatunk mélyen tudása alatt teljesített támadásban, határozatlanok voltunk és kritikus szituációban kihagytuk helyzeteinket. A védekezésünk elfogadható volt, viszont a csapat görcsösen teljesített a mérkőzés folyamán. Örülni kell az egy pontnak. Megyünk tovább és megpróbáljuk kijavítani a jövő héten.”

 

AGROFEED ETO-UNI Győr – BFKA-Veszprém  26 – 26    /11-10/

  

Agrofeed ETO-UNI Győr: Décsi, Pulai (9 védés, 29%), Varga, Sokoray 1, Győri-Dani , GOÓR, Lang 2, ÁSVÁNYI 6, Nagy 4, Pápai, Sövegjártó 2, Rosta 1, Mátés 1, Paár 4, Ujvári 6, Gaál

Vezetőedző: Bencze József

Edző: Kovácsovics László