Kicsit döcögősen indult a mérkőzés számunkra, a második félidőben azonban már összeszedettebb oldalunkat mutattuk.

A mérkőzést a Paár, Lang, Sokoray, Ásványi, Győri-Dani, Pápai sorral kezdte csapatunk, a kapuban Décsivel. Első találatunkat Lang bombázta az Ajka kapujába, azonban az ötödik perchez érve vezetőedzőnk időt kért, hiszen az ellenfél 4-1-es előnyre tett szert. A következő öt percben sikerült Paár és Mátés találataival felzárkóznunk 6-4-re de továbbra is sok technikai hibával játszottak a csapatok. Negyedóra elteltével még mindig a hazaiaknál volt az előny (9-6), ráadásul Ásványi szabálytalanságát követően emberhátrányba is kerültünk. Szerencsétlen módon, de gyorsan egyenlő létszámba kerültek a csapatok a pályán, miután Décsit fejbe találta ellenfelünk játékosa. Sokoray által egyszer sikerült kihasználni emberelőnyünket, ám sorozatban rontottuk el ziccereinket, így nem tudtunk közelebb zárkózni (21. perc 12-8). Egymást követően két gyors gólt szerzett Sövegjártó és Győri-Dani, így felzárkóztunk 12-10-re. Az ajka csapata ekkor időt kért (26. perc), de csapatunkat ez nem vetette vissza, zsinórban három találatunkkal a 29. percre döntetlenre zárkóztunk. A félidő utolsó találatát Pápai szerezte, így a szünetre egy gólos vezetéssel mehettünk:13-14.

 

A második játékrészre a Paár, Győri-Dani, Sokoray, Ásványi, Sövegjártó, Pápai sort küldte a pályára vezetőedzőnk, a kapuban Vargával. Két Mátés-találattal három gólos előnyre tettünk szert, azonban kettő perces büntetést érő szabálytalansága miatt a 33. percben emberhátrányba kerültünk. Lang átlövés bombájával és Paár hétméteresből szerzett góljával 16-18-ra módosult az eredmény, de a 40. percbe érkezve ismét 20-20-at mutatott az eredményjelző. 5-1-re nyertük a következő öt percet , ebből az öt gólból nagyban kivette részét Lang, aki háromszor talált az ajkai kapuba. Décsi hétméteres védésével tovább növelhettük előnyünket, a 48. percben időt is kért a hazai csapat 22-26-os állásnál. Az utolsó tíz percet Paár találataival kezdtük meg, hozzá csatlakozott Sokoray és Ásványi is két-két találattal (59. perc 26-33). A mérkőzés utolsó találatát Juhász szerezte, így a végeredmény: 26-34.

 

 

Bencze József: „Örülünk a továbbjutásnak. Sajnos sok hiba volt elül és hátul is. A pénteki bajnokin ez kevés lesz, ezért dolgozunk a hibák javításán.”

 

KK Ajka – AGROFEED ETO-UNI Győr  26 – 34   /13-14/

 

 

Agrofeed ETO-UNI Győr: Décsi (10 védés, 36%), Varga, Décsi G., Sokoray 6, Győri-Dani 1, Lang 6, Ásványi 6, Lukács, Nagy, Pápai 2, Sövegjártó 3, Mátés 3, Paár 6, Juhász 1, Gaál

Vezetőedző: Bencze József

Edző: Kovácsovics László