A mérkőzés úgy alakult ahogy azt sohasem gondolhattuk volna, a bajnokesélyes Eger nyolc gólos hátrányból is fel tudott állni, de a győztesnek járó két pont Győrben maradt!

A mérkőzést a Paár, Lang, Mátés, Ásványi, Sövegjártó, Nagy sorral kezdte csapatunk, a kapuban Décsivel. Első két találatunkat Lang szerezte, majd Paár is csatlakozott hozzá, így az 5. percben 3-1-et mutatott az eredményjelző. Újabb két találatot és több Décsi védést követően a vendégek vezetőedzője időt kért, ekkor 5-1-re vezettünk már. Ásványi is gólt szerzett a 11. percben (6-1), ezt követően már az egriek is többször eredményesek tudtak lenni, ám Lang harmadik találatával a 16. percben 7-3-as eredményt mutatott az eredményjelző. Ásványi kettőperces kiállításával a mérkőzés során először emberhátrányba kerültünk, ezt az Eger kegyetlenül ki is használta és 7-5-re zárkóztak. Bencze József is időt kért a 17. percben, de ellenfelünk újabb találatot szerzett, így már 7-6- volt az eredmény. Zsinórban két gólt szereztünk, Lang és Mátés voltak eredményesek és ismét három gólos előnyben voltunk (20. perc 9-6). Páros kiállítást kapott Goór és az ellenfél játékosa, Döme, Mátést azonban ez nem zavarta meg, azonnal gólt szerzett. Zsinórban négy Mátés találat következett, így a 27. percben 12-8-ra módosította az eredményt. Utolsó három találatunkat Paár, Lang és Sövegjártó szerezték, ezzel a félidei eredmény 15-9. 

A második játékrészre a Paár, Lang, Goór, Rosta, Győri-Dani, Mátés sor állt fel a hatosvonalunknál, továbbra is Décsi kapuja előtt. Goór gyorsan a kispadra kényszerült, hiszen fél perc sem telt el és szabálytalanságát követően kettőperces büntetést kapott. Sövegjártó szerencsés találatával hat gólosra duzzadt előnyünk a 32. percben, de újabb büntetést kaptunk, ezúttal Lang ült a kispadra kettő percre. Emberhátrányban sem maradtunk gól nélkül, Rosta szerezte meg első találatát Mátés passzát követően. Sajnos Paár is kettő perces büntetést kapott, így 16 másodpercre kettős hátrányban volt csapatunk. 19-12-nél a vendégek ismét időt kértek, a helyzeteiket azonban nem tudták emberelőnyben sem értékesíteni, hiszen ekkor Décsi már 48%-os hatékonysággal védett (10 védés!!). 21-13-as állásnál a vendégek zsinórban három gólt is szereztek, így a 45. percben már csak öt gólos előnyünk volt. Győri-Dani kiállítását is kihasználták a vendégek és 21-17-re zárkóztak emberelőnyben. Felhasználta második időkérési lehetőségét vezetőedzőnk, de újabb hibát vétettünk és kereken egy percig kettős emberhátrányba kerültünk egy rossz cserét követően. Gyorsan egy gólosra apadt az előnyünk ellenfelünk üreskapus találatával, de Nagy góljával 22-20-ra módosult az eredmény (50. perc). Ismét a 7-6 elleni játékot vették elő az egriek, ami eredményesnek is bizonyult, de a mi támadójátékunk is feljavult a következő percekben. Nagy hétméteresével és Ásványi akcióból szerzett góljával újra három gólos előnyben voltunk (56. perc 24-21). Az utolsó percekben kétszer is üres kapus gólt kaptunk, így izgalmassá tette az Eger a mérkőzést, de a végén Sövegjártó bebiztosította a győzelmünket. A végeredmény: 26-25

 

Bencze József: „Nagyon boldogok vagyunk, hogy az Egert végül kaotikus körülmények között sikerült két vállra fektetnünk itthon. Ma igazi csapatként működtünk, a hibáink ellenére sikerült győztesként elhagynunk a mérkőzést, egy nagyon jó Eger ellen. Talán egy kicsit lebecsültek minket de azt gondolom, hogy a mérkőzést magabiztosan végig vezetve kellett volna hoznunk, de fiatalok vagyunk és a hibák mindig benne vannak. A legfontosabb az, hogy sikerült nyernünk.”

 

AGROFEED ETO-UNI Győr – QHB-Eger   26 – 25    /15-9/

 

Agrofeed ETO-UNI Győr: DÉCSI (11 védés 41%), PULAI (2 védés 50%), VARGA, DÉCSI,  SOKORAY, GYŐRI-DANI, GOÓR, LANG 6, ÁSVÁNYI 3, NAGY 2, PÁPAI, ROSTA 4, SÖVEGJÁRTÓ 4, MÁTÉS 5, PAÁR 2, GAÁL

Vezetőedző: Bencze József

Edző: Kovácsovics László

 

Folytatás:
🏆Magyar Kupa Férfi II. forduló
📆 2022.10.03. hétfő
⏰ 19:00
AGROFEED ETO-UNI Győr 🆚️ Tatai AC
📌Magvassy Mihály Sportcsarnok, Győr

 

ETO-SZESE-Eger-VN-12

kép 1 / 23