Jó mérkőzéskezdést követően a vendégeknek sikerült felzárkózniuk döntetlenre, a második játékrészben azonban kijött a két csapat közti különbség.

A mérkőzést a Gaál, Lang, Sokoray, Ásványi, Sövegjártó, Pápai sorral kezdte csapatunk, a kapuban Vargával. Első találatunkat Gaál szerezte, majd Ásványi két góljával az 5. percbe érve 3-1-re vezettünk. A kilencedik perchez érkezve a vendégek vezetőedzője gyorsan ki is használta időkérési lehetőségét, hiszen ekkor már 5-1-es előnyben voltunk. Az időkérést követően Décsi is játéklehetőséget kapott, sőt rögtön az első támadásban bomba góllal mutatkozott be (11. perc 8-3). A 16. percben először a mérkőzés során emberelőnybe kerültünk, amivel gyorsan élni is tudtunk, Pápai szerezte meg tizedik gólunkat. Két csere is érkezett a pályára mikor ellenfelünk felzárkózott három gólra (10-7), Győri-Dani és Lukács kaptak játéklehetőséget. Varga védéseinek is köszönhető, hogy megtartottuk vezetésünket, hiszen hálóőrünk a 21. percben már 11 védésnél tartott. Mindezek ellenére a védelmünk visszaesett és a 23. percbe érve 10-10-es állásnál Bencze József  fel is használta időkérési lehetőségét. Décsi és ÁSványi is kapuba talált az időkérés után, majd Varga is bemutatott egy hétméteres védést. Első kettőperces kiállításunkat is megkaptuk a 27. percben, ám mindössze egy percig voltunk hátrányban, ellenfelünk szintén kettőperces büntetést kapott. 13-11-es állásnál Vargát fejbe találtát, így újabb büntetést kapott a Tata és több mint 1 percig kettős emberelőnyben voltunk. Ebben a félidőben Décsi szerezte utolsó gólunkat, amivel beállította a 15-12-es félidei eredményt. 

A második játékrészre a Gaál, Décsi, Lukács, Sövegjártó, Pápai sort küldte pályára vezetőedzőnk, a kapuban immáron Pulaival. Vendég góllal indult a félidő, de Gaál akcióból szerzett góljaival és Pápai értékesített hétméteresével nyolc perc elteltével még mindig négy gólos előnyben voltunk (18-14). A 40. percben Lang és Sokoray is a kispadra kényszerült, így kettős emberhátrányba kerültünk. A hátrány ellenére Sövegjártó és Gaál is gólt tudtak szerezni, már teljes létszámban Lukács is megszerezte első találatát (42. perc 22-15). Gólját követően kettő perc kényszerpihenőt is kapott szabálytalanságát követően. 12 perces gólcsendjét a 49. percben törte meg a Tata csapata, ez idő alatt Gaál, Ásványi és Goór is eredményesek voltak, utóbbi találatával immár tíz gólos előnyben voltunk. Ismét emberelőnybe kerültünk az 50. percben, Pápai és Lukács tudtak élni az emberelőnyös helyzettel. Az utolsó tíz percben Décsi és Lukács kétszer, Paár és Sokoray pedig 1-1 alkalommal tudtak gólt szerezni, ezzel a végeredmény: 32-21.

 

Bencze József: „Nagyon örülünk a továbbjutásnak, a mai estén mindenkinek sikerült kellő játéklehetőséget adni. Azok, akik eddig kevesebb játéklehetőséget kaptak, most sokkal több időt tölthettek a pályán és jól éltek a lehetőséggel. Nagyon örülünk a továbbjutásnak és mostmár teljes mértékkel a Békés elleni bajnoki mérkőzésre koncentrálhatunk.”

 

AGROFEED ETO-UNI Győr – Tatai AC  32 – 21    /15-12/

 

Agrofeed ETO-UNI Győr: Décsi, PULAI (8 védés 47%), VARGA (15 védés 58%), DÉCSI 5,  Sokoray 1, Győri-Dani, Goór 1, Lang, Ásványi 6, Nagy, PÁPAI 7, Sövegjártó 2, Mátés, Paár 1, GAÁL 6

Vezetőedző: Bencze József

Edző: Kovácsovics László

 

Folytatás:

NBI/B férfi felnőtt VI. forduló

2022.10.07. 18 óra

Optimum Solar-Békési FKC – AGROFEED ETO-UNI Győr 

helyszín: Városi Sportcsarnok, Békés

ETO-SZESE-Tatai-AC-VN-3

kép 22 / 40