Folyamatosan növeltük előnyünket az első félidő során, a félidei kilenc gólos különbséget könnyedén növelve a végén tizenkét találattal bizonyultunk jobbnak a balatonfüredi akadémistáknál.

A mérkőzést a Nagy, Győri-Dani, Ásványi, Goór, Lang, Mátés védekező sorral kezdte csapatunk, a kapuban Vargával. A csapatok első találatáig több, mint három percet kellett várnia a szurkolóknak, a vendégek találatára azonban azonnal érkezett Ásványi gyors gólja (4. perc 1-1). A hetedik percben első kiállítását is megkapta Ásványi, ez idő alatt 1-1-es eredményt futottak a csapatok Vargának hála, aki ziccert és átlövést is hárítani tudott (9. perc 3-2). Tovább növeltük előnyünket gyors góljainkkal, Ásványi, Lang és Nagy is eredményesek voltak, így a 13. percben már 7-3-as eredményt mutatott az eredményjelző. Újabb Nagy gólt követően ellenfelünk vezetőedzője ki is használta első időkérési lehetőségét a 15. percben (8-3). A 16. percben Lang is megkapta kettőperces büntetését, így ismét hátrányban játszott csapatunk, de Mátést ez sem zavarta, újabb gólt szerzett csapatunknak (17. perc 10-3). Több mint hét perces gólcsendjét megtörve ellenfelünk megszerezte negyedik találatát, azonban saját térfelükön majdnem minden győri próbálkozásból gól született. A 25. percben Ásványi tudott indulni Varga védését követően, majd Nagy is eredményes tudott lenni indulásból, amivel már tíz gólos előnyünk volt (25. perc 16-6). Az utolsó öt percben Sokoray és Győri-Dani tudtak még gólt szerezni, így a félidei eredmény: 18-9.  

A második játékrészre a Paár, Sokoray, Mátés, Ásványi, Sövegjártó, Nagy sort küldte pályára vezetőedzőnk, a kapuban továbbra is Vargával. Varga védései mellett Sövegjártó és Nagy góljaival indult ez a félidő, a 36. percben pedig emberelőnybe is kerültünk, miután Vargát találták fejen (20-10). A következő percekben egymást követték a gólok mindkét oldalon, a 41. percben pedig ismét emberelőnybe kerültünk Mátés ötödik találatát követően (41. perc 24-13). A frissen pályára lépő Rosta üres kapus góljával tartottuk tizenegy gólos előnyünket, majd Paár kapott kettő perces büntetést, így a második félidőben először emberhátrányba kerültünk. Az emberhátrány ellenére az előnyünk nem csökkent, Sövegjártó góljával 29-18-ra vezetett csapatunk. Pár technikai hibánk miatt vezetőedzőnk úgy érezte az 50. percben szüksége lehet a csapatnak egy kis pihenőre, így a félidőben először időt kért Bencze József (50. perc 30-21). Három perc sem telt el az időkérést követően, a vendégek vezetőedzője is magához hívta tanítványait, hiszen 3-1-es eredményt futott csapatunk (54. perc 33-22). Az utolsó öt percben igazi kézilabda ünnepet rendeztek a srácok, Rosta és Lang összjátékából Rosta, majd távolról Lang is ellenfelünk kapujába bombázott, csak úgy mint Győri-Dani, aki ezúttal kínaiból szerzett gólt (57. perc 37-24). Utolsó találatunkat Paár szerezte hétméteresből, így a végeredmény: 38-27.

Csapatunk pillanatnyilag a tabella második helyén tanyázik, bár ebben a fordulóban még nem mindenki lépett pályára ezen a hétvégén.

 

 

Bencze József: „Sikerült a mai mérkőzésen nagyon összeszedetten és koncentráltan játszanunk. A jó védekezésünk és a jó kapusteljesítmény megalapozta a mérkőzés végkimenetelét, sikerült egy jó tempót diktálnunk támadójátékban. Végre azt láttuk, hogy élveztük a támadójátékot és mindig kerestünk egy még jobb szituációt az előzőnél. Természetesen a különbség egy kicsi csalóka, kicsit enervált Füreddel találkoztunk, de nyilván az elért magabiztos győzelemnek nagyon örülünk. Megyünk tovább és készülünk az Ajkára.”

 

AGROFEED ETO-UNI Győr – BFKA-Balatonfüred   38 – 27   /18-9/

 

Agrofeed ETO-UNI Győr: Pulai (3 védés 20%), VARGA (10 védés 43%), Décsi, Sokoray 1, GYŐRI-DANI 2, GOÓR, Lukács, Lang 3, ÁSVÁNYI 8, Nagy 4, Pápai , ROSTA 5, SÖVEGJÁRTÓ 7, MÁTÉS 6, Paár 2, Gaál

Vezetőedző: Bencze József

Edző: Kovácsovics László

 

2022_11_04_ETO-Szese-14

kép 1 / 27