Döcögősen indult a mérkőzés, a védekezésünk nem volt olyan stabil mint az eddigi találkozókon, a második félidőre azonban megtaláltuk az ellenszert a Kecskemét ellen.

A mérkőzést a Gaál, Mátés, Sokoray, Rosta, Sövegjártó, Nagy sorral kezdte csapatunk, a kapuban Pulaival. Rögtön az első támadásunkból eredményes tudott lenni Sokoray, majd két vendég találatot követően Nagy is megszerezte első gólját (4. perc 2-2). Sokoray, Mátés és Gaál találataival a tizedik perchez érkezve már 6-4-es állást mutatott az eredményjelző. Rosta két góljával és a frissen igazolt Szöllősi bombájával továbbra is tartottuk az előnyünket, azonban több ziccert is hibáztunk a következő percekben, ellenben ellenfelünkkel, aki a 18. percre felzárkózott 10-10-re. Fel is használta első időkérési lehetőségét Bencze József, amelyet követően Sokoray harcolt ki büntetőt, amit Mátés értékesített (19. perc 11-10). Két technikai hibánkat gyorsan kihasználta ellenfelünk a 21. percben, így pillanatok alatt 12-14-es állást mutatott az eredményjelző (22. perc). Érkeztek eközben a friss emberek a pályára; Pápai, Győri-Dani és Molnár is játéklehetőséget kaptak vezetőedzőnktől. Sajnos Molnár gyorsan vissza is ült a kispadra, hiszen mindössze egy perc elteltével kettőperces büntetést kapott. Csak egy percig voltunk emberhátrányban, hiszen ellenfelünk is megkapta első kiállítását a mérkőzés során. Ez idő alatt Sokoray vezérletével vissza is zárkóztunk 16-16-ra, Pápai találatát követően, 17-17-es állásnál pedig a vendégek is felhasználták első időkérési lehetőségüket (28. perc). Az időkérést követően gólt már nem szerzett egyik csapat sem, így a félidei eredmény: 17-17.

A második játékrészre a Gaál, Sokoray, Rosta, Goór, Győri-Dani, Mátés sor állt a hatosra Varga kapuja elé. Gaál indulásból szerzett találatával vissza is vettük a vezetést (18-17), majd Rosta találatával már kétgólos előnyben voltunk. A védelmünk ezekben a percekben felkeményedett, így nehezebben tudtak gólt szerezni a kecskemétiek, ellenben nálunk Sokoray és Mátés is eredményes tudott lenni. A 40. percbe érkezve Gaál találatát követően fel is használta második időkérési lehetőségét a vendégek vezetőedzője, 22-19-es állásnál. Zsinórban három gólt is szereztünk az időkérést követően, így gyorsan megléptünk öt góllal (24-19). A kecskemétiek viszont nem adták meg magukat és három góllal válaszoltak is (47. perc 24-22). Több technikai hiba is esett mindkét oldalon, azonban Szöllősi egyéni akcióból szerzett góljával és Gaál két indulásból szerzett találatával ismét zsinórban három gólt szereztünk (49. perc 27-22). Az utolsó tíz percbe lépve Bencze József ismét időt kért, amelyet követően Lukács is pályára léphetett és azonnal kettőperces kiállítást harcolt ki. Egy rossz cserét követően kettős emberelőnybe került csapatunk, ezt kihasználta Szöllősi és megszerezte harmadik gólját (52. perc 28-23). A második játékrészben először mi is emberhátrányba kerültünk, Rosta ült le a kispadra kettő percre. Emberhátrányunk alatt mindössze egy gólt szereztek a kecskemétiek és az 56. percben utolsó időkérési lehetőségüket is felhasználták (56. perc 29-25). Ismét emberelőnybe kerültünk, azonban nem tartott ez sokáig, miután Győri-Danit is kiállították kettő percre. Pápai és Gaál találataival valamint Varga védéseivel tovább tartottuk az előnyünket, amit tartottunk is a dudaszóig. A végeredmény: 33-26.

 

Bencze József: „A mai napon csak egyetlen cél lebegett a szemünk előtt, hogy győztesen jöjjünk le a pályáról. Teljesen mindegy, hogy ezt szép játékkal vagy nyögvenyelősen fogjuk elérni. A vecsési vereség egy kicsit megfogott minket, látszott az első félidőn, hogy nagyon sok gólt kaptunk, ami eddig nem volt jellemző ránk. Nagyon örülök, hogy annak ellenére, hogy az ellenfél kapusa jól védett, sikerült sok helyzetünket értékesíteni. Tudtuk azt, hogy a Kecskemét egyetlen percig sem fogja feladni a mérkőzést és be is bizonyították, hogy egy nagyon kellemetlen jó kézilabdát játszanak. A végére egy kicsit elfáradtak, illetve a védekezésünk a második félidőre stabil lett egy jobb kapus teljesítménnyel. Ennek köszönhető, hogy a végére egy magabiztos előnyt sikerült kicsikarnunk. Gratulálok a Kecskemétnek, megyünk tovább és készülünk a Tata ellen.”

 

AGROFEED ETO-UNI Győr – Kecskeméti TE-Piroska szörp 33 – 26   /17-17/

 

Agrofeed ETO-UNI Győr: Pulai, VARGA (10 védés 34%), Décsi (1 védés 100%), SOKORAY 7, Győri-Dani, Goór, Lukács, Szöllősi 3, Nagy 1, Pápai 2, Rosta 3, Sövegjártó, MÁTÉS 7, Paár, GAÁL 10

Vezetőedző: Bencze József

Edző: Kovácsovics László

 

1_2022_11_25_ETO-Kecskemet-13

kép 1 / 27