A mérkőzést a Paár, Mátés, Sokoray, Rosta, Sövegjártó, Nagy sorral kezdte csapatunk, a kapuban Pulaival. Első találatunkat Rosta szerezte Sokoray passzát követően, majd Mátés is megkezdte a gólok gyártását. Nagy, Sokoray és Paár is csatlakoztak a góllövők listájához, így a kilencedik percben 6-6-os állást mutatott az eredményjelző. Időközben Rosta kettőperces büntetése miatt emberhátrányban is játszania kellett csapatunknak, ebből a hazaiak üres kapus gólt is tudtak szerezni. A kapuban Pulainak is köszönhetjük, hogy az emberhátrány alatt nem lépett el ellenfelünk, sőt a 13. percben Rosta harmadik találatával már nálunk volt a vezetés (6-7). 8-8-as állásnál Sokorayt bokasérülését követően le kellett támogatni a pályáról, így a mérkőzés során ő már nem lépett pályára. Meg is lépett a Tata 10-8-ra a következő percekben, azonban Mátés és Győri-Dani góljával gyorsan ismét döntetlen volt a meccs (24. perc 10-10). Egy perccel később Bencze József kihasználta első időkérési lehetőségét a mérkőzés során, majd 11-12-es állásnál a hazai csapat vezetőedzője is időt kért, miután Szöllősi első találatát megszerezte (28. perc). Ásványi első találatával két góllal léptünk meg a mérkőzés során először, majd Győri-Dani utolsó másodperces találatával már három gólos előnyben voltunk, így a félidei eredmény: 11-14.

 

A második játékrészre a Gaál, Győri-Dani, Mátés, Ásványi Sövegjártó sort küldte a pályára vezetőedzőnk, a kapuban továbbra is Pulaival. Mátés kettőperces kiállításával indult a félidő számunkra, majd Győri-Dani elleni szabálytalanságuk miatt a hazaiak is hátrányba kerültek. Paár hétméteresből szerzett találatával indult a gólok gyártása, majd egy hatalmas bombával Mátés is hozzátett a góljainkhoz (36. perc 13-16). Ásványi volt kénytelen két percet pihenni miután kiállították, ellenfelünk azonban nem tudott gólt szerezni ez alatt az idő alatt. Győri-Dani harcolt ki hétméterest emberhátrányban, amelyet Paár értékesített is és 13-17-re módosította az eredményt. Már egyenlő létszámnál a Tata felzárkózott 15-17-re, ezért vezetőedzőnk második időkérési lehetőségét is kihasználta (42. perc). Újabb Paár-hétméteressel lett háromgólos előnyünk, melyet Sövegjártó első találata követett és ismét négy gólos előnyben voltunk (45. perc 16-20). Hazai időkérés követte a nagy rohanást a 45. percben, melyet követően nyitott védekezésre váltott ellenfelünk. Nem is tudtunk válaszolni erre a védekezésre a következő percekben, a Tata azonban felzárkózott 19-20-ra, amíg emberhátrányban voltunk Goór kiállítása miatt (50. perc). Hat perces gólcsendet tört meg Nagy, mikor 7-6 elleni játékkal válaszolt vezetőedzőnk a Tata nyitott védekezésére.(52. perc 19-21). Az utolsó öt percben Szöllősi, Mátés, Nagy és Győri-Dani góljaival két gólos előnnyel érkeztünk meg az utolsó percbe, amikor Bencze József harmadszor is időt kért. A mérkőzés utolsó találatát Mátés szerezte, így a végeredmény: 23-26.

 

Bencze József: „Először is szeretném megköszönni a minket elkísérő szurkolóknak, hogy ilyen hangulatot teremtettek a tatai csarnokban. Egy nagyon küzdelmes mérkőzésen vagyunk túl, ahol inkább a védekezésünk dominált, a támadójátékban pedig hellyel közzel voltak olyan periódusaink, amikor eredményesek tudtunk lenni. Szívvel-lélekkel küzdöttünk, hajtottunk és ez meghatározta azt a sikert, amit sikerült elérnünk Tatán. Azt gondolom nagyon nehéz Tatán nyerni, de nagyon összeszedettek voltunk a mai napon, amivel sikerült ezt a sikert elérnünk csapatként.”

 

Tatai AC – AGROFEED ETO-UNI Győr   23 – 26    /11-14/

 

AGROFEED ETO-UNI Győr: Décsi, PULAI  11 védés 39%), Varga, Sokoray 2, Molnár, GYŐRI-DANI 5, GOÓR, ÁSVÁNYI 1, Szöllősi 2, Nagy 3, Pápai, Sövegjártó 1, Rosta 3, MÁTÉS 5, Paár 4, Gaál   

Vezetőedző: Bencze József

Edző: Kovácsovics László