Felkészülésünk következő állomása Tatabánya volt, ahol az NBI egyik top csapatával szemben léptünk pályára. Továbbra is nélkülöznie kellett csapatunknak Sokorayt, aki még a múlt héten szenvedett fejsérülést az egyik edzésen.

A mérkőzést a Paár, Lang, Mátés, Ásványi, Sövegjártó, Nagy sorral kezdte csapatunk, a kapuban Pulaival. Első találatunkat Ásványi szerezte Sövegjártó passzát követően, erre azonban rögtön érkezett a Tatabánya válasza (2. perc 1-1). 3-1-es állásnál a hetedik percben vezetőedzőnk felhasználta első időkérési lehetőségét, hiszen támadásban nem találtuk az ellenszert ellenfelünk védőfalával szemben. Jót tett az időkérés a csapatnak, rögtön megtalálta Mátés Ásványit a falban, majd ő maga is az ellenfelünk kapujába talált (10. perc 4-3). Lang és Paár találataival továbbra is jól tartottuk magunkat negyedórához érkezve, Mátés kettőperces kiállításával azonban emberhátrányba kerültünk a mérkőzés során először. Már egyenlő létszámnál a 16. percben a hazai csapat is időt kért 9-7-es állásnál. 11-8-nál Ásványi újabb találatát követően ismét emberhátrányba kerültünk, ezúttal Győri-Dani kényszerült a kispadra kettő percre (20. perc). Szöllősi és Rosta gólját újabb kiállítás követte, Rosta kapott kettőperces büntetést szabálytalanságát követően. Mátés emberhátrányból meg tudta lepni ellenfelünket egy test melletti lövéssel, ám erre egy üreskapus góllal válaszolt a Tatabánya (27. perc 16-11). A félidő utolsó három perce gólgazdagra sikerült, sajnos Décsi kapujába négyszer is betaláltak, míg nálunk Paár és Szöllősi voltak eredményesek, így a félidei eredmény: 20-13.

A második játékrészre a Gaál, Lang, Mátés, Rosta, Sövegjártó, Pápai sort küldte pályára vezetőedzőnk, a kapuban Décsivel. Két Tatabánya találattal indult ez a félidő, melyre Rosta válaszolt, így 22-14-re módosította az eredményt. Emberelőnybe kerültünk a 34. percben, ezzel azonban nem tudtunk élni, sőt kétszer is gólt kaptunk belőle (38. perc 25-15). Újabb emberelőnyünk nem tartott sokáig, miután szándékos láb miatt Gaál is megkapta első kiállítását. A 40. percben Panák is játéklehetőséghet kapott, két technikai hibáját követően viszont második időkérési lehetőségét is felhasználta Bencze József (41. perc 29-15). Emberhátrányunk ellenére Lang eredményes tudott lenni, majd Panák passzából Rosta újabb gólt szerzett (47. perc 30-18). Mátés visszaállását követően azonnal gólt tudott szerezni, majd Panák is megszerezte első találatát (50. perc 32-19). Ásványi gólját követően a Tatabányai csapat is felhasználta második időkérési lehetőségét (52. perc 32-20). Panák újabb találata és Ásványi gólja már 7-6 elleni játékból születtek, majd Gaál is betalált gyors indulásból. A kapuban ez idő alatt Varga is ziccerek és távoli lövések hárításával vette ki a részét a hátrányunk csökkentéséből. A mérkőzés utolsó mozdulata is az övé volt, így a végeredmény: 36-25.

 

MOL Tatabánya KC – AGROFEED ETO-UNI Győr   36 – 25   /20-13/

 

Agrofeed ETO-UNI Győr: Pulai, Varga, Décsi, Molnár, Győri-Dani, Goór, Lang 4, Ásványi 5, Szöllősi 1, Nagy, Pápai 1, Rosta 3, Mátés 5, Sövegjártó, Paár 2, Gaál 1, Panák 3

Vezetőedző: Bencze József