A második félidei fellángolásunk ellenére a mérkőzést nem sikerült megfordítanunk, három gólos vereség lett a vége.

A mérkőzést a Paár, Lang, Mátés, Ásványi, Sövegjártó, Nagy sorral kezdte csapatunk, a kapuban Vargával. Varga védésével indult a mérkőzés, majd Sövegjártó elkezdte góljaink gyártását is. Gyorsan emberelőnybe kerültünk . a mérkőzés negyedik percében- majd kettős emberelőnyben voltunk egy újabb veszprémi szabálytalanságot követően. Az ebből megítélt hétméterest Paár értékesíteni tudta, ezen kívül azonban nem tudtunk eredményes támadásokat vezetni (7. perc 4-2). Újabb kiállítást kapott ellefelünk a nyolcadik percben,  ez alatt az idő alatt, Varga hétméterest hárított, Nagy pedig megszerezte harmadik találatunkat. A tizedik percben vezetőedzőnk úgy érezte elérkezett az első időkérés felhasználásának ideje, melyet követően Paár második hétméteres találatát is megszerezte (11. perc 6-4). 8-5-ös állásnál csapatunk is megszerezte első kettőperces kiállítását, Goór kényszerült a kispadra. 7-6 elleni játékkal próbáltuk meglepni ellenfelünket miután kiegészültünk, ebből Nagy tudott gólt szerezni, melyet rögtön hazai időkérés követett (20. perc 9-7). Újabb Nagy találatot követően Lang is gólt tudott szerezni, így Varga védéseivel együtt sikerült 9-9-re felzárkóznunk (25. perc). Három technikai hibánkat gyors gólokkal büntették a veszprémi fiatalok, ezért hamar három gól lett közötte. Tizedik gólunk megszerzésével Rosta beállította a félidei eredményt: 12-10. 

A második játékrészre a Gaál, Lang, Mátés, Rosta, Sövegjártó, Nagy sort küldte a pályára vezetőedzőnk, a kapuban továbbra is Vargával. Ez a félidő ismét Varga védésével indult, ezúttal azonban hétméterest hárított. Három veszprémi találattal indult a mérkőzés, csapatunk első góljára pedig majdnem öt percet kellett várni. Újabb büntetőt hárított  Varga a 37. percben, azonban a kipattanóból már gólt tudott szerezni ellenfelünk. A következő percekben Paár hétmétereseivel próbáltuk csökkenteni hátrányunkat, a támadásaink azonban kis százalékban voltak eredményesek. A 41. percben egy visszafutás alkalmával a kapuból kifutó Varga és a támadásból visszafutó Sokoray ütköztek, így pár percig állt a mérkőzés. A folytatás tizenöt másodperces emberelőnyben telt számunkra, ezt kihasználva Lang szerzett gyors gólt. Zsinórban harmadik gólunkat szerezte Gaál a következő támadásnál, így a hazaiak vezetőedzője kénytelen volt időt kérni (43. perc 19-15). 6-0-ás sorozat lett a vége ennek az etapnak, 19-18-ra zárkóztunk a 47. percben. Pulai védései nagyban hozzájárultak ehhez a feltámadáshoz, azonban Paár kihagyott hétméteresével a döntetlenre való felzárkózás ezúttal elmaradt. 22-19-re ismét megléptek a hazaiak, ekkor Bencze József újabb időkérési lehetőségével is élt (52. perc). 7-6 elleni játékunkból az első próbálkozásból veszprémi egészpályás gól született, ezt követően viszont Sövegjártó és Ásványi 1-1, Gaál pedig két találattal tartotta meccsben csapatunkat. A védekezésünket könnyen átjátszotta ellenfelünk, így az utolsó perchez érkezve 27-23-as állást mutatott az eredményjelző. Gyors indulásból Ásványi még kozmetikázott az eredményen, így a végeredmény: 27-24.

 

 Bencze József: “Sajnos nem rangadóhoz méltóan kezdtük meg a mérkőzést. Hogy ennek mi az oka, azt keressük és kutatjuk, reméljük, hogy választ kapunk erre rövid időn belül. A Veszprém sokkal magasabb hőfokon játszott ezen a mérkőzésen mint mi sajnos és ez megbosszulta magát. Háromszor kellett visszajönnünk a mérkőzés folyamán, ami sikerült is a végére de sajnos kritikus helyzetben hibát követtünk el, amit a veszprémi alakulat megbosszult és visszaállította a 2-3 gólos különbséget. Kiemelni nem szeretnék senkit, óriásit kell javulnunk, hogy hétvégén győztesen hagyjuk el a pályát a hazai mérkőzésen.”

 

BFKA-Veszprém – AGROFEED ETO-UNI Győr   27 – 24   /12-10/

 

Agrofeed ETO-UNI Győr: Pulai (3 védés, 33%), Varga (9 védés 35%), Sokoray, Molnár, Győri-Dani, Goór, Lang 2, Ásványi 2, Szöllősi 1, Nagy 3, Pápai, Rosta 2, Sövegjártó 4, Mátés 2,  Paár 4, Gaál 4 

Vezetőedző: Bencze József

Folytatás: 
NBI/B férfi felnőtt XVII. forduló
2023.02. 12. vasárnap 18 óra
AGROFEED ETO-UNI Győr – Százhalombattai KE