A tizedik percet követően a vezetés végig a hazai csapatnál volt, bár nagyot küzdöttünk, a pontszerzés nem sikerült.

A mérkőzést a Mátés, Lang, Goór, Ásványi, Győri-Dani, Nagy védősorral kezdte csapatunk, a kapuban Décsivel. Hazai találattal indult a mérkőzés, ám a harmadik percbe érkezve egy gyors indulásból Nagy szerezte meg első gólunkat (1-1). Második találatunkat Lang neve mellé könyvelhették el, a hatodik percbe érkezve azonban 2-2-es állásnál Goór megkapta első kiállításunkat. Az emberhátrány ellenére Langnak sikerült hétméterest kiharcolnia, ráadásul a következő kettő percben már mi voltunk emberelőnyben. Ásványi ki is használta előnyünket, ürekapus gólt szerzett (8. perc 3-4). Két gyors hazai találattal ismét az egrieknél volt a vezetés, ráadásul Paár kihagyott hétméteresét követően Goór ismét a kispadra kényszerült (12. perc 6-4). A 14. percben vezetőedzőnk felhasználta első időkérési lehetőségét 7-5–ös állásnál, amely után Sövegjártónak sikerült is gólt szereznie (15. perc 7-6). Két gyors góllal a mérkőzés során először három találattal léptek meg a hazaiak, de Paár második hétméteresből szerzett góljával ismét kettő gólos volt a hátrányunk (9-7). Két-három gólos előnyéből nem engedett az Eger a félidő utolsó tíz percéhez érve, sőt a 24. percben már 12-8-as állást mutatott az eredményjelző. Lang találatát követően az Eger a 26. percben öt góllal lépett meg, így vezetőedzőnk ismét időt kért (26. perc 14-9). Az időkérést követő percekben Paár hétméteresével és Simon betörésből szerzett góljával csökkentettük hátrányunkat (14-11), ezért az utolsó tizenöt másodperchez érkezve a hazaiak vezetőedzője is felhasználta időkérési lehetőségét. Az utolsó támadásból már nem született hazai találat,így a félidei eredmény: 14-11.  

A második játékrészre a Paár, Lang, Mátés, Rosta, Sövegjártó, Nagy sort küldte pályára vezetőedzőnk, a kapuban Pulaival. Az ötödik percben pulai hétméteres védésével indult el igazán ez a félidő, majd Rosta találatával a gólok gyártása is beindult (35. perc 14-12). Tíz perc elteltével továbbra sem bírtak egymással a csapatok, mindkét oldalon kemény védekezés és kapusbravúrok sora várta a támadó csapatot. Sövegjártó bombájával megszületett ebben a félidőben második gólunk is, így 15-13-as eredményt mutatott az eredményjelző. A kapuban Pulai tartotta pontszerzési reményeinket, a 43. perchez érkezve hat lövésből négyet hárítani tudott, így 67%-os védési mutatóval rendelkezett. Győri-Dani kiállításával a második félidő első emberhátrányos időszaka is elérkezett, ez idő alatt, 1-1-es eredmény született. A 17. percben 18-15-ös állásnál a hazaiak vezetőedzője felhasználta második időkérési lehetőségét, melyet követően Ásványi is a kispadra kényszerült kettő percre. Emberhátrányunk alatt sem hagytuk, hogy meglépjen az Eger, Paár góljával 19-16-ra módosult az eredmény. 20-16-os állásnál Simon is a kispadra ült két percre, majd az 52. percben már emberelőnybe kerültünk. Utolsó időkérési lehetőségét is felhasználta Bencze József az 54. percben, amelyet követően csapatunk nyitott védekezéssel próbálta meglepni az ellenfelet. Nagy kétszer, Mátés pedig egyszer volt eredményes miután a hazai csapat is felhasználta utolsó időkérési lehetőségét (57. perc 24-20). Az utolsó percekben Nagy, Ásványi és Paár még kapuba talált, de a pontszerzéshez ez nem volt elég, a végeredmény: 25-23.

 

Bencze József: “Jól kezdtük a mérkőzést, ma jó volt a védekezésünk, sajnos az elején kihagytunk olyan tiszta helyzeteket, amiket egy ilyen rangadón nem szabadna. Ez egy kicsit megfogott minket, sikerült az Egernek egy két-három gólos előnyt kicsikarnia, amit a mérkőzés folyamán végig meg tudott tartani. Sajnos csak periódusaink voltak amiben kapaszkodni tudtunk. Sajnos a mai rangadón nem volt egy olyan emberünk, aki át tudta volna billenteni a csapatot ezen a nehéz perióduson és vezéregyénisége lett volna a csapatnak. A gratuláció az Egert illeti, megyünk tovább és készülünk a következő mérkőzésünkre.”

 

QHB-Eger – AGROFEED ETO-UNI Győr  25 – 23   /14-11/

 Agrofeed ETO-UNI Győr: PULAI (7 védés, 39%), Décsi (3 védés, 23%), Varga (1 védés, 20%), Sokoray, Győri-Dani, Goór, Lang 2, Ásványi 3, Szöllősi, Nagy 4, Rosta 1, Sövegjártó 3, Mátés 1,  Paár 8, Simon 1, Gaál 1 

Vezetőedző: Bencze József