A Békésen játszott mérkőzéshez hasonlóan, hazai pályán is magabiztos győzelmet aratott csapatunk az Optimum Solar-Békési FKC ellen.

A mérkőzést a Paár, Lang, Mátés, Rosta, Sövegjártó, Nagy sorral kezdte csapatunk, a kapuban Vargával. Az első találatot a vendégek szerezték, melyre a harmadik percben érkezett Nagy válasza is (1-1). Rosta üres kapus góljával a negyedik percben 2-4-es állást mutatott az eredményjelző, Mátés találatával pedig 3-4-re zárkóztunk. A vendégek 7-6 elleni játéka nem sokáig volt eredményes, hiszen a tizedik percben emberelőnyben Paár góljával magunkhoz is ragadtuk a vezetést (5-4). A tizenkettedik percben Rosta szabálytalanságát követően először kerültünk emberhátrányba, de gyorsan egyenlő lett a létszám miután a vendégek összeszedtek egy kiállítást. A 15. percben 9-6-ra módosította Paár az eredményt, aki szintén üres kapura lőhetett. Nagy gyors indulásból szerzett góljával először vezetett csapatunk négy találattal (10-6), majd Sokoray első góljával tartottuk is az előnyt (11-7). Első hétméteresből szerzett találatunkat Mátés szerezte a 21. percben, a következő percben azonban kettőperces kiállítást kapott, így ismét hátrányban kellett játszanunk (13-10). Újabb kiállításunkat Ásványi kapta a 24. percben, melyet követően vezetőedzőnk időt is kért a mérkőzés során először, 13-12-es állásnál. A 25. percben 13-13-ra szépített a Békés, de Sokoray passzát követően Paár találatával ismét nálunk volt a vezetés (26. perc 14-13). Rögtön érkezett is a vendégek időkérése, de a félidő lefújásáig már nem tudtak gólt szerezni, a mi oldalunkon viszont Mátés kétszer is eredményes volt, így a félidei eredmény: 16-13.

A második játékrészre a Paár, Lang, Ásványi, Rosta, Goór, Mátés sor sorakozott fel továbbra is Varga kapuja előtt. Az első támadásunkban Paár fejen találta a vendégek hálóőrét, így gyorsan ismét emberhátrányba is kerültünk. A harmadik percben ismét egy gólra zárkózott fel a Békés, de Nagy és Lang találataival megint három gólos előnyben voltunk. Varga ott folytatta a kapuban, ahol az első félidőben abbahagyta és fontos ziccereket és távoli lövéseket tudott hárítani. A 40. percben Mátés nyolcadik találatát követően már 23-18-as állást mutatott az eredményjelző, a vendégek vezetőedzője pedig felhasználta második időkérési lehetőségét is. Lang üreskapus találatával folytatódott a mérkőzés, majd Varga újabb védéseivel sikerült immár hét góllal meglépni (43. perc 25-18). Hetedik kettőperces kiállításunkat kapta meg Goór a 46. percben, ám a vendégek nem tudtak élni a lehetőséggel, sőt Gaál találatával nyolc gólos előnyre tettünk szert (27-19). Mátés hétméteresével majd Nagy találatával tartottuk a kilenc gólos előnyt, Ásványi góljával viszont először volt közte tíz találat. Az 55. percben Lukács is megszerezte első találatát, majd Gaál is eredményes tudott lenni szélről (57. perc 32-23). Az 58. percben Bencze József utolsó időkérési lehetőségével is élt, melyet követően még Nagy gólt szerzett, amivel beállította a végeredményt: 33-26.

AGROFEED ETO-UNI Győr – Optimum Solar-Békési FKC 33 – 26 /16-13/

 

Agrofeed ETO-UNI Győr: Pulai (3 védés, 43%), VARGA(15 védés, 42%), Sokoray 1, Molnár, Lukács 1, Goór, Lang 4, Ásványi 3, Nagy 5, Pápai, Rosta 1, Sövegjártó 3, MÁTÉS 9, Paár 3, Simon, Gaál 3
Vezetőedző: Bencze József

Folytatás:
NBI/B férfi felnőtt XX. forduló
2023.03.25. szombat 18:00
DEAC – AGROFEED ETO-UNI Győr  
helyszín: Debreceni Egyetem Sporttudományi Oktatóközpont, Debrecen 

 

Agrofeed-ETO-UNI-Gyor-Optimum-S.-Bekesi-FKC-vn-33

kép 17 / 33