Vereséggel zártuk az őszi szezont

A vártnak megfelelően kemény mérkőzésre érkeztünk a PLER otthonába, pontok nélkül utazunk haza.

A mérkőzést a Paár, Sokoray, Bodócs, Ásványi, Sövegjártó, Nagy sorral kezdte csapatunk, a kapuban Décsivel. 1-0-ás hazai vezetést követően Ásványi találatával azonnal egyenlítettünk, majd Mátés és Sokoray is kapuba talált, így az ötödik percben 4-3-as állást mutatott az eredményjelző. Érkezett a kapuba Aleksza a kilencedik percben, aki gyorsan bemutatott egy ziccervédést (11. perc 8-6).  A következő öt percet a hazaiak nyerték 3-1-re, ezért Kovácsovics László időt is kért a 15. percben. Emberelőnybe kerültünk a 18. percben, így közelebb tudtunk zárkózni Sövegjártó és Mátés találataival. Épphogy kiegészült a hazai csapat, már meg is kapták következő kiállításukat, a lehetőséggel azonban nem tudtunk élni, a különbség továbbra is három gól volt. Aleksza átlövés védéséből gyorsan tudott indulni csapatunk, Goór volt eredményes, mely után a frissen pályára lépő Czene talált ellenfelünk kapujába (23. perc 15-12). Újabb gólt lőtt a PLER csapata, így négy gólos hátrányban voltunk a 25. percbe érkezve (16-12). Hazai időkérés következett, mely után gólt is szerzett ellenfelünk, mivel a ziccereinket nem tudtuk értékesíteni, ellenfelünk könnyen meg is lépett hat góllal. A félidőt Mátés találatával zártuk, a félidei eredmény: 18-13.

A második játékrészre a Paár, Czene, Sokoray, Barnyák, Németh, Nagy sort küldte a pályára vezetőedzőnk, a kapuban továbbra is Alekszával. Több mint négy és fél percet kellett várni a félidő első találatára, Győri-Dani volt eredményes egy hosszú támadásunk végén (35. perc 18-14). Emberelőnyben sajnos hétméteresből kaptunk gólt, majd a másik oldalon Pápai volt eredményes szélről. Ezúttal mi kerültünk emberhátrányba Barnyák szabálytalanságát követően, ezt az időszakot 3-1-re nyerte ellenfelünk (40. perc 22-16). Kovácsovics László időkérésével folytatódott a játék, melyet követően már 7-6 elleni játékkal próbáltuk megkezdeni a felzárkózást. Mátés eredményes is volt ebből a játékból, de a védelmünk továbbra sem volt eléggé agresszív, így ellenfelünk ismét kapuba talált. A következő percekben mindkét oldalon potyogtak a kettő perces kiállítások, Barnyák piroslapos büntetését követően az ellenfél játékosa is kettő perces kiállítást kapott. A következő védekezésünknél Sokoray is a kispadra kényszerült kettő percig, mely nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a hazaiak még nagyobb különbséget tudtak kiépíteni (49. perc 28-20). Ásványi és Németh góljaival hat gólosra faragtuk hátrányunkat, azonban zsinórban három gólt is kaptunk, az 52. percben 31-22-es eredményt mutatott az eredményjelző. Az utolsó nyolc perc sem indulhatott kettő perces kiállítások nélkül, először az ellenfél 9-es játékosát, majd Ásványit is kiállították a játékvezetők. Mindeközben mindkét oldalon potyogtak a gólok, Mátés, Ásványi és Paár is kapuba talált (54. perc 32-26). 34-26-os állásnál az ellenfélnél is kiosztottak egy piroslapot, melyet követően Kovácsovics László időt is kért. Az utolsó percekben csapatunk már nem tudott felzárkózni, így a félidei eredmény: 37-28.

 

Kovácsovics László: „Sajnáljuk, hogy nem tudtunk meglepetést okozni. Reméljük nem oltotta ki ez a vereség az elmúlt négy győzelem pozitív energiáit a fejekben és a szívekben.”

 

PLER-Budapest – AGROFEED ETO-UNI Győr  37 – 28    /18-13/

Agrofeed ETO-UNI Győr: Décsi, Aleksza, Sokoray 3, Bodócs,  Győri-Dani 2, Goór 2, Barnyák, Ásványi 4, Lukács, Nagy 1, Czene 1, Mátés 6, Sövegjártó 2, Paár 4, Pápai 1, Németh 2

Vezetőedző: Kovácsovics László
Edző: Horváth János.