Nem csak szakmai stábunk erősödik ebben a szezonban, hanem játékosokat is sikerült Győrbe csalogatni.

Rosta Bálintnak nem lesz ismeretlen a környezet, hiszen több játékosunkkal is játszott már együtt még serdülő korosztályban. Bálint azóta kézilabdázott a Tatabánya, a Szeged és a Gyöngyös színeiben is, de az elmúlt szezonban 11 NBI-es mérkőzése és az ifjúsági első osztályú bajnokság mellett kettős játékengedéllyel szerepelt NBI/B-ben a Mezőkövesdi KC csapatában. Mezőkövesdről ő is Győr felé vette az irányt, melynek a miértjeiről fel is tettünk neki pár kérdést.

Honnan jött az ötlet, hogy visszatérsz Győrbe?

RB: Mivel a Mezőkövesd kiesett a másodosztályból a klubvezetőség édesapámon keresztül megkereste a gyöngyösi klubot az átigazolásommal kapcsolatban.  A fejlődésem érdekében kettős játékengedéllyel kerültem újra Győrbe, ahol úgy gondolom segíteni tudok majd a célok elérésében.

Milyen egyéni céljaid vannak a szezonra?

RB: Minél többet szeretnék játszani, hiszen legfőképpen azért is igazoltam Győrbe, hogy minél többet fejlődjek és folytassam a családi hagyományt.

Mi a célod csapatszinten? 

RB: Szeretném ha a csapattal egy nagyon jó eredményt el tudnánk érni, ami a jövőre nézve biztató lehet.

Milyen lesz a Magvassyban játszani az eddigi tapasztalatok alapján, milyen emlékeid vannak Győrről?

RB: Jó emlékeim vannak Győrről, mivel sok jelenlegi csapattársammal serdülő koromban együtt játszottam és örülök, hogy újra összehozott a sors velük. Amikor a Magvassyban játszottunk egymás ellen, akkor nagyon megfogott az a szurkolás ami akkor volt és remélem, hogy idén is minél több ilyet átélhetek.

 

Bálintnak sok sikert kívánunk Győrben!

 

További friss igazolásainkkal hamarosan folytatjuk cikksorozatunkat.