Egy magabiztos első félidőt, ismét egy gyengébb második követett, ezúttal azonban ellenfelünk nem hibázott a fontos pillanatokban.

A mérkőzést a Paár, Ujvári, Sokoray, Ásványi, Sövegjártó, Nagy sorral kezdte csapatunk, a kapuban Pulaival. A mérkőzés Ujvári hétméteresével indult, majd Ásványi is feliratkozott a góllövők listájára (3. perc 2-1). Második büntetőnket Ujvári kihagyta, a harmadikat azonban Paár értékesítette, így 4-3-ra módosult az eredmény. Sövegjártó találatát követően a támadásainkban több technikai hibát is vétettünk, így a mérkőzés során először vendégeinknél volt az előny (10. perc 5-6). Goór kiállításával a meccs során először emberhátrányba kerültünk, kegyetlenül ki is használta ezt a PLER, 7-5-re léptek meg ez alatt a kettő perc alatt. Újabb vendégtalálat született, amivel már háromgólos hátrányba kerültünk, ezért Bencze József azonnal kihasználta első időkérési lehetőségét (15. perc 5-8). Az időkérést követően érkezett a pályára Győri-Dani és Mátés is, utóbbi második próbálkozására gólt is szerzett, 19. perc 7-9. 7-10-es állásról két gyors találattal pillanatok alatt egy gólosra olvadt a PLER előnye, ráadásul Pulai is sorozatban ziccereket védett. Győri-Dani labdaszerzését követően Nagy szerzett indulásból gólt, így a 28. percbe lépve ismét döntetlen volt a mérkőzés (11-11). A dudaszóig még mindkét csapat 1-1 gólt szerzett, így a félidei eredmény: 12-12.

 A második játékrészre a Paár, Ujvári, Mátés, Rosta, Sövegjártó, Nagy sort küldte pályára vezetőedzőnk, a kapuban továbbra is Pulaival. Rosta és Mátés találataival meccsben maradtunk, azonban a 35. percre 14-16-ra lépett meg ellenfelünk. Üres kapus gólt szerzett Ujvári a kapus nélkül támadó PLER kapujába, ám 15-17-nél emberelőnyünk alatt nem tudtunk felzárkózni. A 40. percben második időkérési lehetőségét is kihasználta Bencze József, majd 7-6 elleni játékkal próbáltuk meglepni ellenfelünket, amely működött is, rögtön az első támadás Mátés góljával végződött (45. perc 17-20). Megerősítettük védőfalunkat is, hiszen Rosta, Ásványi, Goór és Lang álltak ezúttal már Varga kapuja előtt. Lang kettőperces büntetésének köszönhetően emberhátrányban kellett játszania csapatunknak a következő percekben, ezt ellenfelünk ki is használta és öt gólos előnyre tettek szert. Nyolc perce tartó gólcsendnek vetett véget vezetőedzőnk az utolsó időkérési lehetőségét is felhasználva, amikor 18-25-re vezetett a vendég csapat. Mátés hétméteresből szerzett góljával és Nagy ziccertlálatával 20-25-re zárkóztunk, azonban továbbra is nehezen alakítottunk ki gólhelyzeteket. Nagy is kettőperces büntetést kapott miután fejbe találta ellenfelünk hálóőrét, így az utolsó négy percet hátrányban kezdtük. Ásványi, Pápai és Lang még gólt szereztek az utolsó kettő percben, így a végeredmény: 24-30.

 

Bencze József: „Gratulálok a PLER-nek, megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. Az első félidőben még partnerei tudtunk lenni az ellenfélnek, a második félidőben rossz helyzetkihasználásunk megbosszulta magát. A PLER ezzel a különbséggel is megérdemelten győzött le minket hazai pályán.”

 

AGROFEED ETO-UNI Győr – PLER-Budapest   24 – 30    /12-12/

 

Agrofeed ETO-UNI Győr: Décsi, PULAI, Varga, Sokoray 1, Győri-Dani, Goór, Lang 1, Ásványi 2, NAGY 4, Pápai 1, Rosta 1, Sövegjártó 1, MÁTÉS 9, Paár 2, Ujvári 2, Gaál

Vezetőedző: Bencze József

Edző: Kovácsovics László

 

ETO-SZESE-Pler-VN-30

kép 1 / 36