Kiválóan kezdtük a mérkőzést, az első félidő két gólos előnnyel zárult, melyet sokáig sikerült is tartania csapatunknak. A végjátékban igazságos eredmény született.

A mérkőzést a Paár, Ujvári, Sokoray, Ásványi, Sövegjártó, Nagy sorral kezdte csapatunk, a kapuban Décsivel. Első találatunkat Ásványi szerezte rögtön az első támadásunkból, majd Sövegjártó találatát követően Décsi is bemutatott két védést a kapuban (3. perc 1-2). Több szegedi hiba következett a következő percekben, így hat percet követően már 1-5-ös előnyben voltunk. A nyolcadik percben Sövegjártó harmadik találatával 2-7-re léptünk meg, azonban az ellenfél kapusa többször is védett, így a 14. percben már 6-7-es állást mutatott az eredményjelző. A következő percekben, Ujvári helyett már Lang volt pályán, Sokoray pedig a kispadra kényszerült miután bokasérülést szenvedett. Lang, Ásványi és Goór találataival továbbra is nálunk maradt a vezetés, a 21. percben azonban 11-11-re egyenlítettek a hazaiak. Nagy hétméteresből szerzett góljával 11-12-re módosította az eredményt, melyet a hazaiak időkérése követett a 25. percben. Lang találatával ismét két gólos előnyben voltunk, majd Sövegjártó ötödik találatával 12-14-re módosult az eredmény. Kihasználta első időkérési lehetőségét Bencze József is, amit Győri-Dani gólja követett, ezzel beállította a félidei eredményt: 13-15.

 

A második játékrészre a Gaál, Győri-Dani, Ujvári, Ásványi, Sövegjártó sort küldte pályára vezetőedzőnk, Lang kettőperces kiállítása miatt hátrányban kezdtünk. Ellenfelünk emberelőnyből mindössze egy találatot szerzett, pillanatok alatt kiegészültünk és Ásványi gólt is szerzett (35. perc 14-16). 16-16-ra zárkózott a hazai csapat a 37. percben, de három gyors góllal már 16-19-es előnyben voltunk, Gaál, Nagy és Lang szereztek gólt. A 40. percbe érkezve ismét döntetlen volt az állás, de Mátés és Lang góljaival a 44. percben újra két gólos előnyben voltunk (19-21). Időt is kért a szegedi vezetőedző, ami szemmel láthatóan jól sikerült, hiszen egy perc alatt két gólt is szereztek a hazaiak (16. perc 21-21). Emberelőnybe kerültünk a 46. percben, a Szeged azonban egy eladott labdát követően a mérkőzés során először átvette a vezetést (47. perc 22-21). Ásványi és Sövegjártó találataival ismét nálunk volt a vezetés, de a szegediek továbbra is tapadtak ránk. Az 52. percben 24-25-ös állást mutatott az eredményjelző miután emberhátrányba kerültünk Ásványi szabálytalanságát követően. Épphogy kiegészültünk, Lang is kettőperces büntetést kapott, ezt követően hétméteresét értékesítette a hazai csapat, így ismét döntetlen volt az állás (55. perc 26-26). Második időkérési lehetőségét is felhasználta vezetőedzőnk ennél az állásnál, Rostát sikerült is megtalálnunk a falban, így góllal folytattuk a játékot, de Paár szabálytalansága miatt ismét emberhátrányban kellett játszanunk (56. perc 26-27). Az utolsó percben a Szeged még gólt szerzett, így 29-29-et mutatott az eredményjelző melyet követően már egyik fél sem tudott gólt dobni, így a végeredmény egy igazságos döntetlen: 29-29.

 

Bencze József: „Nagyon büszkék vagyunk a fiúkra, egy parázs mérkőzésen sikerült egy ponttal gazdagodnunk a nagyon jó erőkből álló Szeged otthonában. A mérkőzést jól sikerült kezdenünk, viszont a magabiztos előnyünket a félidőre nem sikerült megőriznünk. A második félidőben több játékos teljesítménye feljavult, védekezésünk jól működött. Kritikus szituációkban fontos gólokat sikerült szereznünk, ennek köszönhetjük, hogy sikerült egy pontot elhoznunk a Szeged otthonából. Reméljük, hogy a bajnokaspiráns Eger ellen is hasonló teljesítményt sikerül végre hazai pályán produkálnunk. Természetesen tudjuk, hogy nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, de mindenképpen meg szeretnénk nehezíteni az Eger dolgát Győrben. Reméljük ebben minél több hazai szurkoló fog segíteni minket a lelátókon.”

 

Pick Szeged U21- AGROFEED ETO-UNI Győr   29 – 29   /13-15/

 

Agrofeed ETO-UNI Győr: Décsi (7 védés 25%), Pulai (1 védés 20%), Varga (1 védés 25%), Sokoray 1, Győri-Dani 1, GOÓR 1, LANG 5, Ásványi 5, Nagy 3, Pápai, Rosta 1, SÖVEGJÁRTÓ 9, Mátés 2, Paár, Ujvári, Gaál 1

Vezetőedző: Bencze József

Edző: Kovácsovics László